banner28
banner23
banner36

Türkiye’nin gezi rehberi tanıtıldı

Körfez Belediyesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yapan Selami Taştan’ın kaleme aldığı “Türkiye’nin Tarih Kültür Turizm ve Tabiat Varlıkları Gezi ve Seyahat Rehberi” için tanıtım ve imza töreni düzenlendi

Türkiye’nin gezi rehberi tanıtıldı

Körfez Belediyesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yapan Selami Taştan’ın kaleme aldığı “Türkiye’nin Tarih Kültür Turizm ve Tabiat Varlıkları Gezi ve Seyahat Rehberi” için tanıtım ve imza töreni düzenlendi

12 Ekim 2021 Salı 07:37
Türkiye’nin gezi rehberi tanıtıldı

Körfez Belediyesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yapan Selami Taştan’ın kaleme aldığı ve Körfez Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen “Türkiye’nin Tarih Kültür Turizm ve Tabiat Varlıkları Gezi ve Seyahat Rehberi” için tanıtım ve imza töreni düzenlendi. Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de katıldı.

PROTOKOL KATILIM SAĞLADI

Programa ayrıca; Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Eraslan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli, İbrahim Çırpan, Osman Yurt ve Levent Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

EKSİKLİĞİ GÖRDÜM

Tanıtım programının açılışında konuşan Sanat Tarihçi Selami Taştan, desteklerinden dolayı Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e teşekkür etti. 2000 yılında mezun olduğumda kendi branşımla alakalı Tabiki bilgilere sahip olmuştum. Olumlu bilgilerin yanında eksik ve yanlış, düzeltilmesi gereken, yeni mezunların belki de ömrünü adaması gereken eksiklikler gördüm. Ulusal ölçekte güncel bir envanterin bulunmamasıydı.

BİZLERİ İKİ DEFA GURURLANDIRDI

2007 yılında her şeyimi ve tüm imkanlarımı ortaya koyarak kitabın ilk adımlarını attım ve seyahatlere başladım. 11 yıl seyahat, 2 yıl da yazım aşaması olmak üzere bu kitabı sizlere sunma imkanıyla karşı karşıyayım” dedi. Taştan’ın ardından Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kürsüye geldi.  Başkan Söğüt, güzel bir programda çifte bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bu kıymetli eser kadar bu eseri hazırlayan Selami Taştan’ın da çalışma arkadaşımız olması bizleri gururlandırdı” dedi.

EMEĞİNİN KARŞILIĞI

Bu kitapta büyük bir emek var. 11 yıllık bir zaman, 100’lerce sehayat yapıldı bu eser için. Gerçek anlamda bir eksiklikti ve bu eksikliğin giderilmesi için yapılan bu çalışma anlamını daha da değerli kılıyor. Bu yüzden Selami Taştan kardeşimi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi. Başkan Şener Söğüt’ün hemen ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin kürsüye geldi.

EKSİKSİZ BİR KİTAP OLMUŞ

Kaymakam Bilgin, “11 yıllık çalışmalarını çok güzel bir sonucunu bu kitapta toplamış. Bu çapta yapılan başka bir eser var mı bilmiyorum ama bu eserin ortaya çıkmış olması mutluluk verici. Bu güne kadar çok sayıda il ve ilçede görevde bulundum. Görevde bulunduğum ilçelerin bazılarını da bu kitapta gördüm. Ve çoğunda derli bir kaynakça yoktu. Bu eksikliği giderdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

3 BÖLGE, 37 İL 488 İLÇE

Ege, Karadeniz ve Marmara bölgesindeki tüm illerin ve ilçelerin tarihi, turistik ve tabiat varlıklarının yer aldığı ‘Gezi ve Seyahat Rehberi’ 516 sayfadan oluşuyor. 11 yıl seyahat aşaması, 2 yıl da kitap yazım aşamasının sonucu olarak oluşturulan kitap toplam 37 il, 488 ilçe ve 24 bin 167 kaydı içeriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38