1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediye olan anne sütü; bebeklerin zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimi için en uygun besindir. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun bileşimdedir.

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediye olan anne sütü; bebeklerin zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimi için en uygun besindir. Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun bileşimdedir.

02 Ekim 2015 Cuma 15:20
1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi çok önemlidir. Bu nedenlerle; konunun önemini vurgulamak, gündem oluşturmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Emzirme;

-Anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir.

-Bebeklerde mutluluk ve güven duygusunu geliştirir.

-Bebeğin psikolojik gelişimini de etkiler.

-Bebeğin çene ve diş gelişimini sağlar.

-Anneyi meme kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri gibi kadınlara özel kanser türlerinden kısmen korur.

-Anneyi ilerleyen yaşlarda kemik erimesinden korur.

-Şeker hastası annelerde insülin ihtiyacını azaltır.

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Sindirimi kolaydır. Anne sütü ile beslenen bebeklerin başka bir ek besine veya suya gereksinimleri yoktur.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önermektedir. Ülkemizde, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan"Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir.

Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam etmektedir. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

    Dr. Sinan ÖZTÜRK

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü

Son Güncelleme: 02.10.2015 15:37
Anahtar Kelimeler:
1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38