Antibiyotikler ,Gribi Tedavi Etmez,

Havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyonlar daha sık görülmektedir.

Antibiyotikler ,Gribi Tedavi Etmez,

Havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyonlar daha sık görülmektedir.

12 Şubat 2019 Salı 17:41
Antibiyotikler ,Gribi Tedavi Etmez,

Grip belirtiler, virüsün vücuda girmesinden sonraki 1-3 gün içerisinde yüksek ateş (38°C ve üzerinde), şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük  gibi tüm vücudu etkileyen şikayetler ile iştahsızlık şeklinde ortaya çıkar, 5-7 gün içinde geçer.

Gripten korunmak için; Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalı ve grip hastalığında evde istirahat edilerek, yeterli ve dengeli beslenmelidir.  Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve tekrar kullanılmamalıdır. Eller sık sık yıkanmalıdır. 

Gereksiz antibiyotik kullanımı sonucu istenmeyen yan etkiler görülebilir.

Grip ya da nezle gibi virüslere bağlı solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotiklerin tedavide yeri yoktur. Antibiyotikler bakterileri öldürür, grip veya soğuk algınlığına neden olan virüsler üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Gereksiz antibiyotik kullanımı sonucu istenmeyen yan etkilerin görülebileceği unutulmamalıdır.

Antibiyotikler doğru dozda, doğru şekilde ve reçeteye uygun zaman aralıklarında alınarak, uygun biçimde kullanılmalıdır.

Özellikle gereksiz yere ve uygunsuz antibiyotik kullanımı antibiyotik direncine neden olur.  Antibiyotik direncinde antibiyotikler gerek olduğunda işe yaramayabilir. Gribal enfeksiyonda herhangi bir ilaç veya antibiyotik kullanmadan önce mutlaka doktorlara danışılmalıdır. Doktor önerisi ile reçete ile alınan antibiyotikler doğru dozda, doğru şekilde ve reçeteye uygun zaman aralıklarında alınarak, uygun biçimde kullanılmalıdır.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38