AZ ÇİĞNİYORSAK, SAĞLIKLI GIDA TÜKETKSEK, BİLE ETKİSİ OLMUYOR,

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül  beslenmenin kanserle ilişkisi ve genetiğe göre beslenme  konusunda  Kocaeli Üniversitesi Tıp faültesi Konferans salonunda hastalara ve hastane  çalışanlarına bilgi verdi.

AZ ÇİĞNİYORSAK, SAĞLIKLI GIDA TÜKETKSEK, BİLE ETKİSİ OLMUYOR,

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül  beslenmenin kanserle ilişkisi ve genetiğe göre beslenme  konusunda  Kocaeli Üniversitesi Tıp faültesi Konferans salonunda hastalara ve hastane  çalışanlarına bilgi verdi.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:03
AZ ÇİĞNİYORSAK,  SAĞLIKLI GIDA TÜKETKSEK, BİLE  ETKİSİ OLMUYOR,

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç .Dr . Emel Ergül   kanser dünyada artan ciddi bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Türkiye de ölüm nedenleri arasında 2. Sırada yer alan ve her geçen gün kanserli hasta sayısı  artmak ta olan ciddi bir hastalık haline gelmiştir. Ciddi önlemlerin alınması ve bir çok disiplinli çalışmayı bir araya getirerek araştırmalar yapılması  gerekmekte dir. Beslenme ‘nin  kanserde önemli bir risk faktörü olduğu kaşınılmaz bir gerçektir.Yanlış beslenme   vücudun hücresel düzeyde en önemli kontrol mekanizmalarından biri olan genlerin açılıp kapanma sistemini bozmaktadır aynı zamanda vücudumuzun yapım bakım onarım talimatları olan genlerimiz en önemli regülasyon mekanizması olan metilleme ve yanlış hayat tarzı ile zarar görmeye başlar ve yavaş  yavaş vücudun dengesi bozulur,bu şekilde de kanser dahil bir çok hastalığa zemin hazırlanmış olur.

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç .Dr. Emel Ergül  kanseri önlemek için kötü beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekmektedir.Paketli  gıdalar tüketmekten vazgeçmemiz ve değişik kimyasallara maruziyetimizi azaltmamız gerekiyor.Kanser le ilgili kötü alışkanlıklarımız  arasında az çiğnemek,sık sık yemek yemek,karışık yemek yemek,öğün aralarına dikkat etmemek ve paketli gıdalarla beslenmektir.

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül  Çiğnemek son derece önemlidir ,eğer besinleri düzgün çiğnemiyorsanız sağlıklı gıdalar dahi tüketseniz vücutta sindirim sorunları yaratabiliyorsunuz.Kanserojen ve toksik madde içeren besin maddeleri olduğu gibi bunların etkilerini yok eden kanser önleyici besinler de bulunmaktadır.Sağlığın bozulmasını önlemek için bunları dengeli tüketmek gerekir.Gıdalar ölçülü  gerekli miktarda tüketilmelidir.

Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül  fazla aldığımız bütün gıda maddeleri vücudu ciddi şekilde yorar ve giderek hastalıklara yatkın hale getirir.Beslenme ‘nin yanında en önemli sorunlardan biride duruş bozukluğumuzdur ,duruş bozukluğumuzu  düzeltmek ve düzenli egzersiz yapmak,uyku düzenine uymak hayata pozitif bakmak gerekmektedir.

 Kocaeli Üniversitesi araştırma ve uygulama Hastanesi   Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül   konuşması büyük bir ilgiyle dinlendi . Doç Dr.Emel Ergül soruları cevapladı.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Nuh.Zafer Cantürk , Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalından  Doç.Dr. Emel Ergül ‘e çiçek taktim etti.

Son Güncelleme: 20.05.2019 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38