banner28
banner23
banner36

KANSERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Kanserde Güncel Yaklaşımlar Semineri Gerçekleştirildi.

KANSERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Kanserde Güncel Yaklaşımlar Semineri Gerçekleştirildi.

11 Nisan 2019 Perşembe 12:47
KANSERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

KANSERDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

Sağlık çalışanlarının kanserin tanı ve tedavisindeki bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik Kocaeli Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği eğitimler 2019 yılında da hız kesmiyor. Kocaeli’nde görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanları ile güncel paylaşımlarda bulunmak amacıyla “Kanser Tanı ve Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Semineri” Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 Nisan Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirildi.

Seminere Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. N. Zafer Utkan, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyeleri, SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyeleri, Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanları, KETEM personelleri ve Sağlık Evi Ebeleri katılım sağladı.

Ergüney’den Kocaeli Üniversitesine Teşekkür

Kanserle mücadele konusunda sağlık çalışanlarına önemli rol düştüğünü belirterek programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Tıp, devamlı olarak gelişmekte olan ve güncelleme gereken bir meslek grubu. Ne kadar çabalasanız da bilimin ve öğrenmenin sonu yok ama minimali ve ortalaması olması gerekiyor. Bu yüzden tüm sağlık kuruluşlarında bu tip organizasyonların olması gerektiği inancındayız. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak eğitimi çok önemsiyoruz. 2019 yılında ulusal düzeyde planlanmış 6 seminer, 6 sempozyum toplam 12 programımız bulunuyor.  Bu programlarda her alandaki arkadaşlarla, sahadaki tespitler akademik düzeyde tartışılıyor. Kocaeli Üniversitesinin desteğini her zaman hissediyoruz ve bizleri hiçbir programımızda yalnız bırakmıyorlar. Onları artık ailemizin parçası olarak görüyoruz. Desteklerinden dolayı KOÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ ye, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’a ve Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e özellikle teşekkürlerimi ifade ediyorum. Üniversite ile ortak çalışmalarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecek. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyor,saygılar sunuyorum” dedi.

Farkındalık yaratmak Çok Önemli

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan  gerçekleştirdiği konuşmasında “Üniversite ve tıp fakültesi olarak  Sağlık Müdürlüğümüzün yanındayız. Sinerji yaratan  bu toplantıların hemen hepsinde yer almak istiyoruz ve elimizden gelen tüm destek ve katkıları sürdüreceğiz. Nisan ayının ilk haftasının kanser haftası olması nedeniyle bizimde çabalarımız ve programlarımız oldu. Kanser ne kadar konuşulursa hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak o kadar büyük olacaktır. O yüzden bu tarz programlar çok önemli yer tutuyor. Seminerin gerçekleştirilmesinde emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Önemli Bilgiler Aktardılar

Seminerde Prof. Dr. Zafer Utkan; Kanserde Güncel Gelişmeler, Dr. Öğretim üyesi Alp Aker Doç. Dr. Mesut Sezikli; Kolorektal Kanserler ve Taramaları, Öğretim görevlisi Dr. Arzu Yavuz; Kadın Kanserleri, Dr. Emine Tezel; Toplum tabanlı kanser taramaları konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardılar.

 

Hastalığı Önleyici Tedbirler

Uzmanlar, sağlıklı ve dengeli beslenmek, spor yapmak, alkol sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, stresle baş edebilmek ve KETEM’ lerde ücretsiz olarak gerçekleştirilen taramaların hastalığı önleme ve erken teşhiste önemli rol oynadığını belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38