banner28
banner23
banner36

Mutlaka hesap soracağız

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Şubede İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını idare hakkında hukuk mücadelesi yapmaya davet etti.

Mutlaka hesap soracağız

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Şubede İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını idare hakkında hukuk mücadelesi yapmaya davet etti.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 14:26
Mutlaka hesap soracağız

 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Şengül Çakmak, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Şubede İl Sağlık Müdürlüğünün usulsüz uygulamaları hakkında basın açıklaması yaparak mağdur olan sağlık çalışanlarını  idare hakkında hukuk mücadelesi  yapmaya davet etti.

12 Nisan 2016 günü İl Sağlık Müdürlüğü hakkında yaptığımız basın açıklamasında “Burası Hukuk Devletimi, Yoksa Muz Cumhuriyeti Mi?” diyerek temel bir soru yöneltmiş ve İl Ambulans Başhekimliğince yapılan mevzuata uygun olmayan ve çalışanları mağdur eden görevlendirmeleri ve cezaları sormuştuk. İl Sağlık Müdürü ve İl Ambulans başhekiminden sorularımızı cevaplamalarını istemiştik.

Fakat aradan yaklaşık 25 gün geçmesine rağmen ne yazık ki bu sorularımızın hiçbiri cevaplanamamıştır. Demek ki  ya cevap vermemek işlerine gelmemiş ya da verecek bir cevapları yok.

Atalarımızın bir sözü vardır, “Sükût ikrardan gelir” diye. Onların bu sessizliğine çıt dahi çıkarmayışlarının yorumu budur. Demek ki yaptıkları işin yanlış olduğunu biliyorlar ve bunu kabul ediyorlar.

Fakat onları bu suskunluk kurtaramaz. Görevlerinin gereğini yerine getirmeleri ve yaptıkları yanlıştan dönmeleri gerekir. Usulsüz ve hukuk’a aykırı verdikleri cezaları iptal etmelidirler. 112 de görev yapan personelden özür dilemeliler. 

Sorumlu sendikal anlayışımız gereği yaklaşık 25 gün önce idarenin cevaplaması için sormuş olduğumuz sorularımızın  cevaplarını idareden alamadık. Bu nedenle usulsüz uygulamaları belgeleri ile açıklıyoruz.

Memuriyet mahalli dışına yapılan sözlü görevlendirmeye gitmeyenler hakkında araştırma inceleme başlatılması için  İl Sağlık Müdürü tarafından atanan araştırma ve incelemeci Dr. A.K tarafından 11.09.2015 tarihli hazırlanan raporun netice ve kanaat bölümde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün 10.07. 2015 tarih ve 11073 sayılı yazısı eklerindeki tutanaklara binaen yapılan araştırma inceleme neticesinde ”….. hakkında ADLİ, İDARİ ve DİSİPLİN yönünden herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı kanaatini makamlarınıza arz ederim demektedir….”

 

Araştırma incelemecinin hazırlamış olduğu rapordan hoşnut olmayan çalışanı haksız ve hukuksuz bir şekilde cezalandırmayı kafalarına koymuş, İl Sağlık Müdürü 20.10.2015 Tarih ve 14319177/284 sayılı yazıları ile RAPORTÖR RAPORU adı altında İl Sağlık Md. Yrd. V.T. Raportör- Muhakkik adı altında hukuka uygun olmayan ısmarlama rapor hazırlatmak suretiyle personele haksız ve hukuk normlarına aykırı cezalar verme yolunu seçmek suretiyle personelin mağdur olmasına sebebiyet verilmiş ceza ile sağlık çalışanı baskı altına alınmaya, ceza ile sindirmeye çalışılmıştır.

 

Usulsüz bir şekilde İl Ambulans Başhekim Yardımcısının Dr. A.H imzası ile personelin geciçi görevleri uzatılıyor.

 

Sağlık personelleri hakkındaki iddiaları ile ilgili yapılan araştırmacı ve incelemecinin raporlarını mağdur olan personel istediği halde personele verilmemektedir. Bununla ilgili Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulunun 07.04.2016 tarih ve 2016/582 sayılı kararı olmasına rağmen  

 

Mülki Amir görevinin başında iken görev ve “Yetkisini” devredemeyeceğine dair bir çok mahkeme kararı mevcut olup konu ile ilgili  Kocaeli 1. İdare Mahkemesinin 20.02.2009 tarihli kararı vardır. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun  C bendinde açıkça belirtildiği halde 04.01.2011 tarih ve 300 sayılı yine 09.04. 2015 tarih ve 5972 sayılı ekleri olmayan hiçbir geçerliği olmayan  olur’lara istinaden 112 sağlık çalışanları sözel olarak memuriyet mahalleri dışında görevlendirmeler yapılıyor, personel valilik olurları tarafımıza tebliğ tebellüğ edilsin. Görevlendirmeye gideğim dediği halde ve aksi takdirde sözel görevlendirmeyi yerine getirmem dedikleri için hukuka aykırı olarak cezalandırılıyorlar.  Bu bir haktır.  Bu haksızlığı yapanlar personel ile bu dünyada helalleşmelidir.

Bu son uyarımızdır. Aksi takdirde 25 gün önce dediğimiz gibi üyemiz adına  idari mahkemeye dava açmak suretiyle  hukuki süreçleri başlattık.  Bize cevap dahi veremeyenler hukuk karşısında neler yapacaklar hep birlikte göreceğiz.  Verecek cevabı olmayanlar yaptıklarının hesabını hukuk önünde soracağız. İdari davanın sonuçlanmasından sonra ceza ve tazminat davaları ardı ardına gelecek. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı faaliyet gösteren birimlerde görev yapan sağlık çalışanlarına karşı usulsüz uygulama yapan ilgililer hakkında yasal haklarını kullanmaya çağırıyoruz.

Türk Sağlık Sen olarak sendika üyemiz olsun veya olmasın sözel görevlendirmeler de  ve usulsüz uygulamalarda mağdur olan, ceza almış tüm personele hukuk desteği vereceğiz.  İstedikleri takdirde sendika Avukatlarımızla davalarını açmada yardımcı olacağız. .

Hepinize Teşekkür Ediyor, saygılar sunuyorum.

Son Güncelleme: 09.05.2016 14:27
Anahtar Kelimeler:
TürkSağlıkSen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38