banner28
banner23
banner36

PALYATİF BAKIM MERKEZİ, HİZMETE BAŞLADI

Kocaeli’de sağlık hizmetlerinde güzel haberler gelmeye devam ediyor.

PALYATİF BAKIM MERKEZİ, HİZMETE BAŞLADI

Kocaeli’de sağlık hizmetlerinde güzel haberler gelmeye devam ediyor.

30 Mayıs 2019 Perşembe 18:24
PALYATİF BAKIM MERKEZİ, HİZMETE BAŞLADI

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda giderek popülaritesi artan Palyatif Bakım Merkezleri Sağlık Bakanlığının ciddi destekleri ile tüm yataklı sağlık kurumlarında devreye alınıyor. Geçtiğimiz yıl 400 yataklı yeni banasına taşınan Gebze Fatih Devlet Hastanesinde de kaliteli sağlık hizmetleri ve hasta memnuniyetine odaklı çalışmalara bir yenisi daha eklenerek Palyatif Bakım Merkezi hizmete başladı.

Beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastaları tedavi etmek amacıyla açılan Palyatif Bakım Merkezi, tek kişilik odalarda 15 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.

Palyatif Bakım Merkezlerinin önemine dikkat çeken Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Nalbant; "Özellikle son dönem hastaları, kanser, ALS, MS, nörolojik rahatsızlıklar ve felçli hastaların hastane ortamında tedavi almaları için elzem bir servis olan Palyatif Bakım Merkezleri ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Hastanemizde bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına böyle bir birime ihtiyaç vardı. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hastanemize ve bölge halkına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney ise 2015 yılında Türkiyede ilk palyatif bakım merkezlerini açan illerin başında geldiklerini, önce Kandıra ve Karamürsel, daha sonra tüm devlet hastanelerinde bu merkezleri açtıklarını, şu anda il bazında toplam 96 yatağa ulaşıldığını belirterek “İlimizde sağlıkta hizmet kalitesini daha üst seviyelere taşımak için gayret gösteriyoruz, emeklerinden dolayı mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi. Ergüney, 2019 ve 2020 yıllarında Kocaelide sağlık alanında il bazında birçok projenin hayata geçirileceğini, bunun için tüm personelle beraber gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38