banner28
banner23
banner36

VALİLİK ÇALIŞANLARI COVID-19 HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kamu Çalışanlarına COVİD-19 Koronavirüs eğitimi veriliyor.

VALİLİK ÇALIŞANLARI COVID-19 HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kamu Çalışanlarına COVİD-19 Koronavirüs eğitimi veriliyor.

16 Mart 2020 Pazartesi 13:31
VALİLİK ÇALIŞANLARI COVID-19 HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kocaeli Valiliğinde görevli İl Müdürleri ve kamu personellerine, Koronavirüsten korunma ve alınacak önlemlerle ilgili sağlık eğitimi verildi.

Valilik Akçakoca Konferans Salonunda düzenlenen ve İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Mehmet Yılmaz tarafından verilen eğitimde; katılımcılara bulaşıcı virüslerin çeşitleri ve tüm dünyada tehlike oluşturan koronavirüse karşı alınması gereken önlemler anlatıldı.

Elleri Su ve Sabunla Yıkamak, Hastalığın Yayılması ve Önlenmesinde Çok Etkili

Koronavirüsün, damlacık yoluyla bulaşabilen bir solunum yolu hastalığı olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Yılmaz kişisel hijyen kurallarının uygulanmasının ve elleri su ve sabunla yıkamanın, elleri ağız, burun ve gözlere temas ettirmemenin hastalığın yayılması ve önlenmesinde en etkili yöntemlerden olduğunu aktardı.

Yılmaz “Mümkünse bu dönemde kalabalık yerlerden kaçınılmalı. Sağlıklı kişilerin maske takması bilimsel olarak doğru bir davranış değil. Maskeyi ortama damlacık bulaştırmamak için sadece hasta kişiler, onları tedavi eden sağlıkçılar ve kalabalık bir ortama girmek zorunda kalan yaşlı veya yüksek risk taşıyan kişilerin kullanması yeterlidir. Dışarda açık havada sağlıklı kişilerin maske takması çok anlamsız. Virüslerle mücadelede en etkili, basit ve ucuz yöntem su ve sabuna dokunmaktır. Ayrıca kapı kolu, tutamaç gibi insanların ortak kullandığı alanların 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile silinmesi hastalığın bulaşma riskini azaltır” dedi. Yılmaz; vatandaşların koronavirüsle ilgili en doğru, sağlıklı ve güncel bilgilere ise Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Sağlık Müdürlüğü’nün web sitelerinden, ayrıca internet sitesinden ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Dr Yılmaz ayrıca yurtdışından gelen Türk vatandaşlarının mutlaka 14 gün evinde kendini izole etmesi gerektiğini söyledi. Diğer yandan özellikle yaşlı kişiler başta olmak üzere kalabalık ortamlara girilmemesi, tokalaşma ve öpüşme gibi yakın temasta bulunulmaması konularını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38