Yüzde 60 koronaya yakalanacak

Koronavirüs hakkında dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi.

Yüzde 60 koronaya yakalanacak

Koronavirüs hakkında dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi.

14 Nisan 2020 Salı 14:39
Yüzde 60 koronaya yakalanacak

Koronavirüs çok sayıda kişiye bulaşacak. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap yeni tip koronavirüs salgını ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Azap yaptığı açıklamada çok çarpıcı ifadelere imza attı. Azap "Toplumun yüzde 60'ı hastalanana kadar biz bu salgınla uğraşmak zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.

 İSTANBUL 'DA SALGIN HIZI

Korona Gündem programına katılan ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr.  Azap, ülkede salgının artmasıyla sadece teoride değil, görev yaptığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde hastaların tedavileriyle de ilgilendiklerini söyledi.  Azap, Ankara'da vaka sayısında hızlı bir tırmanışın olmadığını ancak İstanbul'da salgının hızının diğer illere göre iki üç hafta önde olduğunu söyledi.

YÜZDE 60 YAKALANACAK

 Koronavirüsle mücadelede virüsün tamamen yok edilip durdurulamayacağını anlatan Azap "Hastalığı baskılamak için alınan önlemlerin asıl amacı salgının kontrollü bir şekilde toplumda yayılmasını sağlamak. Yoksa biz salgını tamamen durduramayacağımızı çok iyi biliyoruz. Çin bile çok sıkı önlemler almasına rağmen başaramadı bunu. Bu biraz hastalığın bulaşma dinamiklerinden kaynaklanıyor. Bu hastalık kendinden önceki SARS virüsüne benzemiyor. O tamamen yok edilebilmişti. Bu ise yavaşlatılabilecek. Toplumun yüzde 60'ı hastalanana kadar biz bu salgınla uğraşmak zorunda kalacağız.'' diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38