AKP Kocaeli, Milletvekili aday listesi belli oldu

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimine 35 gün kaldı. AKP Kocaeli Teşkilatından 151 isim aday adaylığı başvurusu gerçekleştirdi.

AKP Kocaeli, Milletvekili aday listesi belli oldu

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimine 35 gün kaldı. AKP Kocaeli Teşkilatından 151 isim aday adaylığı başvurusu gerçekleştirdi.

09 Nisan 2023 Pazar 19:14
AKP Kocaeli, Milletvekili aday listesi belli oldu

 Geçtiğimiz haftalarda AKP İl Başkanlığı düzenlediği organizasyon ile aday adaylarını görücüye çıkarmıştı. Bugün AKP Milletvekili aday açıklama programı Kongre Merkezinin Karşısında bulunan Seka Bahçe Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa AKP İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, il yöneticileri, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları ve 151 milletvekili aday adaylarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Programda konuşan Kocaeli AKP İl Başkanı Şahin Talus: “Öncelikle Kocaeli ve Türkiye’ye hayırlı olsun. 151 tane çok kıymetli aday adayımız vardı. Bu nasip işi listede olan arkadaşlarımın Allah yollarını açık eylesin. Olmayanların da Allah yollarını açık eylesin sonuçta nasip bu işi. Allah’ın izniyle bu salon zaten tabloyu gösteriyor ben herkese teşekkür ederim” dedi.

İŞTE PARTİLİLERİN ADAY LİSTESİ

1. Sadettin HÜLAGÜ

1959’da Erzurum’da doğdu. 1981 yılında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli kurumlarda görev yaptıktan sonra 2020-2022 yılları arasında Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği (ÜHBD)Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Ayrıca 2014-2022 yılları arasında da Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüttü. Bu görevini tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve YÖK üyeliğine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

2. Radiye Sezer KATIRCIOĞLU

1965’te Malatya’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezinde Sosyal ve Kültürel Projeler Birimi Yöneticiliği görevinde bulundu. AKP Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK ve MYK Üyesi olarak görev aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili ebru sanatçısı olup uzun yıllar eğitici olarak çalıştı.İyi derecede İngilizce bilen Radiye Sezer Katırcıoğlu, evli ve iki çocuk annesidir. 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor.

3. VeysalTİPİOĞLU

1966 Kars doğumlu.1989 yılında Polis Akademisinden mezun oldu ve Bolu’da göreve başladı. Tuzla, Ümraniye ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün ardından İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atandı. 2014-2016 yılları arasında Muğla’da, 2016-2019 yılları arasında da Şanlıurfa’da il emniyet müdürlüğü yaptı. Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü "Genel Türk Tarihi" bölümünde doktora çalışmalarına devam ediyor. İngilizce bilen, evli ve 2 çocuk babası olan Tipioğlu, Kocaeli İl Emniyet Müdürü iken istifa ederek milletvekilliğine aday oldu.

4. Mehmet Akif YILMAZ

1975 Ankara doğumlu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İslam Tarihi Bölümünde doktora eğitimine devam ediyor. Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli görevlerde bulundu. Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfının başkanlığını yaptı. Gençlik, spor ve turizm sahalarında hizmet vermiş olduğu vakıf bünyesinde yerel ve uluslararası sosyal yardım organizasyonları gerçekleştirdi.İyi derecede Almanca, orta derecede Arapça bilen Mehmet Akif Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

5. Cemil YAMAN

1970’te Ağrı'da doğdu. İşletme Fakültesi mezunudur. Siyaset bilimi alanında yüksek lisansına ve AÖF Kamu Yönetimi 4. sınıfta eğitimine devam etmektedir.2009-2014 tarihleri arasında Dilovası Belediye Başkanlığı yaptı. Başta MGV olmak üzere birçok STK'da başkanlık yaptı. Fazilet Partisi ve AKP Dilovası Kurucu Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevlerinde yer aldı.İyi derecede Kürtçe bilen Cemil Yaman, evli ve dört çocuk babasıdır.

6. Sami ÇAKIR

1958 Trabzon doğumlu. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1985’den itibaren çeşitli bankalarda üst düzey yönetici görevlerinde bulundu. Milli Türk Talebe Birliği üyeliğinde bulundu. Refah Partisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. MÜSİAD İzmit Şubesi, Ensar Vakfı İzmit Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde yer aldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Sami Çakır, Osmanlıca bilmektedir.

7. Yasemin ÖZDEMİR

1977 Manisa doğumlu olan Yasemin Özdemir, yüksek peyzaj mimarıdır. Daha önce AKP Gebzi İlçe yönetiminde bulundu. 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde Gebze Belediye Meclis Üyesi seçildi. Evli ve 1 çocuk annesi olan Özdemir, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapıyordu.

8. Mehmet ELLİBEŞ

1955 Gölcük doğumlu. Kocaeli Üniversitesi MYO Teknik Bilimler bölümünden mezun oldu. 1978’de Gölcük Belediyesi’nde işe başladı. Başkan yardımcısı olarak görev yaparken belediye başkan adaylığı için görevinden ayrıldı. 2004-2009-2014 yıllarında yapılan seçimlerde Gölcük Belediye Başkanı seçildi ve 3 dönem boyunca görevini sürdürdü. 24 Mayıs 2019 tarihinde AKP İl Başkanı olarak atandı. Ellibeş, evli ve iki çocuk babasıdır.

9. Ali GÜNEY

1987İzmit doğumlu. Siyasete AKP İl Gençlik Kolları yönetiminde başladı. 2014’te il başkan yardımcılığı yaptı. Önce İzmit ilçe yönetimine girdi, ardından Ar-Ge ve Seçim İşleri’nden sorumlu başkan yardımcılığı görevleri yaptı. Son dönemde Yerel Seçimler Başvuru Komisyon Başkanlığı yaptı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Ali Güney, evli ve bir çocuk babasıdır.

10. Berna ABİŞ

1978 Gölcük doğumlu. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 2003 yılında AKPçalışmalarına katıldı ve çeşitli görevlerde bulundu. Meclis üyesi olarak Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2019-2023 arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev aldı.

11. Hasan SOBA

1975 Rize doğumlu Hasan Soba, evli ve üç kız babasıdır. Ticaretle uğraşan Soba, Erciyes Üniversitesi Muhasebe ve Anadolu Üniversitesi Muhasebe Finansman bölümünü okudu. AKP Gebze 5. olağan genel kurulunda ilçe başkanı seçilen ve iki dönem ilçe başkanlığı yapan Soba, bir dönem il yönetiminde yer aldı ve en son Gebze Belediye meclis üyesi olarak görev yaptı.

12. Erkan AKSOY

1965 yılında İzmit'te doğdu.1980 yılında İzmit İsmet İnönü İlkokulundan mezun oldu. AKP’den iki dönem İzmit Belediye Meclis Üyeliği yaptı.2015 genel seçimlerinde AKP’den Kocaeli Milletvekili adayı oldu.Marmara Roman Dernekleri Federasyonu ve Serdar Gençler Birliği Spor Kulübü başkanlıklarını yürütüyor.Evli ve 3 çocuk babası.

13. Gülay ARTUT

1973 yılında Ardahan’da dünyaya geldi. 2009 yılından bu yana aktif olarak siyasette yer aldı. AKP’de önemli görevlerde bulundu. 2013 yılında AKP Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçildi ve uzun süre bu görevini sürdürdü. Evli ve 4 çocuk annesi.

14. İbrahim EFE

1976 İzmit Tavşantepe doğumlu.Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü mezunu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor.İki dönemdir Tavşantepe Mahallesi muhtarı.Bir dönem Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanlığı yaptı.Siyasette ilk kez aday adayı oluyor. Tavşantepe Spor Kulübü eski başkan yardımcısı.İzmit Kent Konseyi eski Yürütme Kurulu üyesi.Evli ve 2 çocuk babası.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38