banner28

BBP Körfez'e çıkarma yaptı

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ve Kocaeli milletvekili adayları Kızılkaya Restaurant'ta Körfez basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan vekiller daha sonra Yeni Yalı Mahallesin'de bulunan esnafı gezdi.

BBP Körfez'e çıkarma yaptı

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ve Kocaeli milletvekili adayları Kızılkaya Restaurant'ta Körfez basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan vekiller daha sonra Yeni Yalı Mahallesin'de bulunan esnafı gezdi.

25 Ekim 2015 Pazar 13:15
 BBP Körfez'e çıkarma yaptı

Milletvekili adaylarının kendisini tanıtarak başladığı toplantıda ilk sözü milletvekili adayı Hacı Latif İşcen  aldı. Körfez'de ikamet eden İşcen, "Hayallerimiz suya düştü. Körfez ve Derince için sadece popülist hizmetler yapıldı. Sosyal planlar yapılmadı.  Derince ve Körfez'in yapısını değiştirmeyi hedefliyoruz. Tütünçiftlik ve Körfez ticareti yapılan üst köprüyle  durma noktasına geldi.  AVM'leri şehir dışına alarak Körfez ticaretini canlandıracağız. Körfezde üretilen alanlar insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Körfez'deki ulaşım sorunu malum. Banyo treni harekete geçecek, deniz ulaşımını hareketlendireceğiz. Biz rant için değil, halk için geliyoruz" ifadelerini kullandı.

KÖRFEZ BUNU HAK ETMİYORKörfez'in en büyük sorunlarından birinin de sağlık sorunu olduğunu ifadelerine ekleyen İşcen, " Körfez Hastanesi'nin  ulaşılamaz bir alana konulması en büyük sorun. Acil bir durumda hastaneye gitmek imkansız. Ambulans bile ilçedeki trafikten dolayı en az yarım saatte  hastaneye gidebiliyor.  Körfez halkı bunu hak etmiyor. Derince limanı devlete bağlıydı. Şuanda ise  kimin işlettiği belli değil. Şaibeli bir liman satışı yapıldı.  Ama yeni bir yatırım yapılmadı. Derince sanayisinde yalnızca 14 iş yeri açık. En kısa sürede yeniden liman satışı yapılacak. Biz hayata geçireceğimiz proje ile buradaki esnafın yeniden ticarete dönmesini sağlayacağız" ifadelerini anlattı.

EĞER RANT DÜŞÜNÜLMEZSE

Sözlerine devam eden İşcen, "Dünyaya tanıtılacak kalitede olan Çenesuyu atıl bir durumda üretilmekte.  Derince ve Körfez'de toplam ruhsatsız bina oranı yüzde 68. Bu binalar kentsel dönüşüme dahil edilebilir.  Bizim bu konuda parti olarak projemiz var. Halkı yaşanabilecek düzene soksunlar. Kentsel dönüşümü rantsal yapmazsanız projeniz herkese hitap eder" dedi. DerinceBelediye Başkanı Ali Haydar Bulut'a seslenen İşcen, "Körfez'e Dubai'deki Yelken Oteli yaptıracaktı, Yelken kafeye çevirmiş. Biz oteli bekliyoruz. Belki o zaman denizdeki kokuyu görürde bir şeyler yapar.Mersincikte geçen yıl ciddi bir yangın çıktı. Bölgedeki yangınından sonra dikilen binalara bir bakın" ifadelerini kullandı.

BİZ SÖYLEDİK...

 5 dönemdir söz verilen tramvay projesinin yetersiz olduğunu vurgulayan İşcen, "Tramvay projesi hiçbir şeye çözüm olmaz. Biz "Gebze ile Adapazarı arasında yapacağız" dedik. Sayın Davutoğlu,  1 gün sonra projemize Gebze Meydanı'nda sahip çıktı. Güzergahı açıklıyorum. Gebze -Adapazarı düz hat planlıyoruz.Böylece havaalanımızda hareketlenir" dedi. Genel siyasete değinen Milletvekili adayı Arha, "Türkiye'nin en büyük problemi terördür.  biz hazırladığımız proje ile 1 yıl içinde terör sorununu çözülebilir. bizim niyetiniz 400 vekil değil, sorunu çözmek. Kadın ve çocuk istismarı diğer bir sorun. Bu kişilere idamı geri getireceğiz. Adalet ve basın özgürlüğü yok "dedi.

HALK LEHİNE ÇEVRİLECEK

Özgürlüğün hiç bu kadar kısıtlanmadığını ifade eden Arha, "Özgürlük kısıtlandığı için  sistem halktan yana olmuyor. Basın özgür olmalı ki ülke özgürleşsin.  Adalet savcılar ve hakimler yüksek kurulu ikiye ayrılacak ve siyasetten tamamen ayrılacak. Böylece adalet hukuk ranttan değil halktan yana olacak. Böylece halktan değil güçten yana olan sistem halk lehine çevrilecek" şeklinde konuştu. Kuzey Anadolu projesi ile Doğu ve Güneydoğu'daki ticaretin yeniden hareketleneceğini ifade eden Arha "Projemiz ile yaklaşık 15 milyon kişi geçimini sağlayacak. 1 milyon kişiye de direk iş sağlayacak. Tarım ve hayvancılık sanayisini  harekete geçirerek tüketime dayalı hale gelen  toplumumuzu  yeniden üretime dayalı hale gelecek" dedi. Ardından sözü milletvekili adayı Remzi Kaya'ya bıraktı.

AHLAKİ TERÖR DE VARMilletvekili adayı Kaya, "Kime sorarsanız sorun. Türkiye içeler acısı bir durumda. Hasta bir ülke var ama doğru teşhis konulmalı ki  ülke düzelsin. Muhalefet iktidarı çalıştıramayarak aldıkları oyu sıfıra indirgedi. Meclis dışında olduğumuz halde  muhalefet boşluğunu biz dolduruyoruz. Eğitim sistemi içler acısı. Çocuklar yaz-boz tahtasına döndü. Bölücü terörün yanı sıra ahlaki terör var. Teknolojiyi icat eden ülkelerde bile bizdeki kadar teknoloji bağımlılığı yok.  Gençlerimiz bizim geleceğimiz, ama durum ortada" dedi.

80 DÖNEMİ GİBİ

Sözlerine devam eden Kaya "80 öncesi sağ sol diye ayrım vardı. Şimdi ise  Türkiye'de AKP'li olanlar ve olmayanlar diye ayrım var. AKP'li değilseniz hiçbir şeysiniz. Son 7 yıldır terörün yıldızını çözüm süreci ile parlattılar. Bizcebu süreç çözüm değil, çözülme süreci.  Biz kürt kardeşlerimizle hiç kavga etmedik ki barışalım. İmralı ve Kandil'deki yılanı  Kürt kardeşlerimizin temsilcisi gibi gösterdiler. Popstarı, artisti akil adam ilan ettiler" dedi

SANKİ MECLİSE YENİ GİRECEKLER

"Bizim beyannamemiz yok, bu Türkiye'nin kurtuluş reçetesi" diyen Kaya'dan sonra sözü BBP İl Başkanı Nihat Yıldız aldı. Yıldız, " Biz adaylarımızı belirlerken oy hesabı değil, hizmet hesabı yaptık.  Antidemokratik bir uygulama ile  yeniden seçime giriyoruz.  13 yıl iktidarda olan  parti sanki bugün meclise girecekmiş gibi işçiye, memura, emekliye bol keseden zam veriyor. Bizim vaatlerimizi nasıl yapacağımızı sorgulayan zihniyet şimdi kendileri söylüyor" dedi.

BBP OLACAK

Yıldız, "Referanduma evet dedik ama sadece kendi işlerine gelenleri değiştirdiler. Evet seçim barajını, terörü bu ülkeye siz getirmediniz ama değiştireceğinize dair söz verdiniz. Biz hizmet diye  yaptığınız yollarda şehit cenazelerini beklemek istemiyoruz. Ekonomi yerlerde, terör aldı başını gidiyor. Milletimiz 4 partiye görev verirse bu meclis işlemez. 2 yıl içinde yine seçim yapılacaktır. Meclise 5. partinin girmesi şart. Bu parti de inşallah BBP olacak" ifadelerini kullandı. BBP'li milletvekilleri daha sonra Yeni Yalı Mahallesi esnafını gezdi.

Son Güncelleme: 25.10.2015 13:17
Anahtar Kelimeler:
KörfezBBPçıkarma Yaptı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38