Çelik, “ HDP’ye ilk darbe SP’den olacak”

SP’nin Ankara’ya gitmede kararlı milletvekili adayı Nurettin Çelik, parti binasında yine iddialı konuştu. Kocaeli’den HDP’ye ilk darbeyi Saadet Partisi’nin vuracağını kaydederek kazanma formülünü açıkladı

Çelik, “ HDP’ye ilk darbe SP’den olacak”

SP’nin Ankara’ya gitmede kararlı milletvekili adayı Nurettin Çelik, parti binasında yine iddialı konuştu. Kocaeli’den HDP’ye ilk darbeyi Saadet Partisi’nin vuracağını kaydederek kazanma formülünü açıkladı

23 Ekim 2015 Cuma 11:25
 Çelik, “ HDP’ye ilk darbe SP’den olacak”

Saadet Partisi bir numaralı adayı Nurettin Çelik, yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. SP’nin Ankara formülünü her gittiği ortamda rakamlarla anlatan Çelik, özellikle oyların boşa gitmeyeceğine dikkat çekiyor. Bu tutumu kararsız kalan seçmenin de aklını çelmiş durumda. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek için tarihi bir seçime gittiklerinin altını çizen Çelik, “ Bizlerin baraj sorunu yok. Bunu her ortamda söylüyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ortada. Biz sadece eski partililerimize ve bize inanan ama oyum boşa gitmesin diyen sempatizanlarımıza da ulaşmak istiyoruz.

İŞTE FORMÜL

Çünkü boşa gitmeyeceğini yaptığımız hesaplarla tek tek anlatıyoruz. Şimdi şöyle bir hatırladığımızda son seçimlerde partimiz 53 bin oy aldı. Kocaeli’den ise HDP’nin adayı 77 bin oyla bir vekil çıkardı. Şimdi her gittiğimiz yerde HDP’nin yerine biz gidelim diyoruz. Yani HDP’ye ilk darbeyi Kocaeli’den biz vuralım istiyoruz. Nasıl mı? Hedefimiz en az 100 bin oy. Ama şöyle bir gerçek var ki; 53 bin oyun üzerine alacağımız en az 30 bin oy da bizi Ankara’ya taşır. Yani Saadet Partisi bu formülle Kocaeli’den bir adayını çıkarmış olur. Çok zor değil, sadece bu formüle inanmak ve yüreğinin sesini dinlemek yeterli olacaktır.

TECRÜBE İSTER

Parti olarak buna kilitlenmiş durumdayız. SP geçmişi olan iktidar ortağı olmuş köklü ve deneyimli bir partidir. Biz bu ülkeyi yönetmiş liderlerin öğrencileriyiz.  Bu işi başarmak tecrübe ister. Bu da bizim partimizde yeteri kadar mevcut.  İşte buna inanarak yola çıktığımızda mevcut taban oylarını üzerine alacağımız oy bizim hedefimize ulaşmamıza vesile olacak.  2010 yılında kabul edilen ve siyasette ilk defa kullanılacak hukuki başvuru ile bir parti ülke genelinde yüzde 10 barajını aşamasa bile seçim bölgesinden bir vekil çıkaracak kadar oy alırsa o partisinin birinci sıra adayı Anayasa mahkemesi kararı ile milletvekili olur.”

Son Güncelleme: 23.10.2015 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38