CHP adayları basınla buluştu

CHP’nin Kocaeli’den milletvekili adayı olan 11 isminin katıldığı aday tanıtım toplantısında ortak söz “Kocaeli’den en az beş milletvekili adayımızı TBMM’ye göndereceğiz” oldu.

CHP adayları basınla buluştu

CHP’nin Kocaeli’den milletvekili adayı olan 11 isminin katıldığı aday tanıtım toplantısında ortak söz “Kocaeli’den en az beş milletvekili adayımızı TBMM’ye göndereceğiz” oldu.

28 Eylül 2015 Pazartesi 16:11
 CHP adayları basınla buluştu

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim öncesinde belirlenen listede yer alan 11 milletvekili adayının basına tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Hoşgör Pastanesi’nde düzenlenen basın toplantısına; Kocaeli CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, İl Başkanı Cihat Altunyuva, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde Kocaeli’den milletvekili adayı olan Turan Dumlu, Cuma Karavar, Tamer Solakoğlu, Kemal Nişancı, Utkan Güneş, Asude Fırat Özkan, Yakup Törk, Müzeyyen Topçu Tan katılım gösterdi. Toplantıda konuşan milletvekili adayları Kocaeli’den en az beş milletvekili çıkaracaklarını belirtti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva, “Milli iradeyi işine gelmediği için yok sayan zihniyet, 5 ay sonra yeniden ülkeyi seçime sürükledi. Biz bu seçim için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Adaylarımız yeniden yanımızda. Genel başkanımız söylediği gibi listelerde büyük değişiklikler yapmadı. Aday listelerimizde daha önce müracaat etmeyen üç arkadaşımızın yerine yeni üç arkadaşımız katıldı. Bu seçim döneminde adaylarımızlar birlikte tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞRIMIZ TÜM SEÇMENLERE”

Kahvaltı organizasyonu olarak gerçekleştirilen toplantı; kahvaltı sonrasında basın mensupları ile CHP Kocaeli İl Başkanı ve milletvekili adayları arasında soru cevap şeklinde devam etti. Gazetecilerden gelen “CHP seçmenine bu seçimde bir çağrınız var mı?” sorusuna Altunyuva, “Bizim çağrımız yalnızca CHP’lilere değil. Her partiden insana, tüm insanımızadır” yanıtını verdi.

“KOCAELİ’Yİ İSTANBUL TESLİM ALDI”

CHP olarak Kocaeli’nin sorunlarını gündeme taşınması ile gelinen son durumun ne olduğu sorusunu yanıtlayan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Sungurlu Barajı konusunda halkı bilinçlendirmeye ve desteğe çağırdım ben. Bakın Kocaeli’deki su ile ilgili her şey İstanbul’daki İSKİ’ye bağlı. Kuyu bile açacak olsanız İSKİ’ye sormak zorundasınız. Kocaeli’yi İstanbul teslim almış vaziyette. Sungurlu Barajı bir ihtiyaçtır ancak Kocaeli sınırları içerisinde yapılıyor. Bizim ihtiyacımız varsa elbette yapılmalı ancak Kocaeli gibi hızlı büyüyen bir şehir ve bunun göz önünde bulundurularak tüm kaynakları İstanbul için kullanılmamalı” dedi.

“KAFALARI BASMIYOR”

Cengiz Topel Havalimanı’nın durumunu de değerlendiren Akar, “Cengiz Topel artık çok medyatik oldu. Esprilere konu ediliyor. Bende diyorum ki bunların Cengiz Topel’i çalıştırmak için kafası basmıyor. Nasıl çalıştıracaklarını bilmiyorlarsa gelsinler biz öğretelim onlara nasıl çalıştırılacağını. Bunun birkaç yolu var. Kentin doğusuna Cengiz Topel’i anlatmak lazım. Banliyo trenlerinin her gün üç gidiş üç geliş olarak zorlamamızla yaptılar. Tarihi Gar’da üst geçit tam üç yıldır demir yığını olarak duruyor” ifadelerini kullandı.

 

“HALIDERE TAŞ OCAĞINI BİZ KAPATACAĞIZ”

Akar, “Limanlara 10, 12 bin tır giriyor. Derince Limanı özelleşti. İlçe konteynır parkı olacak ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ülkemizin olduğu gibi kent de sahipsiz. Bu kent ağabey modeliyle götürülemeyecek kadar önemli bir kenttir. Ancak ne yazık ki ‘İbrahim Ağabey’ modeliyle yönetilmeye çalışılmaktadır. Taş Ocakları ile ilgili de Orman İşletme izninin süresi bitti yani şu noktada Orman İşletme Müdürlüğü istese ocağı kapatabilir. Taş ocağının kapatılıp kapatılmaması Vali Beyin iki dudağının arasında. Vali Bey oraya gidip 10 dakika görse zaten kapacağına eminim. Bunun için bakandan fanla izin alaya gerek yok. Ancak bunlara da gerek kalmayacak inşallah. 1 Kasım’da CHP ya tek başına ya da koalisyonla iktidar olacak. Bizim de ilk işimiz bu ocağı kapatmak olacak” sözünü verdi.

“AKP, GEBZE’DE YOK”

Gebze’de yapılacak olan çalışmalarda nasıl bir yol haritası izleneceği sorusunu yanıtlayan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “AKP Gebze’de yok. Gebze’de partiye dayalı halk orada oy veriyor. Gebze’de CHP’nin en az oy aldığı illerden çok insan var. İyi bir çalışmayla orada oylarımızı arttırabiliriz. Aslında bütün bölgelere iyi bir seçim çalışmasıyla başarıyı yakalamış oluruz. Ancak Gebze’ye bu dönem ağırlık vererek tabana CHP’nin politikasını anlatacağız, ben de ağırlığımı oraya vereceğim. Bunu yaparsak başarıyı yakalarız” ifadelerini kullandı.

“GEBZE’NİN İL OLMASINI DESTEKLİYORUZ”

Gebze’nin il olmasına CHP olarak destek verdiklerini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, “Gebze’de ikinci üniversitenin açılmasını da destekliyoruz. Biz bölgenin doğusunda iyi oy alıyoruz ama batısından oy alamıyoruz. Bu 30 günlük süre boyunca ne kadar vatandaşımıza ulaşırsak o kadar ulaşmaya çalışacağız” dedi.

“AKP, KENDİ STK’LARINI YARATTI”

STK’ların eylemlerine destek verme noktasında çalışmaların neden sınırlı olduğu konusunda gelen soruyu yanıtlayan milletvekili adayı Av. Tamer Solakoğlu, “Biz partililerimiz eylemde yer alıyorlar ama CHP olarak nedense orada gözükmüyoruz. Bu bir eksiklik olabilir. Bu eksiklikleri gidermemiz önemli. AKP kendi STK’larını yarattı. Belli STK’lar AKP el şaklattığında hemen bir araya geliyorlar. Bizim de bu konuyu kendi içimizde görüşmeliyiz” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili görüşünü paylaşan milletvekili adayı Utkan Güneş, “Bunun bir iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu sorunun da en kısa zamanda giderebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Bir tek olumsuz örnekle CHP’nin STK’larla iyi olmadığını söylemenin doğru olmayacağını belirten CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva ise “Bu çalışmaların samimi olmasını isteriz. Birçok eylemlerde de CHP olarak yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLK BEŞ SIRA MECLİSE GİDECEK”

7 Haziran’da beş milletvekili hedefini tutturamamalarının ardından bu seçimde belirlenen yine aynı hedef için farklı çalışmalar yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine konuşan milletvekili adayı Cuma Karavar, “Vatandaş barış istiyordu. Kürt sorununun çözümünü bekliyordu. 7 Haziran seçimlerinden sonra insanların üzerine bomba yağarsa CHP’nin Kocaeli’de beş milletvekili çıkarması hiç de olanaksız değildir. AKP ne yazık ki vatandaşın beklentisini karşılamadı” dedi. CHP’nin 4’ncü sıra milletvekili adayı olarak 7 Haziran seçimlerinde 4 milletvekili çıkaracaklarına kesin gözüyle baktığını söyleyen Turan Dumlu, “Seçime bir hafta kala çıkaramayacağımızı anladım. Çünkü CHP’li vatandaşlar bile “Turan Ağabey seni çok seviyoruz. Ama ülkenin geleceği için HDP’nin barajı aşması lazım. Bu yüzden HDP’ye oy vereceğiz” dediler ve bu şekilde kaybettiğimiz çok fazla oy oldu. Ancak bu seçimde inşallah bunlarla karşılaşmayacağız. Bu ilk beş sırada yer alan herkesi meclise göndereceğiz” şeklinde konuştu.

“SEÇMENE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”

Yapılacak olan erken seçimden sonra tekrar aynı sonuç çıkarsa nasıl bir tavır sergileneceği soruna CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet cevap verdi. Hürriyet, “7 Haziran seçimleri sonrası biz hep zeytin adlı uzattık. Gelin bu ülkeyi birlikte yönetelim dedik. Ancak 7 Haziran seçimleri akşamı zaten MHP’nin tavrını hepiniz biliyorsunuz. 7 Haziran’dan sonra terörün yeniden hortlaması ister istemez ülkeyi kaosa soktu. 1 Kasım’dan sonra aynı durumu yaşayacak mıyız? Nasıl bir sonuç çıkacak göreceğiz. Ancak biz tabi ki tek başına iktidar olmak isteriz. Ama seçim sonucunda seçmenin nasıl bir cevap vereceği önemli. O mesaja göre hareket edeceğiz. CHP 1 Kasım sonrası ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elinden geleni yapacaktır” şeklinde konuştu.

 “SİYASETİ KUTUPLAŞTIRDILAR”

Seçim öncesinde ülke gündemine daha geniş çerçeveden bakmak gerektiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Aldatılıyor, kandırılıyor ve Türkiye’yi gün geçtikçe geriye götürüyoruz. İlk defa bir Başbakan, Cumhurbaşkanı teröre hayır mitingi yaptı. Sadece kendi çıkarlarımız için, günü kurtarmak için siyaset üretemeyiz. 7 Haziran’dan önce masada kimler oturuyordu? Barış sürecinde kimler vardı? CHP bir terör örgütüyle masada oturamazsınız dedi. Ama ne yazık ki siyaseti kutuplaştırıp, insanları gerdiler. HDP’nin politikalarının da yanlış olduğunu görüyoruz. Vatandaş istediği partiye oyunu verebilir. Türk insanı zeki insandır. Vatandaş 7 Haziran’da görevini yaptı. Ama bunu Cumhurbaşkanı kabul etmedi. Ülkemiz zor dönemden geçiyor. Sizlere de sorumluluk düşüyor. Eğer Kocaeli’yi ayağa kaldıracaksak, Türkiye’ye demokrasiyi getireceksek hepimize görev düşüyor. Türkiye’de tek paralel yapı Saray’daki o insan. Her şeye müdahale ediyor. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var” diyerek herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme: 28.09.2015 16:35
Anahtar Kelimeler:
MilletvekiliAdaylarıCHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38