CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de

"Ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor. Şimdi onları parça parça serbest bırakıyorlar. İstediğin kadar serbest bırak, bu milletin vicdanında sen mahkumsun. Yolsuzlukların hamisisin sen, Deniz Feneri davasını biliyorsunuz. Asla mücadeleden yılmayacağız. Bizim mücadelemiz yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesidir" - "Daha ben Ankara'ya gelmeden fezlekem Meclise geldi. Milyon dolarları götürdüler, kul hakkı yediler, fezlekeler hazırlandı, bir türlü Meclise gelmiyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de

"Ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor. Şimdi onları parça parça serbest bırakıyorlar. İstediğin kadar serbest bırak, bu milletin vicdanında sen mahkumsun. Yolsuzlukların hamisisin sen, Deniz Feneri davasını biliyorsunuz. Asla mücadeleden yılmayacağız. Bizim mücadelemiz yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesidir" - "Daha ben Ankara'ya gelmeden fezlekem Meclise geldi. Milyon dolarları götürdüler, kul hakkı yediler, fezlekeler hazırlandı, bir türlü Meclise gelmiyor"

17 Şubat 2014 Pazartesi 12:02
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor. Şimdi onları parça parça serbest bırakıyorlar. İstediğin kadar serbest bırak, bu milletin vicdanında sen mahkumsun. Yolsuzlukların hamisisin sen, Deniz Feneri davasını biliyorsunuz. Asla mücadeleden yılmayacağız. Bizim mücadelemiz yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmit ilçesinde partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sanayi kenti Kocaeli'de Türkiye ortalamasının üstünde işsiz olduğunu öne sürerek, belediyelerin istihdam yaratmadığını savundu.

Leyla Atakan'ın sağladığı başarıyı gelecek süreçte yakalamak zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan'la bunu yakalayacaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, diğer partilere oy vermiş seçmenlere seslenerek, "Türkiye'nin halinden memnunsanız söyleyecek sözüm yok. Bu ülkede kul hakkı yeniyor, bu ülkede temiz siyaset olmalı, siyaset halkına hesap vermeli, herkesin çocuğu iş bulabilmeli, herkes alın teriyle kazandığı ekmeği akşam huzur içinde evine götürebilmeli. Eğer bunu diyorsanız yeniden düşünün, halktan yana, halkın çıkarlarını savunan Cumhuriyet Halk Partisine gelin. Yolsuzlukların ayyuka çıktığını görüyorsunuz. Yıllarımı temiz Türkiye için verdim. Emeğimi ve alın terimi verdim, kul hakkı yiyenlerden hesap sormak için. Diyorsanız ki 'kul hakkı yiyenlerden hesap soralım, Türkiye'ye temiz siyaset gelsin', bunu savunuyorsanız, gelin destek verin, beraber yola çıkalım, Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıralım" diye konuştu.

- "Bütün yurttaşlarımdan beklentim var"

Hiçbir zaman kaba kuvvete teslim olmadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, düşüncelerinin ve dünya görüşlerinin belli olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, diğer partilere oy veren hiçbir yurttaşı ötekileştirmediğini dile getirerek, herkesi partisinin çatısı altında toplanmaya çağırdı.

"Gelin, temiz bir Türkiye'yi yeniden inşa edelim" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Gelin, kul hakkı yiyenlerden hep beraber soralım. Konya'da bebek açlıktan ve soğuktan ölüyorsa hepimiz elimizi vicdanımıza koyalım. Türkiye, güçlü ve zengin bir ülke ama zenginlik halkça bölüşülmüyor. Biz 'önce halk kazanacak, önce vatandaşın cebi para görecek' diyoruz, onlar 'bizim cebimiz para görsün, vatandaş ne yaparsa yapsın' diyor. Peki vatandaşı nasıl avutacağız? 'Din, iman edebiyatıyla avutacağız' diyorlar. Buradan sesleniyorum, herkesin inancına, kimliğine saygılıyız. Bütün yurttaşlarımdan beklentim var. Türkiye, bunları hak etmiyor. Haramilerin iktidarını Türkiye hak etmiyor. Temiz siyasetin yolunu açacağız. Bunun için mücadele edeceğiz. Eğer halktan, haktan, düzgün siyasetten yanaysanız, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasından yanaysanız gelin, beraber mücadele edelim. Ayrışarak değil, birleşe birleşe mücadele edelim. Halk hareketi başlatalım."

- "Kadınları sadece CHP düşünüyor"

Kılıçdaroğlu, kadınları düşünen tek partinin CHP olduğunu vurgulayarak, yüzde 33 cinsiyet kotası getiren tek parti olduklarını savundu.

Kazandıkları takdirde 46 kadının belediye başkanı olacağına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "CHP tarihinde ilk kez, 46 kadın belediye başkan adayımız var" dedi.

Kılıçdaroğlu, gençlerin siyasete girmesi gerektiğini dile getirerek, yüzde 10 gençlik kotası getirdiklerini anımsattı.

AK Parti'yi düne kadar kadınların ayakta tuttuğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Sokak sokak gezdiler AKP'yi iktidara taşımak için. Ne oldu, onlar köşeyi döndü, o kadınlarımız hala sokakta geziyor. Onların hepsine sesleniyorum, gelin, Cumhuriyet Halk Partisine. Burası sizin evinizdir. Size seçme ve seçilme hakkını veren Cumhuriyet Halk Partisidir. Siyaset yapacaksanız, çocuğunuzu, Türkiye'yi düşünüyorsanız adres Cumhuriyet Halk Partisidir" ifadesini kullandı.

- "Ayaklarımızın altından parça parça demokrasi kayboluyor" 

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy verenlere seslenerek, değişim gününün geldiğini ifade ederek, varlık, birlik ve özgür biçimde çalışacaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Manisa'dan yürekli bir kadın kardeşimiz, bir ayakkabı kutusuyla koskoca Başbakan'ı korkuttu. Sizin için ayakkabı kutusundan korkan bir Başbakan duydunuz mu? Dünyanın herhangi bir yerinde. Ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyalarına ayakkabı kutusu giriyor. Şimdi onları parça parça serbest bırakıyorlar. İstediğin kadar serbest bırak, bu milletin vicdanında sen mahkumsun. Yolsuzlukların hamisisin sen, Deniz Feneri davasını biliyorsunuz. Asla mücadeleden yılmayacağız. Bizim mücadelemiz, yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesidir. Demokrasiyi güçlendirmek hepimizin mücadelesidir. Bunun mücadelesini yapacağız. Ayklarımızın altından parça parça demokrasi kayboluyor. Bir Başbakan çıkıyor, 'Yargı ve yasama organı benim için ayak bağıdır' diyor. Bunu ancak bir diktatör söyler. Onun için Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğimde hiç sesi çıkmıyor çünkü onu kabul ediyor. Müslüman bir ülkeyiz, Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum, 'Haram parayla umreye gidilir mi? Haram parayla umreye gidilir' diyorsanız, vallahi koşa koşa AKP'ye oy verin. 'Hayır, haram parayla umreye gidilmez, gidenden de hesap sorulması lazım' diyorsanız gelin, Cumhuriyet Halk Partisine oy verin.

O yalancıya seslendim, 'çık' dedim televizyonların önüne 'söyle ki ben kul hakkı yemedim', diyemiyor. Siyasete yırtık ayakkabıyla girdi, şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Bütün sülalesi öyle. Bunun hesabını sormayacak mıyız?"

Türkiye'nin bütün komşu ülkelerle kavgalı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Suriye'de insan kanı akıyor, sebebi bu baş yalancı. Tırlarla silah gönderiyor oraya, 'Müslümanlar birbirlerini öldürsün' diye. Birisi onu öldürüyor ,'Allah Allah' diye, öbürü öbürünü öldürüyor, 'Allah Allah' diye. Müslümanlığa sığar mı? Kim yapıyor bunu? Müslüman olduğunu iddia eden Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Müslüman'ın önüne silah veriyor, 'git, kardeşini öldür' diyor. O nedenle Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Türkiye'yi görün, Türkiye'yi okuyun. Gerçekleri görün. Haramilerin iktidarı var. 4'ü gitti, diğerleri bekliyor. Baş yalancı ise koltuğunda oturuyor. Onu indirmek, hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu.

- "Daha Ankara'ya gelmeden fezlekem Meclise geldi"

"Silivri toplama kampına" gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, çıkışta bu mahkemelerin adil olmadığını belirttiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, masum insanların cezaevinde yattığını söylediğini anımsatarak, "Daha ben Ankara'ya gelmeden fezlekem Meclise geldi. Milyon dolarları götürdüler, kul hakkı yediler, fezlekeler hazırlandı, bir türlü Meclise gelmiyor. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum, eğer kul hakkı yemek günahsa o zaman siz hesabını sorun. Nasıl soracaksınız? Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz, temiz siyasete oy vereceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin başkan adaylarını tanıttı.

Son Güncelleme: 17.02.2014 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38