CHP İzmit’ten GÖVDE GÖSTERİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Örgütü ve İzmit İlçe SKM’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, üst düzey katılımın yanı sıra CHP’nin tüm ağır toplarını bir araya getirince adeta bir gövde gösterisine dönüştü

CHP İzmit’ten GÖVDE GÖSTERİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Örgütü ve İzmit İlçe SKM’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, üst düzey katılımın yanı sıra CHP’nin tüm ağır toplarını bir araya getirince adeta bir gövde gösterisine dönüştü

20 Ekim 2015 Salı 11:34
 CHP İzmit’ten GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP İzmit İlçe Örgütü ve İzmit İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Önce İzmit Önce Türkiye ‘ adlı etkinlik İzmit Mevlana Kültür Merkezi’nde üst düzey bir katılımla gerçekleşti.  Etkinliğe Milletvekilleri, milletvekili adayları, İl ve İlçe yöneticileri, SKM üyeleri, eski il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri, mahalle ve sandık görevlileri ve parti büyüklerinin neredeyse tamamı katılım sağladı. Programda her görevliye kendi sandığında oy kullananların listeleri, bilgilendirme broşürleri ve sandık görevlilerinin ne yapmaları gerektiğini anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

KONUŞMA KONULARI BELİRLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Milletvekili adayları CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan projeleri uzmanlık alanlarına göre konulara bölerek anlattı. Av. Fatma Kaplan Hürriyet; Sosyal Politikalar, Haydar Akar; Dış Politika, Turan Dumlu; Sağlık politikası, Kemal Nişancı; Tarım Politikaları, Utkan Güneş; Eğitim politikası ve Yakup Törk; Gençlik Politikaları hakkında bilgi verdi. Programa milletvekili Tahsin Tarhan ve milletvekili adayları Cuma Karavar, Asude Fırat Özkan, ve Av. Tamer Solakoğlu mazeretleri nedeniyle katılamadı.

YILDIRIM: EN AZ ÜÇ SAAT CHP

Gecenin açış konuşmasını yapan İzmit İlçe SKM Başkanı Selman Yıldırım, “Siyasetin en önemli görevini yürüten sandık sorumlusu arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum. Önemli görevler yapacaklar. Siyaset partilerin en önemli görevini onlar gerçekleştirecekler. Hepsine şimdiden başarılar diliyorum. İzmit ölçeğinde 102 mahallemiz de 724 sandık görevlimiz var. Son 10 günümüz kaldı. Bu son günlerde halka giderek partimize hep birlikte oy istemeye devam etmeliyiz. Lütfen eğer bu ülkeyi seviyorsanız, insanlığı seviyorsanız, Türkiye’de yeniden birlik diyorsanız 1 Kasım akşamına kadar en az 3 saat CHP’ye çalışmanızı rica ediyorum. Emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum”  dedi.

KÜÇÜKKAYA; TEK BAŞINA İKTİDAR

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ise oldukça etkili bir konuşma gerçekleştirerek ‘’Biz bu coğrafyanın en haklı insanlarıyız. Bu coğrafyadaki en güzel tespitleri her zaman CHP olarak bizler yapmışız. Savaşırken bile önce demokrasi deyip meclisi kurmuşuz. Ancak ne yazık ki bu gün gelinen noktada artık ülke nefes alamaz durumda. Ben demiyorum Devlet Bahçeli, Selahattin Demir, Ahmet Davutoğlu diyor CHP’nin koalisyonda olması lazım diye. Ama bence CHP’nin koalisyonda değil, Cumhuriyet Halk Partisinin tek başına iktidarda olması lazım. Bu coğrafyada ki en iyi en anlamlı dava CHP’nin davasıdır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ GENÇLER YÖNETECEK

CHP Milletvekili adayı Yakup Törk; Gençlik Politikaları hakkında bilgi verdi. Çok kıymetli ailem diyerek konuşmasına başlayan Törk kısaca kendini tanıttı. Törk, “Seçim beyannamemiz gençlere adandı. Biz CHP olarak gençler her alanda söz sahibi olacak. Artık gaz bombalarına son vereceğiz. Ulusal gençlik konseyini kuracağız. Biz öz güven sahibi özgür bir gençliğin yetişmesini istiyoruz. Sosyal kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı gençlik evlerini kuracağız. Gençler için iş ve güvence vereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı adına yakışır şekilde 40 yaşın altında gençlerden oluşacak. CHP ülkeyi yönetmeye hazırdır dersine iyi çalışmıştır. Bütün üniversite harçlarını kaldıracağız. Yurtsuz hiçbir gencimiz kalmayacak. Her yıl 15 bin gencimizi lisans ve doktora göndererek gençleri yetiştireceğiz. Ülkemiz kaderci bir anlayışla yönetiliyor. Başımızın belası YÖK’ü kaldıracağız. Ülkeyi gençler değiştirecek”  dedi.

EĞİTİMDE DEVRİM YAPILACAK

CHP Milletvekili adayı Utkan Güneş; Eğitim politikası hakkında bilgi verdi. Güneş, “Seçim bildirgemizde en önemli kısımlardan biri eğitim. CHP iktidarında eğitimde devrim niteliğinde değişimler yapılacak. Çağdaş eğitim reformu adında yürüttüğümüz yeni bir politika var. Eğitimi bütünsel yapı halinde değerlendiriyoruz. Ezberci eğitim sistemi yerine kalıcı özümsemeye yönelik bir sistem getiriyoruz. Öğretmenlerimizi de toplum lideri haline getirmek istiyoruz. Eğitime 1+8+4 yıl gibi eğitim modeli ile okulları yeniden yapılandıracağız. Okullar tam gün olacak. Bu arada anneleri de topluma katmış oluyoruz. Eğitim sistemi içindeki yapılanmalardan da kurtulmamız lazım” dedi.

ÇİFTÇİYE MAZOT 1.80 KURUŞ

CHP Milletvekili adayı Kemal Nişancı; Tarım Politikaları, hakkında bilgi aldı. Nişancı, “Tarımda ithalatı öngören bir politika uygulanmaktadır. Çiftçi ürettiği ürünü tarlada bırakma durumuna gelmiştir. CHP iktidarıyla ithalat değil, ihracatı hedefleyen bir politika uygulanacak. Doğal tarım alanları alternatif yaşam alanları haline getirilecek ve kalkınmaya faydalı şekilde konumlandırılacak. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta söylediği gibi çiftçinin üretim için alacağı mazot 1 lira 80 kuruş olacak. CHP iktidarında iş kazaları kader olarak algılanmayacak çalışma koşulları düzeltilecek ve koruyucu hekimlik anlayışı öne çıkarılacak” dedi.

DUMLU; SAĞLIK, ÜCRETSİZ OLACAK

CHP Milletvekili adayı Turan Dumlu, Turan Dumlu; Sağlık politikası hakkında bilgi verdi. Dumlu, “Sağlıkla ilgili özellikle Kocaeli’de ki bütün sorunların temsilcisi ben olacağım. İnsanlar hastalanmadan nasıl hastalıktan korunacağını öğretmek lazım. Bizler kanser tarama tetkiklerini tırlarla vatandaşın ayağına giderek yaptıracağız. Organ bağışını özendireceğiz. Organ bankalarını arttırmak ve bilinçlendirmek lazım. TRT kanalları birkaç dilde sürekli sağlık için program yapmalı. Prim ödemeyi ön koşul olmaktan çıkaracağız. Genel sağlık sigorta primini durumu iyi olmayanlar için devlet tarafından karşılayacağız. Hastane katılım paylarının hepsini kaldıracağız. Annelerin ihtiyacı olan bütün vitaminleri bedava vereceğiz. Çocuklara yapılan bütün aşılar ücretsiz olacak. Aile sağlık merkezlerine önem vereceğiz. Sağlık çalışanlarına sosyal ve ekonomik güvenlik sağlayacağız” dedi.

AKAR DİĞER PARTİLERE SESLENDİ

CHP Milletvekili Haydar Akar; Dış Politika hakkın bilgi veren vekil adayı oldu. Akar, “2011 de başladığımız bu sürece o gün nasıl başladıysak devam ediyoruz. Bir gün telefonumuzu kapatmadık. Bir gün sokağa inmediğimiz gün olmadı. 7 Haziran da çok güzel bir seçim bildirgemiz vardı. 7 Haziran da yola çıktığımız seçim bildirgesinde toplumun bütün dinamiklerine cevap verecek projeler vardı. Birde MHP ve HDP projelerimizi kopyaladı. Bugün ise AKP de CHP’nin projelerini kopyaladı. Bizim çocuklarımızın özgürce kardeşçe yaşayacağı demokratik bir hukuk devletinde yaşatmak için yola çıktık. 7 Haziran sonuçlarında milletin iradesini tanımayan bir diktatör tarafından ülke yeniden seçime

götürüldü. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’nin önünde bir engel var. Kendisini Türkiye’nin sahibi zanneden bir kişiye MHP’nin desteği ile erken seçime gitmek zorunda kaldık. MHP ve HDP’li kardeşlerimize sesleniyorum gerçekten birlik içinde demokratik bir Türkiye’de yaşamak istiyorsanız CHP’ye destek olun. Artık birbirimize sokaklarda eleştiri yapmaktan vaz geçelim. CHP’ye üye olan her ferdin özveri ile çalışması gerekiyor. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Herkesi yarından itibaren sahada görmek istiyorum. Biz sahadayız. Güç verin iktidara gelelim“ dedi.

HURRİYET: ASGARİ ÜCRET 1.500 TL

CHP Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet; Sosyal Politikalar hakkında bilgi verdi. Hürriyet, “ 7 Haziran da vatandaşımız kararını verip oyunu kullandı. Kendisine AK diyen isminde adalet bulunan AKP’ye hayır dedi. Başkanlık sistemine bu ülkenin bölünmesine hayır dedi. Ve 8 Haziran sabahı demokrasi ile uyandı. Bir kişinin inadı, bir aileyi koruma adına bugün tekrar seçime gidiyoruz. 400 vekil ve başkanlık sistemi uğruna gidiyoruz seçime. 13 yıldır herkes AKP’yi kandırdı, cemaat kandırdı, Amerika kandırdı. Biz CHP olarak hiç umut yok mu diyenlere umut insandadır diyoruz. Yurttaşına hesap veren yurttaşının önünde hizmet için eğilen anlayışla hareket ediyoruz. CHP iktidarın da hiçbir yurttaş evsiz kalmayacak. Çocuklar çalışmayacak. Kadınlar iş gücüne katılacak. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Esnafın yüzü gülecek. İnsan kayırmadan yardım sağlayacağız. Ekonomimizi büyüteceğiz. Hakça bölüşeceğiz. Kaçak ve israf sarayın örtülü ödeneğini kaldıracağız” dedi.

CHP İKTİDARININ YAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUM

İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Bu toplantıyı düzenleyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gittiğimiz her yerde CHP iktidarının yaklaştığını görüyorum. Bu defa oyumuz size diyen insanlar çok. Mübalağa yapmıyorum. Ama daha çok çalışmamız lazım. Ben bu partiye sevgimi, cesaretimi ve moral vermek için çabalıyorum. Biz bu siyasi iktidarını al aşağı edeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Azim azim azim, çalışma çalışma çalışma. Bunlar olduğu sürece bizi hiçbir şey korkutamaz, yoramaz. Bunlar artık inişe geçti. 21’inde herkes evini arabasını parti bayrakları ile donatsın. 2 Kasım sabahının şölenini şimdiden yaşayalım “ dedi.

Son Güncelleme: 20.10.2015 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38