CHP Kocaeli’nin milletvekili aday listesi

CHP Kocaeli’nin milletvekili aday listesi

CHP Kocaeli’nin milletvekili aday listesi

CHP Kocaeli’nin milletvekili aday listesi

09 Nisan 2023 Pazar 18:25
CHP Kocaeli’nin milletvekili aday listesi

İŞTE CHP’NİN 14 KİŞİLİK MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1.Prof.Dr.Muhip KANKO

PROF. DR. MUHİP KANKO KİMDİR?

1965 yılında Tunceli Hozat’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladı.  Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ihtisasını tamamladı. 2015 yılındaki genel seçimde CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 2016 yılında CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlendi. 24 Haziran 2018 yılındaki genel seçiminde ikinci kez CHP’den Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 4’ncü sıradan aday gösterildi ancak seçilemedi. 14 Mayıs’taki seçimler için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığından istifa ederek CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Prof. Dr. Muhip Kanko, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2-Harun Özgür YILDIZLI

HARUN ÖZGÜR YILDIZLI KİMDİR?

1977’de  İzmit’te doğan Özgür Harun Yıldızlı ilk ve ortaokulu Özel Seymen Koleji’nde, liseyi İzmit Lisesi’nde okudu. Yıldızlı, lise eğitiminin ardından  Ankara’da Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nü kazandı. Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nden dereceyle mezun olan Yıldızlı siyasi hayatına üniversite yıllarında başladı başladı.

Harun Yıldızlı üniversite yıllarında Sosyal Demokrat Hareketi (SDH) ile siyasete atıldı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Gençlik Kolları Genel Sekreteri ve Gençlik Meclisi’nde uzun bir süre görev yapan Yıldızlı, babası Rafet Yıldızlı tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde farklı birimlerde görev yaptı. Yıldızlı daha sonra okulu bitirmesinin ardından aynı kurumda Genel Müdür olarak görev yapmaya başladı.

2015 yılında  CHP Kocaeli İl Yönetimine giren Yıldızlı, 2 dönem üst üste CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 10 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa eden Yıldızlı, CHP İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. 1 Aralık 2020’de gerçekleşen CHP Kocaeli İl Kongresi’nde iki adayla yarışan Yıldızlı, oyların çoğunluğunu alarak il başkanı oldu. 2 yıl il başkanlığı görevini sürdüren Yıldızlı, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yıldızlı, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP Kocaeli listesinde 2. sırada yer aldı. 2012 yılında Mimar Betül Yıldızlı ile evlenen Yıldızlı’nın Nazım ve Zeynep adında 2 çocuğu var.

3-Hasan BİTMEZ (Saadet Partisi)

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun/Alucra’da doğdu. İlkokulu İstanbul’da okuduktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu ve El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde okudu. Milli Gençlik Vakfının çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Kurucuları arasında yer aldığı GİLMDER [Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği]’in bir dönem başkanlığını yaptı. 2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO [International Youth Form]’nun Genel Başkanlık görevini üstlendi. 2006-2010 yıllarında arasında IIFSO [International IslamicFederation of StudentOrganizations] Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yaptı. İnsani çalışmaları çerçevesinde Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneğinin yardımlarını Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana, Hindistan gibi muhtelif ülkelere ulaştırdı. Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi ve Saadet Partisinde devam etti. Saadet Partisi Genel Merkezinde çeşitli kademelerde görevde bulunduktan sonra Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Genel Seçim Karargâh Başkanlığını üstlendi. Halen Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesidir. Evli ve bir babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Saadet Partisi 27. dönem İstanbul 3. bölge 2. sıra milletvekili adayıdır.

4-Nail ÇİLER

NAİL ÇİLER KİMDİR?

1959 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde doğan Nail Çiler Matematik öğretmenliğini bitirerek 1978–1979 öğretim yılında Gebze Lisesi´nde meslek hayatına başlamıştır. 1983 yılında ise Gebze´nin ilk özel dershanesinde kurucu müdür olarak özel sektöre atılmış, farklı  eğitim kurumlarında yönetici olarak meslek hayatını devam ettirirken 1988 yılında Gözde Kırtasiye´yi kurmuş ve ilerleyen dönemde Gebze’yi ilk kitap evi gençlik merkezi ile tanıştırmıştır.

1993 yılında Gör-Tan Otomotiv adı altında Hyundai Bayiliğini açarak otomotiv sektörüne adım atmış, devamında Görkem Otomotiv ve Örnek Sigorta grup şirketleri ile ticari faaliyetlerine devam etmiştir.

1994 yılında Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Nail Çiler, sırasıyla 1999 Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği ve Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Yaşadığı ve istihdam yarattığı kent ile gönül bağını her geçen gün güçlendirerek 2009 yılında halen görev yaptığı Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na layık görülmüştür.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanında,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Kurulu Başkan Yardımcılığı, Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri de devam etmektedir.

Nail Çiler, evli ve iki çocuk babasıdır.

5-Serap ÇAKIR (Gelecek Partisi)

SERAP ÇAKIR KİMDİR?

Serap Çakır, 07 Ocak 1978 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gebze'de tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü-Medya ve İletişim ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi bölümlerinde okudu.

Çakır, 2015-2017 yılları arasında Gebze Spor Kulüp Başkanvekilliği 2015-2016 yılları arasında Gebze Spor Engelliler Spor Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan olimpiyatların (Special Olympics) turnuvalarının Gebze'de düzenlenmesini sağlayarak ev sahipliği yaparak ilçede bir ilki gerçekleştirdi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler düzenledi. Düzenlenen Bölgesel yarışmalarda yılın en başarılı iş kadını birincilik ödülü, yılın en iyi internet gazetesi ödülü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Engellilere Destek özel ödülü aldı. Serap Çakır evli ve iki çocuk annesidir.Serap Çakır, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Gebze Bağımsız Belediye Başkan Adayı oldu.

6-Tülin Keçeci GÜNGÖR

TÜLİN KEÇECİ GÜNGÖR KİMDİR?

1971 yılı Ardahan doğumludur. İzmit Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1988 yılında Kocaeli’de mesleğe Serbest Muhasebeci olarak başladı. 2009 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik unvanını aldı. 1992 yılından bu yana aktif olarak Oda çalışma komisyonlarında görevler üstlendi. Oda Meclis Divanı Katip Üyeliği, Oda Meclis Üyeliği, Birlik Delegeliği, Haksız Rekabet Kurulu Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2006-2008/2013-2016 yıllarında Basın Yayın Komisyon Başkanlığı görevin yürüttü. 2016 Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği (TMUD) üyesi olup, halen Kocaeli Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanlığı’nı yürütmektedir. Kocaeli SMMM Odası'nda 2016-2019 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2019-2022 döneminde Kocaeli SMMM Odası Oda Sekreterliği görevlerinde bulundu. Evli ve bir çocuk annesidir.

7-Cuma KARAVAR

CUMA KARAVAR KİMDİR?

1955 yılı Şanlıurfa doğumlu olan Cuma Karavar lise mezunudur.1975 yılında Kocaeli’ye yerleşen Karavar, uzun yıllar AKP üyesi olarak görev yaptı.Cuma Karavar’ın eşi Ümmühan Karavar ise bir dönem Alikahya Kadın Kolları Belde Başkanlığı görevini yürüttü. Serbest meslek sahibi olan Karavar, geçtiğimiz genel seçimlerde AKP milletvekili aday adayı oldu ancak sıralamada yer alamadı.

2015 genel seçimlerinde CHP listelerinde 5. Sıradan kendine yer bulan Cuma Karavar evli ve 6 çocuk babasıdır.Cuma Karavar CHP tarafından 5. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapıyor.

8- Caner ARDUÇ

CANER ARDUÇ KİMDİR?

İlk, Orta ve lise eğitimini Amasya Merzifon' da tamamladı. Üniversite Eğitimini Kocaeli Üniversitesi Peyzaj Bölümü ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden Mezun olarak tamamladı.

2009 yerel seçimlerinde İzmit Seçim Koordinasyon merkezinde gençlik yapılanmasında ilk görevini alan Caner Arduç, 2011 yılında İzmit Gençlik Kolları Başkanı olarak seçildi. İzmit Gençlik Kolları Başkanlığı sonrası 2014-2016 / 2018-2020 yılları arasında İl Gençlik Kolları Örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yerel ve genel seçimlerde sandık ve okul sorumluluğu görevlerinde bulundu.Son yapılan Gençlik Kolları Kongrelerinde Kurultay Delegesi seçilerek 7 Kasım 2021 yılında gerçekleştirilen Gençlik Kolları Kurultayında Merkez Yürütme Kuruluna girmeyi başardı.2015 yılında iş hayatına  başlayan Caner ARDUÇ Reklam ve Baskı Merkezi Alanında işletme sahibi olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

9-Mehmet KÜÇÜKKAYA

MEHMET ÜMİT KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

19 Şubat 1979 tarihinde, İzmit'te doğdu. Baba tarafından Erzincan Kemaliyeli, anne tarafından  Darıca ve Gölcüklüdür. İlk ve orta eğitimini İzmit'te tamamlayan Küçükkaya, 1997 yılında İzmit Gazi Lisesi'nden mezun olmasının ardından 2001 yılında Kocaeli Üniversitesi İBF Ekonomi Bölümünü, 2020 yılında ise Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü tamamlamıştır. 18 yaşını doldurmasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'na katılan Küçükkaya, 1998 yılında İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak ilk görevini üstlenmiştir. Küçükkaya sırasıyla 2000 yılında CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Sekreterliği ve 2002 yılında CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinin ardından 2005 yılında CHP İzmit İlçe Sekreterliği görevini yerine getirmiştir. 2008 yılında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Mehmet Ümit Küçükkaya, ardından 2010 yılında gerçekleştirilen İl Kongresinde CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2012 yılında gerçekleştirilen İzmit İlçe Kongresinde ise CHP İzmit İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, görev süresince CHP İlçe Başkan Yardımcılığı ile CHP İzmit İlçe Saymanlığı görevlerinde bulundu. 2014 Kasım ayında İzmit İlçe Yönetim Kurulu içinden CHP İzmit İlçe Başkanı seçilen Mehmet Ümit Küçükkaya, ardından 2015 ve 2017 yıllarında İzmit İlçe Kongrelerinde yeniden CHP İzmit İlçe Başkanı olarak göreve seçildi. Mehmet Ümit Küçükkaya, Mimar Elif Küçükkaya ile evli.

10-Selman KÖSALİ

SELMAN KÖSALİ KİMDİR?

1955 yılında Kars’ta doğdu. İş insanıdır. 1980 öncesi “Yurtsever Devrimci Gençlik Örgütleri” ve birçok demokratik kitle örgütlerinde yöneticilik yaptı. SHP dönemi İl Disiplin Kurulu üyeliği, Darıca Belde Başkanlığı, Kurultay Delegeliği yaptı. CHP’de Darıca Belediye Başkan Adaylığı, Darıca İlçe Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği görevlerini üstlendi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

11-Hülya YOLCUBAL

HÜLYA YOLCUBAL KİMDİR?

1978 doğumlu ilk ve orta liseyi Turhal’da tamamladı. Üniversite eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaptı. Yüksek Jeoloji Mühendisi, yurt içinde ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulundu. Siyasete CHP gençlik Kollarında başladı. Evli ve 2 çocuk annesi.

12-Belkıza İLTER

BELKIZA İLTER KİMDİR?

1995 yılında Van’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümü yüksek lisans öğrencisidir. Birlemiş Milletler’in kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün çeşitli projelerinde İstihdam Uzmanı, İşe Yerleştirme ve Eğitim Danışmanlığı, Saha Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.. Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği, Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği’nde çeşitli görevler üstlendi. Sosyal politikalar, yerel yönetimler, Türkiye’de yoksulluk ve yoksulluk profilleri, yoksul muhafazakârlar, çocuk yoksulluğu, genç işsizliği, kadın istihdamı, göçmen entegrasyonu ve göçmen istihdamı alanında çalışmaları devam etmektedir. CHP’de yoksulluk ile mücadele, Afet Koordinasyon Merkezi, Yurtdışı Örgütlenmesi çalışmalarında yer almaktadır. Parti Okulu Eğitmenidir.

13-İsmet İŞERİ

İSMET İŞERİ KİMDİR?

İsmet İşeri, 12 Ocak 1958'de Gölcük'te doğdu. İşletme Fakültesi mezunu ve İşletme Yüksek Lisans eğitimi almış olup, 1984 yılından itibaren Mali Müşavirlik yapmaktadır. Mesleğe başladığı tarihten itibaren Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın çeşitli komisyonlarında, bir süre Gölcük Temsilciliği, 1998-2002 yılları arasında Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyeliği (Muhasip Üye), 2002-2004 yılları arasında odanın TESMER (Temel  Eğitim Staj Merkezi) Yönetim Kurulu üyeliği, 2006-2008 yılları arasında Meclis Başkanlığı, 2008-2010 yılları arasında yeniden Oda Yönetim Kuruluna seçilerek Oda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 7 Nisan 2012'de yapılan Gölcük CHP İlçe Kongresinde seçildiği ve aralıksız üç dönem yürüttüğü İlçe Başkanlığı görevinden Gölcük Belediye Başkan aday adaylığı için 12 Kasım 2018'de ayrıldı. CHP Kocaeli İl Saymanı olarak görev yapan İşeri, evli ve 2 çocuk babasıdır.

14-Berna ÇETİN

BERNA ÇETİN KİMDİR?

1986 İzmit doğumlu. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Çetin Hukuk ve Danışmanlık Şirketi’nde serbest avukat. Önceki dönem İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yönetiminde il başkanvekilliği, Hukuk ve Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Harun Yıldızlı döneminde Hukuk ve Seçim İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Son Güncelleme: 09.04.2023 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38