Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük desteği Kocaeli'nden görüyoruz

AK Parti İl Teşkilatı’nın 7’nci olağan kongresi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük desteği Kocaeli'nden görüyoruz

AK Parti İl Teşkilatı’nın 7’nci olağan kongresi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

08 Kasım 2020 Pazar 17:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük desteği Kocaeli'nden görüyoruz

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı, “Kocaeli terörle, darbecilerle mücadelemizde hep yanımızda oldu. Kocaeli son 18 yılda 18 milyar tutarında yatırım aldı. Hiçbir siyasi partinin geçmişinde böyle bir şey yok” dedi

AK Parti İl Teşkilatı’nın 7’nci olağan kongresi bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kongrede tek aday olan mevcut Başkan Mehmet Ellibeş seçilmiş başkan olarak yoluna devam ediyor. AK Parti’nin mevcut il başkanı Mehmet Ellibeş, yakın akrabası Covid-19 olduğu için katılamadığı kendi kongresinde seçilmiş başkan oldu ‘Kocaeli İçin İnandığın Yolda Yürü’ sloganlı il kongresinde Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurullarına en üst düzeyde uyulması için çok sıkı tedbirler alındı. Kongrenin divan başkanlığını MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse yaparken Divan Başkan yardımcısı İl Koordinatörü Hikmet Ayar, kâtip üyeler il başkan yardımcısı Halit Çokan, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir oldu.

ELLİBEŞ KATILAMADI

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, yakın bir akrabası Koronavirüs olduğu için kongreye katılamadı. Kongrenin divan başkanı olan AK Parti MKYK üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse Ellibeş’in durumuyla ilgili olarak, “İl başkanımızın yakın akrabasının Covid-19 testi pozitif çıktı o yüzden kendisi temasta bulunduğu için bugün aramızda yok” dedi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM

Kongreye Ülkemizin son Başbakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Fatih Şahin, AK Parti MYKY Üyesi Hatice Merve Tatar, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Geçmiş Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, AK Parti geçmiş dönem il başkanları Şemsettin Ceyhan, Mahmut Civelek, Abdullah Eryarsoy, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, KOTO Başkanı Necmi Bulut ve çok sayıda delege katıldı.

TEK ADAYLI KONGRE

Kongrenin gerçekleştirildiği salonda AK Gençler için ayrı bir tribün yapıldı. AK Gençler üstlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siluetinin bulunduğu tişörtlerle sloganlar atıp, tezahüratta bulundular. Gençlerin coşkusu tüm salona yayıldı, gençler kongre atmosferini etkiledi.  Yaklaşık 1,5 yıldır AK Parti İl Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Ellibeş, kongreye tek başkan adayı olarak girdi. Ellibeş, kongre sonunda AK Parti’nin seçilmiş il başkanı oldu. AK Parti’nin 7’nci il kongresinde oy kullanma hakkı bulunan 604 delege, 50 il yönetim kurulu üyesi ile birlikte 3 il disiplin kurulu üyesi, 5 il demokrasi hakem heyeti üyesi ve 27 büyük kongre delegesini seçiyor.

AK PARTİ’NİN KALESİ OLDUĞUNU GÖSTERMEYE HAZIRIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sizler için milletimizden aldığımız emaneti en yukarıya taşımak için gece-gündüz demeden var gücümüzle tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki dünya lideri, mazlumların umudu Cumhurbaşkanımızın vizyonuna uygun olarak yol arkadaşı olarak ona layık olabilelim. Birazdan Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Şimdi gençlerimize sesleniyorum. Cumhurbaşkanımıza Kocaeli’nin AK Partinin kalesi olduğunu göstermeye hazırız. Allah milletimize karşı, Cumhurbaşkanlarımıza karşı mahcup etmesin” dedi.

“KOCAELİ GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT”

Kongrede kısa bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bu partiyle birlikte yenilikleri yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gölgesinde Türkiye yükselmeye devam edecektir. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yavuz’un ardından kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Kocaeli teşkilatlarımızda bugüne kadar görev yapmış tüm dava arkadaşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugün bayramımız olan kongre sonucunda göreve gelecek yeni yönetime başarılar diliyorum. Kocaeli çok güçlü bir teşkilat. Kocaeli Cumhurbaşkanımızın yanında dim dik durmuş bir teşkilat. Kocaeli Türkiye ortalamasının üzerinde oy ortalamasıyla partimizin yanında yer aldı” diye konuştu.

KOCAELİ FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Kongrede konuşan geçmiş dönem Başbakanlarından İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Kocaeli gençliği farklı. Kocaeli gençliği her zaman farkını ortaya koyuyor. İlk günkü gibi heyecanlı ve cap canlı. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Biz liderimizle gurur duyuyoruz. Hayatını millete adayan, her yaptığı işte milletin rızasını arayan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kongremizde sizlerle buluşacak. Sevgili Kocaelililer güne güzel bir haberle başlıyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü arkadaşlarımızla Azerbaycan’daydık. İlham Aliyev’e Şuşa’ya bir nefes kadar yakınız demişti. Şuşa’ya Azerbaycan ve Türk bayrağı dikildi. Karabağ Azerbaycan’ındır. Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanındadır” dedi.

ZAFERE ULAŞTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelir gelmez kürsüye çıktı ve konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında, “Sözlerime Azerbaycan’ın Şuşa zaferini kutlayarak başlamak istiyorum. Sabrettiler ve zafere ulaştılar. Türkiye Azeri Türk kardeşlerinin yanında oldu. Tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. 3 aylık bir aranın ardından bir kez daha sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim” dedi. AK Gençlerin yoğun tezahüratlarını dinleyen Cumhurbaşkanı, “Bende aşığım sizlere” diyerek yanıt verdi ve sözlerine devam etti.

KOCAELİ HEP YANIMIZDA OLDU

Erdoğan sözlerini devamında şu ifadeleri kullandı; “Orhangazi’ye ses veren güzeller güzeli Kocaeli, fetihler otağı, fatihler yatağı Kocaeli. Yıldızların gıpta ettiği Kocaeli, büyük acılar çektiği halde, büyük yıkımlar gördüğü halde her defasında küllerinden yeniden dirilen, yiğit Kocaeli. Rüyası, sevdası, davası büyük Kocaeli, sizleri yürekten selamlıyorum. Kocaeli terörle, darbecilerle mücadelemizde hep yanımızda oldu. 19 yıldır kurduğumuz gönül bağını sürdürüyor. Kocaeli’den yine en büyük desteği bekliyoruz. Milletimizin sorumluluğunu AK Parti taşıyor. 11 milyon 200 bin üyesiyle AK Parti Türkiye’nin en büyük ve milletimizin en çok sahiplendiği partidir.

“AK PARTİ MİLLETİMİZİNDİR”

AK Parti teşkilatlarının tüm mensupları milletle olan bağımızı yükseltmektedir. AK Parti’nin sahibi de taşıyıcısı da milletimizin ta kendisidir. Millet yoksa AK Parti de yoktur. Kim milletten koparsa, kendini ulaşılmaz bir yere koyarsa AK Parti ile bir bağı kalmamıştır. Hiçbir meşgale milletin gönlünü kırmanın, millete uzak durmanın bahanesi olamaz. Partimize hizmet vermiş arkadaşlarımızdan başlayarak ülkemizdeki tüm vatandaşlarımız ulaşacağız. Ülkemizin her köşesine dallarımızı salacağız. Bu millete efendi değil, hizmetkar olmanın gayreti içerisinde olacağız. AK Parti güçlendikçe Türkiye güçlenir, AK Parti çalıştıkça, eser ürettikçe milletimiz kazanır. Bu kutlu davaya adanmış olmaktan daha büyük bir paye bilmiyorum. Sizler de aynı anlayışla partimize sahip çıkmalısınız.

18 YILDA 18 MİLYAR YATIRIM

Kocaeli il kongremizi ahdimizi yeniden hatırlamanın vesilesi olarak görüyorum. Kuruluşundan bugüne kadar teşkilatta görev almış tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Görev alacak olan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Türkiye hükümetlerimiz döneminde Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat be kat fazlasıyla hizmetlerle tanıştı. Kocaeli son 18 yılda 18 milyar tutarında yatırım aldı. Hiçbir siyasi partinin geçmişinde böyle bir şey yok. Şehrimize 11 bin 443 adet yeni derslik açıldı. Gebze Teknik Üniversitesi’ni hizmete soktuk.

14 bin kişilik yurt binaları açıldı. 950 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurdu da önümüzdeki dönemde açılacak. Yurt çalışmaları devam ediyor. Kocaeli’ye 37 spor tesisi kazandırdık. Kocaelispor’a yeni stat kazandırıldı. Resmi açılışını bugün yapıyoruz. Şehrimiz için 9 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Gebze ve Darıca millet bahçelerinin ilk etabı tamamlandı. Kocaeli’deki yoksul vatandaşlarımıza 2 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Bay Kemal haberin var mı bundan. Toplam 84 adet sağlık tesisimizi şehrimize kazandırdık. 9 sağlık tesisimizin inşası devam ediyor.

“KOCAELİ HIZLI TREN NOKTASI OLACAK”

20 bin 982 konut projesini hayata geçirdik. 193 kilometre ilave ile bölünmüş yol kapasitesini 340 kilometreye çıkardık. Kuzey Marmara Otoyolunu etap etap açıyoruz. İzmit-Kandıra-Kaynarca yolunun ilk kısmını önümüzdeki yıl trafiğe açmayı planlıyoruz. Şehir hastanesi güzergahındaki bölünmüş yolu tamamlayacağız. Kocaeli’yi hızlı tren noktası haline getireceğiz. Kocaeli Türkiye’nin birçok il merkeziyle bağlantısı olacak. Kocaeli’ye bunlar yakışır. Türkiye’nin en modern lojistik merkezlerinden birini kazandırdık.

ÇİFTÇİLERE 380 MİLYON DESTEK

Gebze-Halkalı Banliyö tren hattını tamamladık. Durmak yok, yola devam dedik. Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Darıca sahil metro hattı da bir diğer önemli projemizdir. Bu hat yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda. Kuruçeşme tramvay hattının yapımına başladık. Kocaeli’de 2 baraj 3 gölet inşa ettik, 1 gölet daha inşa ediyoruz. 380 milyon tutarında destek verdik Kocaelili çiftçilerimize. Kocaeli’nin tamamına doğalgaz verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde şehrimizi yeni hizmetlerle tanıştıracağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38