banner28
banner23
banner36

İnce’den olağanüstü kurultay çağrısı

CHP'li İnce: Toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin

İnce’den olağanüstü kurultay çağrısı

CHP'li İnce: Toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin

09 Kasım 2015 Pazartesi 18:21
 İnce’den  olağanüstü kurultay çağrısı
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Meclis'te açıklamalarda bulundu.
Olağanüstü kurultay çağrısı yapan İnce, "Soma'da, Suruç'ta, Reyhanlı'da katliamlar olduğunda sorumsuz bir hükümet var üstüne alınmıyor. Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin. Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok. Tavır koyacak bir CHP istiyoruz" dedi.
HP'nin 6 seçimde başarılı olamadığını söyleyen İnce, 'Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlarına yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı. Şimdi daha olağanüstü koşullar var. Şimdi tek başına iktidar var. Daha büyük olağanüstü koşullar var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyoruz. 6 seçimde başarılı olamamış bir Cumhuriyet Halk Partisi  var. 7. Seçimde bunun başarılı olacağını söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Ne olacak, hangi büyük değişim olacak da, 6 seçim yenilmiş bir parti, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimini yerel yönetimler seçimini nasıl başarı ile atlatacak? Kim başarı şansı görüyor. Ben göremiyorum' dedi.
İnce, 'Hatta önümüze referandum gelirse, başkanlık sistemi gelirse Recep Tayyip Erdoğan, 6 kez yendiği bu yönetimi yeniden yenecektir. Ben bunu görüyorum. Vicdanınıza sesleniyorum. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. Bir otobüse biniyorsunuz, o otobüs 6 kez yolda kaza yapmış. 7'nciye aynı firmadan bilet alır mısınız?' diye sordu.
Türkiye'nin CHP'ye, CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu vurgulayan İnce, 'Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Bir yenilenmeye, iddia ortaya atmaya ihtiyacı var' açıklamasında bulundu.
Muhalefetin değişmesi gerektiğini belirten İnce, 'Bu ülkede büyük bir çoğunluk AKP iktidarının değişmesini istiyor. Ancak bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman yapılacak bir iş var. Muhalefeti değiştirmek. Önce muhalefeti değiştireceğiz. Sonra da değişen muhalefet iktidarı değiştirecek. Başka da şansımız yok' dedi.
'ÜLKE ELDEN GİDİYOR, CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR' 
İnce, 'Vakti gelmiştir bu topraklarda ciddiyet ilan etmeliyiz. Herkesi ciddi olamaya davet ediyorum. Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor. Muharrem İnce'nin genel başkan olma sevdası değildir bu. Partinin önüne bu seçeneği koyuyoruz. Önümüzde büyük belalar var. Bu yönetim bu belaları atlatamaz diyorum. Söz vicdanların olmalıdır, sokağın olmalıdır. Bu karanlık ortamda tek umut adresi vardır. O da Cumhuriyet Halk Partisi'dir' dedi.
Yenilenmenin iki koşulda gerçekleşebileceğini belirten İnce, 'Bu yenilenme iki türlü sağlanır: Bir normal süreçteki olağan kurultayda, İki, Olağanüstü kurultayda. 1 Kasım'da seçim var. Seçimden 15 gün önce Hakkari'de il kongresi yapılıyor. Oyumuz yüzde bir. Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz partiyi. Seçime 21 gün kala Karaman'da neden il kongresi yapıyorsunuz? Bu telaş niye?' diye konuştu.
'DELEGE SEÇİMİ YAPILMIYOR PARTİDE ANAHTAR TESLİM PAKET DELEGE YAZILIYOR' 
İnce, 'Delege seçimi yapılmıyor partide. Anahtar teslim paket delege yazılıyor. Bu delegeler mevcut kurultay delegeleri sayın genel başkanımızı seçmişlerdir. Seçmeni ikna etmek gerekir delegeleri değil. Arkamda duran delegeler sayın genel başkanımızı seçmişlerdir. Hatta iki kez seçmişlerdir. Ne oldu da kendinizi seçen delegelerden korkar hale geldiniz. Ben yeni seçilen delegelere de güveniyorum. Ama bu telaş neden?' dedi.
İnce, 'Kendinizi seçen delegelere neden güvenmiyorsunuz? Seçmeni değiştiremiyorum bari kurultay delegeleri değiştirip koltukta oturayım. Orada oturabilirsiniz ama işe yaramaz. Türkiye'nin sorunlarını çözemezsiniz. Sadece istikşafi yaparsınız. Derdimiz istikşafi değil. Olağanüstü koşullardan başarılı çıkan bir CHP 
istiyoruz. Bizim kaybımız ülke. Bazılarının kaybı koltuk olabilir. Bu ülkede Aleviler, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, solcular, laikler kendini yenilmiş hissediyor' açıklamasında bulundu.
'TOPLAYIN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI GELİN HESABINIZI VERİN'
Olağanüstü kurultay çağrısı yapan İnce, '7 Haziran'da oyu düşen bir Cumhuriyet Halk Partisi, genel merkezini önünde şenlik yapabiliyor. Soma'da, Suruç'ta, Reyhanlı'da katliamlar olduğunda sorumsuz bir hükümet var üstüne alınmıyor. Ankara'da bomba patlıyor, hükümet üstüne alınmıyor. Hükümete benzeyen bir CHP anlayışı olamaz. 
Ortada başarısızlık varsa çıkıp kendisini seçenlere hesabını verecek. Sizi bu delegeler seçti, toplayın olağanüstü kurultayı gelin hesabınızı verin. Amasız bir CHP istiyoruz. Ama yok. Tavır koyacak bir CHP istiyoruz. PKK terör örgütüdür nokta. Aması falan yok. Laikliği savunamaz olduk bugün. Dindarlık,  başımızın üstünde dindarlar.  Amasız bir laiklik savunması' diye konuştu.
'YUNANİSTAN'DA PASOK'A BAKIN GELECEĞİMİZİ GÖRÜN' 
İnce, 'Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine, kurultay delegelerine sesleniyorum. Yunanistan'da PASOK'a bakın geleceğimizi görün. PASOK'un haline düşmek istemiyorsak bugünden önlem almalıyız. Türkiye ayrışıyor. Golü atan futbolcunun mezhebini sorgulayan bir ülke olabilir mi? Nobel almış bilim insanının etnik kökenini sorgulayan bir ülke olabilir mi?' diye sordu.
İnce, 'Şehit cenazesine Alevi olduğu için cenazeye katılmayan bir devlet erkanı olabilir mi? Bir ülkenin ortasında Kırşehir'de kitabevi yakılıyorsa ve CHP hala umut olamıyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Sınavlara, yargıya olan güven çökmüşse, medyaya, Diyanet'e güven yoksa Haberleşme özgürlüğü yoksa …ve biz CHP olarak hala yüzde 25'ten memnun bir haldeysek bu partinin, Türkiye'nin silkinmesi lazım' dedi.
İnce, 'Herkesi ciddi olmaya davet ediyorum. Bir an önce CHP'nin olağanüstü kurultayının toplanmasının doğru olacağını düşünüyorum. Sorumlular hesap versin. Sonraki olağan kurultayımızı da bir haftaya yayalım. CHP'nin eski günlerinde olduğu gibi. Türkiye'nin bütün sorunlarına neşter atalım. CHP'nin iktidarını kuralım' dedi.

Son Güncelleme: 10.11.2015 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38