banner28
banner23
banner36

Işık: Türkiye’de koalisyon kültürü yok

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin organize ettiği programda İzmit’in çınarlarıyla bir araya geldi.

Işık: Türkiye’de koalisyon kültürü yok

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin organize ettiği programda İzmit’in çınarlarıyla bir araya geldi.

30 Ekim 2015 Cuma 11:23
 Işık: Türkiye’de koalisyon kültürü yok
Programda istikrardan bahseden Işık, “Bu seçimde istikrar önemli. Koalisyonla da sağlanıyor ama buradaki herkes biliyor ki Türkiye’nin koalisyon kültürü yok” dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice tarafından Antikkapı’da düzenlenen İzmit’in çınarları ile bir araya geldi. Programa AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit’in tanınmış esnaf, sanayi ve siyasetçileri katıldı.
 
BAKAN OLMAK KOLAY DEĞİL
Programı organize eden Halil Vehbi Yenice, “İzmit’imizi sizinle çok daha güzel hale getireceğiz. Bakanımız koşturuyor, kolay değil bakan olmak. Hepinize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. Ardından söz alan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Bizler böyle bir ortamda olmaktan ayrı keyif duyuyorum. Ben 39 yaşındayım ‘İzmit’te böyle biri var ve bunları yapıyor’ diyenlerle bugün aynı masada olmanın gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.
 
KOCAELİ YEŞİL ŞEHİR OLDU
Bakan Işık “Türkiye’nin en güzel şehrinde yaşıyoruz. Allah tüm güzellikleri nasip etmiş. Yeşillik, kültür, tarih her yönüyle var. Bu şehrin kıymetini bilmek gelecek nesillere en güzel şekilde inşa ederek bırakmak bizim için çok büyük sorumluluk.  Bu şehri daha nasıl marka haline getirebiliriz, yaşayan inşaların hayatını nasıl kolaylaştırırız bütün önceliğimiz bu oldu. Kocaeli, Büyükşehir olmaktan yeşil şehir olmaya geçti. Özellikle AKP döneminde şehre çok güzel hizmetler kazandırıldı” dedi.
 
100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK
Yaptığımız işi yeterli görürsek şehrimiz gelişme noktasında ivme kaybeder diyen Bakan Işık “Ekonomi ve kültür olarak daha neler yapabiliriz diye gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem şehrimiz dünya markası olmak için birçok gelişmeye tanıklık yapacak. Bilişim Vadisi’ni bölgemize kuruyoruz. Proje tamamlandığında genç kardeşlerimizin 100 bine yakını çalışacak. Türkiye yoğun rekabet içinde, rehavete kapılırsa kaybeder. Türkiye koalisyon dönmelerinde çok şey kaybetti. Diğer ülkelerden daha hızla mesafe alması gerekiyor ki hem aradaki mesafeyi kapatsın hem de almamız gereken mesafeyi alalım” açıklamasında bulundu.
 
HEDEF TÜRKİYE İDİ
Bugün Türkiye; yerli otomobili, milli savunmayı, kendi uçağını konuşuyor diyen Bakan Işık “Her alanda yerli üretimi nasıl arttırırız bunu konuşuyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Ciddi hizmetlerimiz var. Pazar günü Türkiye kritik bir seçim yapacak. Bölgemizde 100 yıl sonra ciddi taşlar yerinden oynadı. Dünya ekonomisinde ciddi sorunlar var. Özellikle Türkiye’nin menfaatlerinin korunması için ciddi çalışıyoruz. Ankara patlaması seçimleri engellemek, istikrara darbe vurmak için yapıldı. Hedef Türkiye idi. Son dönemde terör azdırılmaya çalışılıyor. Türkiye’nin gücünün kendi içinde harcamasını ve istikrarsızlığı sağlamak için yapıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
 
KOALİSYON KÜLTÜRÜ YOK
1 Kasım seçimlerinde Türkiye’nin istikrarlı bir hükümet çıkartması gerektiğini belirten Bakan Işık “Daha önce farklı partilere oy vermiş olabiliriz. Ama bu seçimde istikrar önemli. Koalisyonla da sağlanıyor ama buradaki herkes biliyor ki Türkiye’nin koalisyon kültürü yok. Koalisyon gelişmiş demokrasilerde olur. Tekrar mühür sizde irade sizde. Bir parti başarısız olursa hemen diğer partinin iktidara gelmesi gerekiyor. Seçime iki gün kaldı. AKP dışından istikrarı sağlayacak başka bir parti yok.  En yakın parti ile AKP arasındaki oy farkı yarı yarıyadır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.10.2015 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38