İşte Ak Parti’nin Körfez meclis üyeleri

Söz Kocaeli Gazetesi farkıyla.

İşte Ak Parti’nin Körfez meclis üyeleri

Söz Kocaeli Gazetesi farkıyla.

12 Şubat 2014 Çarşamba 20:57
İşte Ak Parti’nin Körfez meclis üyeleri
 Körfez Ak Parti’de meclis üyeleri kimler?

                Ak Parti Kocaeli Teşkilatları meclis üyesi listelerini hazırladı. Bu hafta Ankara’ya gönderilen listelerde büyük değişim söz konusu. Peki iddialara göre listelerde kimler var? İşte SÖZ KOCAELİ farkıyla ulaşılan liste.

Meclis üyeleri ilçe ve il teşkilatınca ortak hazırlandı
                Körfez Ak Parti teşkilatı meclis üyesi listesini genel merkeze gönderdi. Genel merkeze gönderilen listede Körfez Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana listelerde başı çeken isimlerin olmadığı iddiaları şaşkınlık yarattı. Siyasi çevreler Körfez Ak Parti’deki yeni meclis üyesi listesinin bir değişim listesi olduğunu konuşuyor. Körfez Ak Parti ilçe başkanı Osman Badem’in ve belediye başkan adayı İsmail Baran’ın yeni seçilen meclis üyeleri ile istişareler yaptığı ve bu istişarelerin ardından meclis üyelerinin belirlendiği iddia ediliyor. Osman Badem’in hazırladığı listenin Kocaeli Ak Parti il teşkilatında yeniden değerlendirildiği ve yeni eklemeler yapıldığı da iddia ediliyor. Yeniden yapılan değerlendirmede İsmail Baran, Osman Badem, Mahmut Civelek ve İbrahim Karaosmanoğlu’nun son sözü söylediği iddia ediliyor.

Listede kimler var?
                Körfez Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından hazırlanarak Kocaeli İl Teşkilatına gönderilen isimlerle ilgili geniş istişareler yapıldığı ve listede yer alan bazı isimlerin değiştirildiği ve genel merkeze bu şekilde gönderildiği de iddialar arasında.
                Ak Parti’ye yakın kaynakların iddialarına göre Körfez Ak Parti ilçe teşkilatının ile gönderdiği listede şu isimler bulunuyor:
               
                Kontenjan :
                1. Selahattin Kabadayıoğlu : Ak Parti kurucularından. Bir dönem ilçe başkanlığı yaptı. Teşkilatta sevilen ve saygı duyulan isimlerin arasında. Geçtiğimiz dönemim meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı idi.
                2. Yusuf Baki: Ak Parti kuruluşundan bu yana ilçe teşkilatında farklı kademelerde görev aldı. Teşkilatta etkin ve sözü geçen isimlerden biri. Bakiler Nakliyatın sahiplerinden ve inşaat işiyle uğraşıyor.
                3. Ömer Yılmaz: Listenin yeni isimlerinden. Erzurumlu olan Ömer Yılmaz Yarımca’da ikamet ediyor.

Meclis üyeleri :

Şener Söğüt: Partinin gençlik kollarından başlayarak her kademesinde görev alan bir isim. Meclis üyeliği, başkan yardımcılığı ve teşkilat başkan adaylığı tecrübesi yaşamış deneyimi ile ön plana çıkan Söğüt görev aldığı her kademede teşkilatın desteğini almıştı. Teşkilatta ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı konusunda hep onun ismi ön planda idi.
Habib Aşı: Listenin yeni isimlerinden.Ak Parti il yönetiminden bir isim. Teşkilatça tanınan ve ismi kabul edilen bir siyasi. Hyundai’de çalışıyor.
Mete Bilgin: Listenin yeni isimlerinden. İsmail Baran’ın yakınındaki isimlerden. Aday adaylığı ve adaylığı sürecinde sürekli Baran’ın yanında idi.
A Sinan Fidan: Listenin yeni isimlerinden.Körfez Ak Parti gençlik kollarından bir isim. Ak Genç kontenjanından listede.
Erdal Durmuş: Listenin yeni isimlerinden.Yarımca’nın en çok tanınan Erzurumlu isimlerinden. Körfez Erzurumlular Derneği başkanlığı yaptı. Erzurumluların öne çıkan isimleri onun yanında. Her dönemde Erzurumluların siyasi anlamda olmazsa olmazlarından.
Murat Yazar: Listenin yeni isimlerinden.Partinin eski isimlerinden ve  Bayburtlu. Mali Müşavir. Meclis üyeliğinde her dönem adı geçen isimlerinden. Hem teşkilatta hem de Körfez’de sevilen bir isim. Bir dönem Bayburtlular dernek başkanlığını da yaptı.
Kadir Aydoğdu: Esentepe Mahallesi’nin tanınmış Gümüşhaneli esnaflarından. Geçtiğimiz dönemde de meclis üyesi idi. Esentepe’de esnaflık yapıyor.
Mehmet Şahin: Listenin yeni isimlerinden.Ak Parti ilçe yönetiminde Engin Koyun ile beraber uzun yıllar çalıştı. Kirazlıyalı Mahallesinde öne çıkan isimlerden. Teşkilatta da sevilen biri. Körfez’in yerlilerinden. Emekli.
Hayati Şaştım: Hereke’den. Geçtiğimiz dönemde de meclis üyesi idi. Aday adaylığı sürecinde Faruk Denli ile birlikte idi. Hereke’de öne çıkan isimlerden. Körfez’in yerlilerinden.
Cengiz Öztürk: Listenin yeni isimleriden. Ağrılı. Yukarı Hereke’de ikamet ediyor.
Mikail Saltabaş: Listenin yeni isimlerinden. Güney Mahallesi’nin öne çıkan isimlerinden. Abdullah Parlak: Listenin yeni isimlerinden.Parlak İnşaatın sahibi. İki dönem teşkilatında görev aldı. Ağrılı.
Metin Özkan: Geçtiğimiz dönemin başarılı meclis üyelerinden, Sivas'lı olup Körfez'de bir çok kesim tarafından tanınan bir isim. Mimar Sinan Mahallesinde ikamet ediyor
Pınar Uysal: Listenin yeni isimlerinden.Yarımca Atalar Mahallesi’ndeki Uysal Kafe’nin sahibi. Körfez’in yerli isimlerinden.
Nigar Yağız: Listenin yeni isimlerinden.Öğretmen. Ergaz’ın sahiplerinden Ömer Yağız’ın eşi.
Emin Yıldız: Listenin yeni isimlerinden.Atalar Mahallesi’nde yapı malzemeleri satıyor. Körfez’in yerli isimlerinden. Yarımca’nın tanınmış simalarından.
Turgut Caferoğlu: Listenin yeni isimlerinden.Geçtiğimiz dönem DP’den meclis üyesi seçilmiş ve Ak Parti’ye geçmişti. Azerbeycanlılar Dernek başkanlığı yaptı.
Şahin Ergün: Listenin yeni isimlerinden. Yeniyalı Mahallesinden.

Hazırlanan bu listenin hem il hem de ilçe teşkilatının hazırladığı liste olduğu, genel merkezden üzerinde tekrar bir çalışma yapılması için geri gönderildiği söyleniyor. Yapılması istenen çalışmanın özellikle kadın ve gençlik kontenjanı ile ilçelerin geniş çaplı yeniden araştırma yapmasının vurgulandığı belirtiliyor. Yani isimler kesin olmadığı gibi, sıralamanın da kesin olmadığı söylenebilir. İl başkanlığı tarafından listeden çıkarılan isimlerin olduğu biliniyor. Şimdi listede kimlerin yer alacağı ve listeden çıkacak isimlerin kimler olacağı merak konusu. 

Son Güncelleme: 14.02.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tanju alay 2014-02-13 01:10:19

Bu secimi korfez kayip etti one cikan isimler yok karadenizlileri kim temsil edecek hani rize hani trabzonlu bu secim burda kayip edilmistir ali cakir gosterilmedigi icin basindan

Avatar
Kadir Sarı 2014-02-13 15:40:48

Mete kayar olmazlarimizdan dir bizim dernek olarak da kocaeli Taşköprüluler Derneği olarak da.

Avatar
hasan korkmaz 2014-02-13 17:44:38

Ne bu liste akp korfezi ali cakir i ady gostermeyerek secimi kaybetmistir meclis listesinde rizeli ve trabzonlu sahislarin yer almamasi ayri bir tepki sandiga yansiyacaktir il baskani
Sayin civelek bunlari nasil gormezden geliyor akp icin caba gostermek boylemi oluyor

Avatar
memleketle ne ilgisi var @tanju alay 2014-02-16 00:56:58

başbakan rizeli yetmez mi

Avatar
süleyman güney 2014-04-05 21:11:44

körfez yeni belediye başkani ismail baran beye başarilar diliyoruz güney ailesi

banner39

banner37

banner38