İYİ Parti Kocaeli'de milletvekili adayı listesi belli oldu

Seçime 35 gün kala İYİ Parti Kocaeli, 43 aday adayı arasından değerlendirmeler yapıldı. İYİ Parti 14 mayıs genel seçimleri için hazırladığı milletvekili listelerini YSK'ya bugün 14:00'da teslim etti.

İYİ Parti Kocaeli'de milletvekili adayı listesi belli oldu

Seçime 35 gün kala İYİ Parti Kocaeli, 43 aday adayı arasından değerlendirmeler yapıldı. İYİ Parti 14 mayıs genel seçimleri için hazırladığı milletvekili listelerini YSK'ya bugün 14:00'da teslim etti.

09 Nisan 2023 Pazar 12:20
İYİ Parti Kocaeli'de milletvekili adayı listesi belli oldu

Seçime 35 gün kala İYİ Parti Kocaeli, 43 aday adayı arasından değerlendirmeler yapıldı. İYİ Parti 14 mayıs genel seçimleri için hazırladığı milletvekili listelerini YSK'ya bugün 14:00'da teslim etti. İYİ Partinin duyurduğu listelerde Kocaeli için hazırladığı 14 vekil adayı liste sıralaması şu şekilde oldu:

1-Lütfü Türkkan

1959’da İstanbul’da doğdu. Sanayici. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu, YTÜMatematik Bölümü ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi.Türkkan Gıda Maddeleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. KSO Meclis Üyeliği ile Dilovası OSB Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı. Rumeli Türkleri Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfında başkanlık görevinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilen Türkkan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

2- Şanbaz Yıldız

1963’te Ankara’dadoğduAnadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ve İstinye Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini yoğun siyasi hayatı nedeniyle tamamlayamadı. Ülkü Ocakları’nda siyasete başladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1995 seçimlerinde 4. sıra milletvekili adayı, 1999 seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 2002’debir kez daha milletvekili adayı oldu. 2015’te İYİ Parti’de siyasete başladı ve il başkanı oldu. Dış ticaret alanında Auraglobal firmasıyla faaliyet gösteriyor.Evli ve 6 çocuk,3 torun sahibi.

3-Mehmet Kamil Şirin

1967’de İzmit’te doğdu. 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun olduğu tarihten bugüne kadar ceza avukatı olarak çalıştı. Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyeliği, adli yardım komisyon başkanlığı, staj komisyonu ceza hukuku eğitmenliği ve Çevre Komisyonu yönetiminde yer aldı. İyi seviyede Gürcüce ve İngilizce bilen Şirin, evli ve iki çocuk babasıdır.

4-Pelin Coştur Filiz

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji bölümünden mezun oldu. Akademisyen, mikrobiyolog. Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi olarak bir süre akademisyen kadrosunda bulundu. Ayrıca tüp bebek tedavi merkezinde birçok başarılı çalışmalara imza attı. İYİ Parti’de çeşitli görevlerde ve İzmit İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Son kongrede ilçe başkanlığını bıraktı ve milletvekili aday adayı oldu.

5-Nesli Gökçe Kondu Çağlayan

1992 yılında Üsküdar’da doğdu. Okan Üniversitesi Sağlık Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu. 2013 yılında vinç kiralama ve nakliye üzerine şirket kurdu. Siyasete 2017 yılında İYİ Parti ile başladı. 2019 yılından bu yana Kocaeli il yönetim kurulu üyeliği görevi aldıktan sonra il gençlik kolları başkanlığına atandı.

6-Alipaşa Naipoğlu

1959’da Trabzon’da doğdu. Balıkesir Necati Bey Eğitim Fakültesi Matematik Bölümüne kayıt oldu. 1980’de matematik öğretmeni olarak Eskişehir Yunus Emre Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl öğretmenliğe atandı. 1995 yılında İzmit Atılım Lisesi kurucu müdürlüğü, 2005 yılında Yahya Kaptan Lisesi kurucu müdürlüğü ve Atılım Anadolu Lisesi kurucu müdürlüğü yaptı. 2010 yılından itibaren rotasyon uygulaması neticesinde çeşitli okullarda müdürlük görevini yerine getirdi. Son olarak Şehit Özcan Kan Fen Lisesi Müdürlüğüne atandı ve halen görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

7-Abdülkadir Erbağcı

1962’de Gaziantep’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Özel Cihan Hastanesi’nin kurucularından. Son olarak 2018 yılında VM Medicalpark Hastanesi’ne geçen Erbağcı, halen bu hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Uyku Bozuklukları Polikliniğinde yönetici olarak çalışıyor. Kocaeli Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, EuropeanRespiratorySociety, Türk Toraks Derneği ve Uykuder’de üyelik görevlerinde bulunuyor. İngilizce bilmekte olan Erbağcı,evli ve iki çocuk babasıdır.

8-Yüksel Ercan

1960’ta Erzincan’da doğdu. Pacific HillUniversity / Uluslararası Hukuk Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu. Araştırmacı gazeteci ve televizyoncu. Yerel bir televizyon kanalında 10 yıl süre ile televizyon programı yapan Yüksel Ercan, bir taraftan da ülkenin dört bir yanında düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katıldı. Yazıları Türkiye’nin yüzlerce yayın kuruluşlarında yayınlanan Yüksel Ercan, öğretmen Sabriye Ercan ile evli, iki kız babası.

9-Özhan Aşkın Öztürk

1974’te Gebze’de doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünütamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mimarlık Fakülte Başkanlığı görevlerini yürüttü. Lisans eğitimimin ardından mesleğim mimarlığı yapabilmek için; Öztürk Proje Mimarlık Mühendislik firmasını kurdu. 2001 yılından bu yana halen şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

10-Hasan Sır

1971’de Kütahya doğumlu. Kurtarma Sualtı Komutanlığı’ndan “Balıkadam”, Özel Kuvvetler’den ise “Paraşütle Hava İndirme” kursları aldı. Gölcük depremi, İmralı Özel Görevi, Doğu Akdeniz, Plymouth / İngiltere’de NATO’ya bağlı Deniz Kuvvetleri Birlikleri’nde eğitim/tatbikat ve görevlere katıldı. Türk Deniz Kuvvetleri’nde görev yaptığı süre içerisinde, ASELSAN’dan aldığı teknik eğitim ile, Gece Görüş Harp Sistemleri’nde kontrol komisyonlarında bilirkişilik görevleri yaptı.

11-Seda Büyükkara

1995’te İzmit’te doğdu. Suadiye Yıldız Entegre ATML’de tamamladı. 2 yıl Arızlı köyünde ailesi ile birlikte tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü okudu. Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdi. Arızlı Mahalle Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkan vekilliği ve Kocaeli Üniversitesi öğrenci temsilciliği yaptı. Bankacı olan Büyükkara, evli ve bir çocuk annesi.

12-Güzin Aşkın Alparslan Atalı

İzmit doğumlu. İl ve ilçe seçim kurullarında itiraza yetkili avukat olarak görev yaptı. Seçim ve seçim sonrası itiraz süreçlerini yönettim. 2019 yerel seçimlerinde SKMbaşkan yardımcılığı yaptı. Kocaeli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulunda, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığını temsilen, temsilcisi avukat olarak görev yaptı. Aday adayı olmak için, yeni yönetimde görev almayana kadar, 4.5yıl il muhasipliği görevini yürüttü.

13-Aşkın Özön

1981’de Kocaeli’de doğdu. Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliğini Bölümlerinden mezun oldu. Kocaeli’nin önde gelen firmalarından Pekdemir İnşaatta Lüks Konut projelerinde Yapım Şefi, Kain ve Kavşut inşaatlarda özellikle binaların yapımında proje müdürü olarak çalışarak yaklaşık bin 500 adet dairenin zamanında, kaliteli ve depreme dayanıklı yapılmalarını sağladı. İMO Kocaeli Şubesi’nde görev yaptı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

14-Savaş Eminoğlu

1974 Kars doğumlu. 1994 yılından gümrük müşavirliği şirketlerinde ve uluslararası lojistik şirketlerinde yöneticilik yaptı.2011 yılında kendi şirketini kurdu. Emn Dış Ticaret ve merkezi Dubai olan Grand Ata General Tradingllc olan şirketlerim ile dış ticaret sektöründe faaliyet göstermekte. Ayrıca otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ihracat ağırlıklı çalışan MJGROUP şirketinde dış ticaretten sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini sürdürüyor.Evli ve 3 kız çocuğu babası.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38