Kerbela ; masumiyetin küfre boyun eğmeyişidir

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nin ocak sohbetlerine Türkiye Ehlibeyt Âlimleri Derneği Genel Başkanı Müteferrik Hasan Kanatlı konuk oldu. Kanatlı Kerbela’yı ve Ehlibeyt’i anlattı

Kerbela ; masumiyetin küfre boyun eğmeyişidir

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nin ocak sohbetlerine Türkiye Ehlibeyt Âlimleri Derneği Genel Başkanı Müteferrik Hasan Kanatlı konuk oldu. Kanatlı Kerbela’yı ve Ehlibeyt’i anlattı

01 Kasım 2015 Pazar 12:31
 Kerbela ; masumiyetin küfre boyun eğmeyişidir

 Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen ocak sohbetlerinin bu haftaki konuğu Türkiye Ehlibeyt Âlimleri Genel Başkanı Müteferrik Hasan Kanatlı oldu. Türk Ocağı gerçekleşen programa Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Yaşar Şanlı, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak  , Selçuklu Düşünce kulübü başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Mhp Başiskele Kadın Kolları Başkanı Hanife Akyayla , Türk Ocağı Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 İSLAMIN AMACI CEHALETİ YOK ETMEKTİR
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir programın Muharrem ayı sebebiyle düzenlediğini dile getirerek, “Muharrem ayı denildiğinde bizim aklımıza ilk önce Kerbala olayı ve Yezid gelmektedir. Muharrem ayı yas , gözyaşı , ibadet ve idrak ayıdır. Dinimizi iyi bilemez isek kendi iktidarları için sürekli yalan siyaseti ve hile üreten siyahı beyaz beyazı siyah diye kabul ettiren , dişi deveye erkektir diye cahil cemaate yeminler ettiren kendinden olmayanları Alemlere rahmet olarak yollanan peygamber efendimizin torunları bile olsa acımadan yok eden lanet olası yezitler ve onların destekçileri  hep var olur , islam Adalet ve hoşgörü dinidir diyerek  Türkiye Ehlibeyt Âlimleri Derneği Genel Başkanı Hasan Kanatlı hocamıza davetimizi kabul ettiği için teşekkür ederim” sözü kendisine teslim edeiyorum dedi.

 EHLİBEYTİ ANLATTI
Demir’in ardından konuşan Türkiye Ehlibeyt Âlimleri Dernek Başkanı Genel Başkanı Hasan Kanatlı, “ Kerbela kanayan yaramızdır. Bu olayın sosyolojik, psikolojik ve toplumsal boyutları vardır” kerbelada iktidar ve hükümranlıkları bozulmasın isteyenlerle , ümmetin imanı bozulmasın diye kıyama duran şehitlerin şahı masumiyetin sembolü peygamberimizin ehlibeyti Hazreti Hüseyin ve beraberindeki ailesinin küfre münafıklığa boyun eğmeyişidir , Kerbela ;  Peygamberimizi savaşlarda mağlup edemeyen ebu süfyanın torununun bedirde ölen atalarının intikamı için yaptırdığı insanlık dışı kıyımdır dedi.Kanatlı, konuşmasında İslam ikiye ayırılmıştır muaviyenin ve yezidin kurulu düzenleri bozulmasın diye göstermelik ibadetten oluşan itikat ve imandan uzak münafık anlayışı ile Kuran ve iman üzere yaşayan peygamberimizin ehlibeytinin mücadelesinin sonucudur kerbela , Hazreti Hüseyin Masumiyetin ve Zulme başkaldırının sembolü , muaviye ve yezit dışı islam içi şeytan bir anlayışın sembolüdür , içinde adalet olmayan siyasal hırslar ,  islam dini ile bağdaşmaz dedi. 


Son Güncelleme: 03.11.2015 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38