banner28

Kılıçdaroğlu: Hayatın her alanı siyasettir.

Kılıçdaroğlu: Hayatın her alanı siyasettir.

06 Ocak 2022 Perşembe 16:03
Kılıçdaroğlu: Hayatın her alanı siyasettir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KOSİAD) toplantısına katıldı. Wellborn Otel’de gerçekleşen toplantıya Kılıçdaroğlu ile birlikte TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, KOSİAD Başkanı Atalay Kaya ve 80 KOSİAD üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOSİAD Başkanı Atalay Kaya, yoğun Ankara gündemine rağmen kendilerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Kocaeli’nin sanayinin merkezi olduğu kadar teknoloji üretim merkezi de olduğunu söyleyen Kaya, “Kocaeli 70 ilin verdiği vergiden daha fazla vergi toplamaktadır. Önemli özelliklere sahip olan Kocaeli’ye kendimizi borçlu görüyoruz. Bu nedenle kentte yapılacak hizmetlere politikacıların katkısı olacağına inanıyoruz. Politikacıların bizi dinlemesini önemsiyorum” dedi.

Kocaeli’de olduğu için son derece mutlu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bürokraside çalıştığım zamanda düğünümü Kocaeli’de yaptım. O yüzden ne kadar geliştiğini ve değiştiğini biliyorum. Keşke siyasi partilerin liderleri ülkenin gündemini sağlıklı bir zeminde bir araya gelerek tartışabilseydi. Dünya ilerledikçe siyaset geriliyor. Vatandaş keşke bir araya gelseler de tartışsa diyor vatandaş. Hayatın her alanı siyasettir. Otobüse binerken bile siyasetle karşılaşıyorsunuz. Siyaset kurumu hepimizin hayatında çok önemli.

Kocaeli vergi ödemede çok büyük bir kent. Verginin ödenmesi kadar vergiyi kullanın da size hesap vermesi gerekiyor. Verginin nasıl kullanıldığı asla soramayız. Bir çocuk bu ülkede doğduğunda vergi vermeye başlar. Bugün Türkiye’nin izlemesi gereken strateji nedir onu anlatmak isterim. Türkiye’de daha büyük sorunlarla karşılaşacağız. Şu anda ekonomik olarak baharı yaşıyoruz. Daha kışımız başlamadı. Üretici enflasyonu çok yüksek ve bu daha fiyatlara tam yansımadı. İzlememiz gereken 4 ayaklı bir strateji var. Birincisi can ve mal güveliği önemli. ikincisi üreten bir ülke olmamız gerekiyor.

Türkiye’de bilgi üretilemiyorsa bu ülkenin üniversiteleri özgür değildir. Üçüncüsü güçlü bir sosyal devlet ve dördüncüsü ise sürdürülebilirlilik. Değişen dünyaya ayak uydurmalıyız. Liyakatli insanların devlette çalışmalıyız. Bu toplantı benim için çok önemli. CHP’yi eleştirmeniz gerekiyorsa eleştirin. Birbirimizi iyi tanımalıyız. Devleti yönetmeye adaysak samimi olmalıyız. Açık ve net olmalıyız. Ben sizin sorularınıza açık ve net bir şekilde cevap vereceğim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38