banner28

Körfez-Derince-İzmit hattına fabrika kuruyoruz

AK Parti Kocaeli il başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Ticaret Odası ziyaretinde çok konuşulan fabrika ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasının özeti ise çok konuşulan fabrikanın Körfez Derince ve İzmit hattında kurulacağı yönde algılandı

Körfez-Derince-İzmit hattına fabrika kuruyoruz

AK Parti Kocaeli il başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Ticaret Odası ziyaretinde çok konuşulan fabrika ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasının özeti ise çok konuşulan fabrikanın Körfez Derince ve İzmit hattında kurulacağı yönde algılandı

25 Şubat 2016 Perşembe 17:21
Körfez-Derince-İzmit hattına fabrika kuruyoruz
 AK Parti İl Başkanlığı, STK görüşmeleri kapsamında 8’inci ziyaretini Körfez Ticaret Odası’na yaptı. Ziyarette konuşan Ceyhan, “İnsanlar çöp yakma tesisi konusunu yanlış algılıyor, sanki nükleer tesis kuracakmışız gibi bir algı oluşturuluyor” dedi

AK Parti İl Başkanlığı’nın STK ziyaretlerinin 8’inci durağı Körfez Ticaret Odası (KTO) oldu. KTO binasında düzenlenen kahvaltıda AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve il yöneticileri, KTO Başkanı Mustafa Efe ve yönetimi ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası konuşan KTO Başkanı Mustafa Efe, ilçe adına isteklerini Ceyhan’a iletti.


EN BÜYÜK 45. İLÇE    
Kahvaltı sonrası söze başlayan KTO Başkanı Mustafa Efe, “KTO ilçeler içerisinde en son kurulan ticaret odasıdır. 1999 yılında kuruldu. Ben ise 2005 yılında başkan oldum. 2 bin 300 civarında üye sayımız bulunuyor ancak aktif üye sayımız bin 500’dür. Körfez bana göre büyük bir ilçedir. Ekonomik olarak devlete yaptığı katkılardan dolayı en büyük 45. ilçe durumundadır” dedi.


İLİMTEPE’YE İSTEMİYORUZ
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’a bildirmek istedikleri şeyler olduğunu belirten Efe, “Bizim birinci sırada yer alan isteğimiz öncelikle ilçemize yapılması planlanan çöp yakma tesisi konusundadır. İlçemizin en güzel yeri İlimtepe mevkiine çöp fabrikası kurulacağı söyleniyor. Sanayi burayı zaten çok geniş bir şekilde işgal etmeye başladı. Bu konuda il başkanımızdan yardım istiyoruz. Çöp yakma tesisinin başka yerlere kaydırılması daha yerinde olur” şeklinde konuştu.


ÜNİVERSİTE VE TIR PARKI
Sözlerinin devamında Efe, “Bu kadar gelişmiş, ekonomik olarak devlete katkısı büyük olan bir ilçenin üniversitesi yok. Bu büyük bir eksikliktir. Buraya üniversite yapılmasını istiyoruz. Üçüncü isteğimiz ise ilçemizde bu kadar dolum tesisi var. Tüpraş’ın olduğu bir yerde TIR parkı bulunmuyor. Vatandaşlarımız Bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Bir müsaade alınıp TIR parkı yapılmasını istiyoruz” dedi. 


TRAFİK SORUNU VE FENER GÖLÜ
Kuzey Anadolu Otoyolu’nun bitmesiyle Körfez’deki trafik durumunun daha da kritikleşeceğini kaydeden Efe, “Bu sorunların çözümü düşünülerek planlama yapılmasını talep ediyoruz. Bunun yanında sahilde bir Fener Gölü bulunuyor. Orada bir parkur var. İstanbul’dan gelen gençler araçları ile burada yarışıyor ve büyük bir gürültü oluyor. Onlar gittiğinde de orası boş kalıyor. Burası halka açık bir park haline dönüşebilir. Partinin, Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar var, büyük yatırımlar var ancak bu söylediğim konularda il başkanımızdan yardım istiyoruz” şeklinde isteklerini dile getirdi.


YOLA DEVAM
KTO Başkanı Efe’nin ardından söze başlayan Ceyhan, “Bizler AK Parti olarak özellikle 1 Kasım seçimleri sonrası STK ziyaretlerinde hep söylediğimiz olayı bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ziyaretlerimiz devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi aldığımız oyların rehavetine kapılmadan ‘Durmak yok yola devam’ dedik ve yapıyoruz. Bu STK ziyaretleri ile kurumların hem isteklerini alıyoruz hem de sorunlarını dinliyoruz. Her konunun her sorunun çözümü için öncelikle karşılıklı muhabbet gereklidir. 


SEÇMENİN MESAJI
Bugün herhangi bir seçim takvimi olmamasına rağmen yerimizde durmuyoruz ve kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. 7 Haziran seçimlerinde seçmenin bize verdiği mesajı asla unutmadık ve unutmayacağız. O gün hep söyledik 1 Kasım seçimlerinin sonucu bize asla ve asla 7 Haziranın sonuçlarını unutturmayacak” şeklinde görüşlerini ifade etti.


NÜKLEER TESİS DEĞİL
Sözlerine devam eden Ceyhan, “Başkanımızın söylediği tüm sorunlara tabii ki çözüm arayacağız ve bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin ilgileneceği konulardır. Sadece çöp yakma tesisiyle alakalı birkaç şey söyleyeyim: Yanlış bir algılama var. İnsanlar sanıyor ki bu çöp yakma tesisi kötü koku ve kötü görüntü üretecek. Arkadaşlar biz nükleer tesis planlamıyoruz, bu bir çöp bertaraf etme tesisidir.


ÜÇ ALTERNATİFLİ PLAN
Her birimizin ürettiği çöpler var. Kaba bir hesapla herkes 1 kg çöp üretiyor. Ve nüfusun en yoğun olduğu bölge Gebze ve İzmit arasındaki nüfustur. Biz bu tesisin hem işletilebilmesi için hem de kullanılabilmesi için bu bölgeye yapmak zorundayız. Üç alternatifli planımız bulunuyor. Körfez, İzmit ve Derince planlar dahilindedir. Tüm hesaplamalar yapıldıktan sonra bu tesisi hangi bölgeye yapacağımızı açıklayacağız. İlk söylenen bölge İlimtepe alternatiflerden biridir. Ancak bu konu netleşmeden herhangi bir tartışmaya girmek doğru değil” şeklinde konuştu.


AVRUPA’DA İNCELEME 
Ceyhan sözlerinin sonunda şunları söyledi: “Bugün belediye başkanlarımızı Avrupa’ya gönderdik. Orada gidip tesisleri inceleyecekler. Yanılmıyorsam Viyana ve Almanya’daki tesisleri inceleyerek bilgi sahibi olacaklar. Nüfusumuz 2020’de çok yoğun bir hal alacak ve böyle bir tesis yapılmazsa durumumuz çok vahimdir. Arkadaşların tesis hakkında hassas olmalarını anlayabiliyorum ancak tekrar belirtiyorum bu bir nükleer tesis değil. Mesela Viyana’daki tesis şehrin göbeğinde bulunuyor. Bu kapalı bir tesistir ve çevreye verdiği bir rahatsızlık yoktur. Yakma işlemi sonucunda yüzde onluk bir kısım kül çıkmaktadır. Körfez halkı o günlerde sanki kesin oraya yapılacakmış gibi bir tepki gösterdi.” 

Son Güncelleme: 28.02.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38