banner28
banner23
banner36

Körfez ilçe binasını Genel Başkan Destici açtı

BBP Körfez İlçe Teşkilatı’nın kongresi Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin ardından yeni ilçe binasının açılışı yapıldı.

Körfez ilçe binasını Genel Başkan Destici açtı

BBP Körfez İlçe Teşkilatı’nın kongresi Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin ardından yeni ilçe binasının açılışı yapıldı.

01 Kasım 2021 Pazartesi 08:22
Körfez ilçe binasını Genel Başkan Destici açtı

GENİŞ KATILIM

Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Dilek Keskin, BBP Körfez İlçe Kurucu Başkanı Hüsamettin Yılmaz, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, Sakarya İl Başkan Ömer Faruk Bürtek, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, BBP Körfez İlçe Başkanı Bayram Korkutan, AKP Körfez İlçe Başkanı Ramazan Usta, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Ali Tahtalı, DEVA Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, BBP İl Kadın Kolları Başkanı Sevgi Kaya, BBP Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülten Şanlı, Alperen Ocakları İl Başkanı Yusuf Arınç, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, BBP ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Körfez Belediye Başkanı ve BBP Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye Kocaelispor forması ve atkısı takdim etti. Ardından söz alan Başkan Şener Söğüt, “Büyük Birlik Parti’sinin Sayın genel başkanımız ilçemize hoş geldiniz. Kongrenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Kongreler bir bayrak değişimidir. Henüz Kurtaran kardeşimizin süresi dolması, hizmete devam edecek. Yönetimde değişiklikler olmuştur. İnşallah daha büyük güçle azimle yolunuza devam edersiniz. Seçimlerde Cumhur İttifakı olarak omuz omuza çalıştık. Seçimlerden sonra üç yıla yakındır Körfez halkının mutluluğu için çalışıyoruz. Körfez’in sorunlarını ortak akılla birlik beraberlik içinde çözmeye çalışıyoruz. İnşallah bu ittifakımız devam edecek çünkü Cumhur İttifakı’nın büyük ve güçlü Türkiye hedefi var” dedi.

Başkan Söğüt’ün ardından konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kongreye katılanlara teşekkür ederek “Birliğimizi bozmaya çalışan kimseye Allah fırsat vermesin. Milletin muktedir iktidarını gerçekleştirene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizi, milletimizi, insanımızı önceledik hep. Siyasetimizi de bunları önceleyerek yaptık. Doğru bir şey gördüğümüzde kimden gelirse gelsin savunuyoruz. Kimsenin kınamasına aldırmıyoruz doğru neredeyse orada olmaya devam edeceğiz. Yanlış da nereden gelirse onu kabule etmediğimizi göstereceğiz. Biz siyaseti hizmet aracı olarak görüyoruz” dedi.

Destici, önceki gün başlayan G20 zirvesine de değinerek “İtalya’da devam ediyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 20 ülkenin liderleri bir araya geldi. Türkiye’nin orada bulunması ülkemiz açısından doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar tüm İslam coğrafyasının ümidi olarak da büyük bir önem arz ediyor. Masum milletlerin haklarını orada savunan bir Cumhurbaşkanımız var” dedi. Pandemi döneminde büyük ülkelerin aşı adaletsizliğine de değinen Destici, “Aşı dağıtımındaki adaletsizliği Amerika ve AB yapıyor. O zaman düzeltmek de onlara düşüyor. Avrupa üyesi ülkelerdeki her insan başına 5 adet her insan ayrıldı ama Afrika ve diğer ülkelerde insanlar aşı bulamadı. Yaptıkları adaletsizliği şimdi gündemlerine alıp konuşuyorlar. Bizim ülkemiz ise kendi aşımızı yapıp önce ihtiyaç sahibi ülkelere vereceğini açıkladı. Onun için ben bu ülkenin ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Destici, İhtiyacı olan ülkelere aşı gönderdiğimizde CHP başta olmak üzere bazı partilerin sözcüleri neden aşı gönderiyoruz dedi. Biz yardımlaşma duygusu yüksek olan toplumuz. Maalesef bugünleri de gördük. Şimdi kendi aşımız çıktı uygulanmaya başladı. Hem dışardan açıya ihtiyacımız yok hem de soydaş ülkelerimize aşı göndereceğiz” dedi. Sözlerini sürdüren Destici, “Pandemi sonrası ekonomik krizden çıkma konusu da G20 zirvesinin başlıklarından. Ülkemiz bundan yüksek derecede etkilendi. Bütün dünya ekonomik kriz yaşıyor. 1929 buhranından daha büyük buhran olduğunu söylüyor ekonomistler. Ekonominin reçetesi bellidir. Ekonomi aynı zamanda tasarruf, üretmek demektir. Kocaeli’de üreten bir ilimiz. Bütün Türkiye bir Kocaeli olduğunda aslında sorun çözülecek. Kocaeli güzel bir örnek” dedi.

Destici, “Bütün faturalardaki artışlar başta geliri az olan vatandaşlarımız çok etkilendi. Devletin attığı adımları bu anlamda destekliyoruz. Gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımız için bu önlemlerin artması çok önemli. Yapıcı ve yol gösterici bir siyaset anlayışıyla bunları savunmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunda biz de teklifte bulunmuştuk. Bizim de önerilerimiz hemen hemen açıklanan ücret rakamıyla tuttu. Bütçe ne kadar arttıysa asgari ücretlinin de maaşı o yönde artmalı. İşçimiz hala 2 Bin 800 TL alıyor. Ama et, süt, kıyafet ve diğer kalemler neredeyse yüzde 25-30 artmış aynı maaşı alan asgari ücretli nasıl çevirecek ev ekonomisini. O yüzden buna bir çözüm istiyoruz. Bu yıldan itibaren asgari ücret de 1 yıllık değil 6 aylık olarak belirlensin asgari ücretlimiz enflasyon altında ezilmesin. Asgari ücret komisyonuna da sesleniyoruz yazılı olarak da hem hükümet tarafına hem de kamu işçilerimize ileteceğiz” dedi.

Muhalefete yüklenen Başkan Destici, “Cumhurbaşkanımız geçenlerde ABD Başkanı Biden ile görüştü CHP ise ABD Başkanı Biden ile görüşemediğini iddia etti. Ne zaman bu ülkenin ve Cumhurbaşkanımızın aleyhine bir durum olsa bu arkadaşlar el ovuşturuyor. Görüşmemiş olsalar bile bu adam Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sen bundan asıl bir menfaat elde etmeye çalışıyorsun. Karabağ, Kapalı Maraş ve diğer meselelerde muhalefetin tavrını gördük. Bunlar milli meseldir. Bu vatanın evladı olan herkes devletinin Cumhurbaşkanının yanında olmalıdır” diye konuştu.

Başkan Destici, “Amerikan Başkanı Rusya’dan İHA’ları alam aldıysan da kullanma diyor. Sen bizim ita amirimizsiniz? O yüzde F35 projesinden Türkiye’yi çıkarıyor Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın politikalarını kabul et diyor. Ben Kuzey Irak’ta PKK’yı, YPG’yi destekliyorum sen de buna ses çıkarma diyor. Türkiye bunları kabul ederse onlar için hiçbir problem yok. Türkiye ABD’ye sana burada PKK devleti kurdurmam gerektiği zaman da harekatını yaparım diyor. Türkiye, Karabağ’da da, Türkmeneli’nde de, Libya’da da olacaktır. ABD dünyanın pek çok noktasında zulüm yapıyor. Bir tane büyükelçi çıkıp siz yanlış yapıyorsunuz dedi mi? ABD’ye ses çıkaramıyorsan Türkiye’ye de bir şey diyemezsin” dedi.

CHP ve İYİ Parti’yi tezkere konusunda da eleştiren Destici, “CHP iki yıl önce evet dediği tezkereye şimdi hayır dedi. Çünkü HDP ile ittifakı var. Oylar gelsin diye evet diyor. Diğer tarafı lafı güzaf. CHP hayır derken İYİ Parti ise evet diyor. Bence bunlarda bir görev dağılımı var. CHP milliyetçi tabandan gelen tepkileri engelleyecek. Akabinde Pervin Buldan ‘Biz 2023’te iktidar ortağı olacağız’ diyor. Meral Akşener hanımefendi her olayda çatır çatır konuşurken duymadım diyor. Vatan, millet hassasiyetin varsa aynen benim dediğim gibi HDP PKK’nın siyasi bir uzantısıdır, HDP’nin hükümette yer alması söz konusu değil demen lazım. Duymadım diyorsan bu işte bir anormallik var. Milliyetçiyim diye ortada dolaşmayacaksın. Söyleyememesinin nedeni HDP’nin Millet İttifakı ortağı olmasındadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından partiye üye olanlara rozetleri Genel Başkan Mustafa Destici tarafından takıldı. Kongrede delegelerin kullandığı oylarla Bayram Korkutan yeniden başkan seçildi. Kongrenin ardından partililer, yeni ilçe binasının açılışını hep birlikte gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
Körfez Ilçe Binasını
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38