Köylüler, ulaşım ve istihdam istedi

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit’in köy ve mahallelerini gezmeye devam ediyor. Arpalık İhsaniye ve Orhanlı köylerini ziyaret eden Sirmen, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

Köylüler, ulaşım ve istihdam istedi

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit’in köy ve mahallelerini gezmeye devam ediyor. Arpalık İhsaniye ve Orhanlı köylerini ziyaret eden Sirmen, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

18 Mart 2014 Salı 18:26
Köylüler, ulaşım ve istihdam istedi

Köy ve mahallelerde gitmedik yer bırakmayan, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen önceki gün Arpalık İhsaniye ve Orhanlı köylerini gezdi. Köy ziyaretlerinde Sirmen’e, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Yol, ulaşım, sosyal tesis ve kadınlar için çalışma imkanı yaratılmadığını dile getiren köy sakinleri Sefa Sirmen’den sorunlarına çözüm istedi. Sirmen, 30 Mart’tan sonra köylülerin isteklerinin yerine geleceğinin haberini verdi. 


 ‘KÖYLERİMİZİ KALKINDIRACAĞIZ’

Arpalık İhsaniye köy kahvesinde vatandaşlarla buluşan Sirmen’e ilgi büyüktü. Köy sakinlerinden destek isteyen Sirmen, “Size kim hizmet ediyorsa ona oy verin. Köyler 10 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin, 5 yıldır ise İzmit Belediyesi’nin sorumluluk alanında. Köylerimiz yok sayılmış. Mevcut belediye 10 yılda 20 milyar dolar harcadı ancak bu parayı nereye harcadılar belli değil. Köylerimizi kalkındıracağız. Köylerimizi tanıyan belediye meclis üyesi arkadaşlarımız var. Bütün desteklerimiz sizden yana. Biz bir kentin kalkınmasının köylerden başladığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


‘KÖYLÜMÜZ GEÇİNEMİYOR’

Mevcut belediye yönetiminin çalışmadığına dikkat çeken Sefa Sirmen yeni dönemde güzel projeler hazırladığına vurgu yaptı. Sirmen, “Ulaşımı nasıl bıraktıysak bugünde öyle duruyor. Devletin temel atıp bıraktığı 36 yılda yapamadığı Yuvacık Barajı’nı 30 ayda tamamladık. Baraj yapan tek belediye olduğumuz gibi baraj sahibi olan da tek belediyeyiz. Bugün baraj tamamen belediyenin suyun maliyeti yok. Biz uyardık suyu ucuzlatın diye ama dikkate almadılar. Biz gelince suyu ucuzlatacağız. Köylümüz çaresizlik içinde. Köylümüz geçinemiyor” açıklamasında bulundu.


‘İŞ İMKANLARI SUNACAĞIZ’

Arpalık İhsaniye köyünün ardından Sefa Sirmen’in ikinci durağı Orhanlı köyü oldu. Köy sakinleri diğer köylerle sıkıntılarının aynı olduğunu en büyük sorunlarının ulaşım, yol, imar düzensizliği ve istihdam olduğunu ifade etmesi üzerine Sirmen, “Ulaşım sorununu çözeceğim. Kimseyi mağdur etmeden imar sorununu çözeceğim. Gençlerimize istihdam sağlayacağız. Kadınlarımızı üretime teşvik edeceğiz. Evlerinde yapabilecekleri iş imkanları sunacağız. Ev bütçelerine katkı sağlayacaklar. Projelerim arasında 5 yıl sonra köylerin nerede, nasıl olacağını, nasıl kalkınacağını yazdım. Köyler için bütün vaat ettiğimiz projeleri gerçekleştireceğiz. Kalkınma köylüden başlar. Kentimizi zenginleştireceğiz ” dedi.

Son Güncelleme: 18.03.2014 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38