banner28
banner23
banner36

Recep Sarıdoğan, ekibiyle gövde gösterisi yaptı

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Recep Sarıdoğan bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla seçim beyannamesini açıkladı.

Recep Sarıdoğan, ekibiyle gövde gösterisi yaptı

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Recep Sarıdoğan bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla seçim beyannamesini açıkladı.

05 Mart 2019 Salı 13:27
Recep Sarıdoğan, ekibiyle gövde gösterisi yaptı

 Körfez adayı Sarıdoğan’ın seçim projelerini kamuoyu ile paylaştığı programa  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun ilçe teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. Programda aynı zamanda Saadet Partisi Körfez meclis üyesi adayları da katıldı. Saadet Partisi İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun yaptığı konuşmada,  “31 martta bir yerel seçim gerçekleştireceğiz.

Kavgadan gürültüden uzak bir kampanya dönemi geçirmeyi Cenab-ı Hak’yan niyaz ediyorum. Bir marka olmuş milli görüş belediyeciliği yeniden Körfez’e mührü vuracaktır. Kadro, coşku, liyakat ve 94 ruhu burada. Bu ilçede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 31 Mart’tan sonra belediye başkanı olacak Recep Sarıdoğan kardeşimize başarılar diliyorum” dedi. Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik ise yaptığı konuşmada, “31 Mart seçimlerinin ilçemize kentimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Önemli bir zaman diminde çok kıymetli bir dönemi birlikte geçiriyoruz.

Seçim  halkımız 5 yılda bir söz sahibi olduğu bir dönem. Körfez gerekli sözünü söyleyecek. 5 sene önce seçtiğiniz belediye başkanı son 25 güne girdi. Şimdi yeni belediye başkanını seçeceğiz. 1 Nisan’da Körfez’de bütün kardeşlerimizin sevineceği bir seçimi gerçekleştireceğiz. Körfez’de Recep Sarıdoğan tüm renkleri, siyasi oluşumları ile Körfez’e ağabeylik yapacak. Enerjisi ve bilgi birikimi var. Yerel yönetim demek kadro demek. Ana maddesi ise dürüstlüktür. Uzun zamandır siyaset yapıyorum. 16 yıldır 11 seçim yaptık. Bugün geldiğimiz nokta değişimin yaşanacağı süreci ortaya koymakta. Bu seçimin ana maddesi dürüst başkan dürüst yönetim. Biz bu beediyeciliği Körfez’den başlayarak tüm Türkiye’ye hediye edeceğiz.

Körfez’in beklediği bu duyguyu hep birlikte yaşayacağız” dedi. Başkan adayı Recep Sarıdoğan projelerini tanıtmadan önce “Körfez içerde olan işsiz bir ilçedir. ŞimdiKörfez’de değişim zamanı. Vatandaşa en doğru çözüm önerilerini süren, yaşayan, konuşan, hisseden bir Körfez için buradayız inşallah. Hayat aldığımız nefeslerle değil, nefesimizi kestiğimiz anlarla ölçülür. Bir şehrin esas unsuru değerleridir. Şeyh Edebali,” İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” demiştir. Sahilinde oturduğumuz, kirazını birlikte yediğimiz Körfez’e borcumuzu ödemeye geliyoruz inşallah. 1 Nisan ile birlikte bir çok olumsuzluk olumlu olarak dönecek. Bu seçim halkı sevenler ve rantı sevenler, hizmet yapmak isteyenlerle, reklam yapanlar arasında geçecektir. Körfez’de sizinle temiz bir sayfa açacağız. Hangi görüşten olursa olsun, insanımızla birlikte. İsraf etmeyeceğiz. Hizmet edeceğiz” ifade etti.

İŞTE SAADET KÖRFEZ ADAYI RECEP SARIDOĞAN’IN KÖRFEZ İÇİN      PROJELERİ PLAN, PROGRAM VE HİZMET

1 Nisan da halkımızdan yetki aldıktan sonra yapacağımız ilk işimiz şehrimizin en az 50 yıllık planını yaparak hangi bölgede hangi işlerin yapılacağı ihtiyaç sırası ve planlaması yapılarak modern, ihtiyaca cevap veren sorun üretmeyen sanayisi, limanları, meskün mahal entegrasyonu tamamlanmış bir şehir ortaya çıkartmış olacağız.

 VERGİLERDE KOLAYLIK

Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Atık Su ve Tabela Vergilerinde ciddi oranlarda indirimler yaparak halkımızı ve esnafımızı rahatlatacağız.

İHTİYAÇ TEMİNİNDE ÖNCELİK KÖRFEZ

Belediyemizin bütün ihtiyaçlarını içemizde bulunan esnaf, sanatkâr, tüccar ve iş adamlarımızdan teminimiz birinci önceliğimiz olacak. İhtiyaçlarımızı ilçemizde ticaret yapan, ilçemize istihdam ve vergi sağlayan yatırımcılarımızdan karşılayacağız. İlçemizde ticari faaliyette bulunan tüm vergi mükelleflerimize pozitif ayrımcılık uygulayacağız.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

Belediyemize ait bütün binaların çatılarına güneş enerji panelleri konularak bu binaların elektrik sarfiyatını kendi kendine yetebilir hale getireceğiz. Kendi elektriğimizi üreterek elektrik faturalarından tasarruf yapmamızı ve kazanç elde etmemizi sağlayacağız.

MODERN SANAYİ SİTESİ

 İlçemizde faaliyet gösteren mevcut sanayi sitesini şehir içinden çıkartarak Yavuz Sultan Selim mahallesinin kuzeyine taşıyacağız. Yapılacak sanayi sitesi güneş enerji panelleriyle kendi elektriğini üretecek. Sosyal donatıları ile de bölgedeki diğer ilçelerede hizmet verecek kapasitede olacaktır.

MODERN TIR PARKI

İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan mahalle aralarına park edilen tırlar ile ilgili sorunu Barbaros Mahallesinde eski jandarma alanı, Şirinyalı Bölgesi, Hereke Bölgesi ve Yavuz Sultan Selim mahallesinde karayolları alanına; içerisinde misafirhanesi, hamamı, lokantası ve sosyal donatıları olan 24 saat şehir içi ring servisi ile ulaşımı sağlanacak modern tır parkları inşa edeceğiz.

 KENT MEYDANI

 Kentin kimliğini oluşturan temel unsurlardan biri olan Körfez’e yakışan halkımızın nefes alabileceği bir meydanımız olacak. Ağadere caddesinin girişi ve Güney Mahallesi batı yönünü birleştirerek geniş bir kent meydanini ilçemize kazandıracağız.

İLİMTEPE EĞİTİM KAMPÜSÜ

Bölgede bulunan İlköğretim okuluna ilave olarak nitelikli bir liseyi mahallemize kazandıracağız. İlköğretimi, lisesi ve yapılacak üniversitesi ile İlimtepe bir eğitim kampüsü haline gelecek.

İLİMTEPE ALTERNATİF TIP MERKEZİ

İçerisinde bakımevi, havuz, fizik tedavi, alternatif ve geleneksel tedavi üniteleri bulunan, oksijen, hacamat ve sülük tedavi merkezlerinin olacağı alternatif tıp merkezini hayata geçirerek İlimtepeyi bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

 İLİMTEPE’YE ALTERNATİF ULAŞIM

 İlçemizin geleceği İlimtepe bölgesine hayatı kolaylaştırma adına Yarımca ve Tütünçiftlik’de bulunan yollara ilave olarak Çamlıtepe bölgesinden çift şeritli yol yapacağız.

ROTA LİMANI KAVŞAK DÜZENLEMESİ

Yarımca bölgemizin öncelikli problemi olarak gördüğümüz ROTA Limanı kavşak düzenlemesi ile bölgedeki yaya ve trafik akışı rahat ve güvenli bir hale gelecek.

 KÖRFEZ DEVLET HASTAHANESİ

 İlçemiz yoğun sanayi ve fabrika alanı ile 165.000 kişinin yaşadığı bir şehir. En büyük ihtiyaçlarından biri olan yüksek kapasiteli ve mesleki hastalıklar ile öne çıkacak ihtisas hastanesini ilçemize kazandırarak hem vatandaşlarımızın hemde sanayi tesislerimizin sağlık ihtiyacını karşılayacağız.

 HALK SÜT VE TARIMSAL KALKINMA

 İlçemiz köylerinde büyükbaş, küçükbaş ve özellikle keçi hayvancılığının yanında tarımsal faaliyetlere ciddi destekler vererek köylerimizde üretilecek hayvansal ve tarımsal gıdalarla hem çiftçimizin kalkınması hem de üretilen ürünlerin ilçemiz merkezlerinde açacağımız halk süt ve köylü pazarı ile doğrudan halkımızın hizmetine sunarak köylümüzü kalkındıracağız.İç göçü bu şekilde önleyeceğiz.

 HAYVAN PAZARI VE MODERN KURBAN KESİM ALANI

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlarımız daha hijyenik ve kaliteli bir ortamda hizmet alacak. Tesiste yemekhane, kafeterya, mescit, üreticilerin yıkanabilecekleri duşlar, kalabilecekleri yatakhane düşünülerek planlanmıştır. BİR

PAZAR ALANINDAN DAHA FAZLASI

Vatandaşlarımızın daha rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde hizmet alabileceği kapalı pazarın bünyesinde düğün ve nikah salonları, STK hizmet birimi, kafeterya, kütüphane, emekli evi, öğretmenevi, kat otoparkı, aile danışma merkezi ve çocuk oyun salonları gibi fonksiyonel alanlarda yer alacaktır.

 MEZARLIK

 Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesinde bulunan mezarlık alanının müştemilatı restore edilerek içerisine misafirhanesi, kütüphanesi, mescidi, morg ve yeterli sayıda gasilhanesi bulunan Körfezimize yakışır yeni bir mezarlık hizmet merkezi inşa edeceğiz. Hereke bölgemizdeki gasilhaneyi aktif hale getirerek ayrıca gasilhane hizmetini Hereke’den de vereceğiz.

KÖRFEZ FENER GÖLÜ PROJESİ AQUAPARK VE SOSYAL DONATI ALANI

 Doğa ile iç içe çocuklar ve yetişkinler için farklı büyüklükteki kaydırak ve havuzlarla donatılan aquaparkımızda eğlenceli bir dünya sizleri bekliyor olacak. Tütünçiftlik Fener Gölü Bölgesi gerekli kurumlarla görüşülerek ilçemize kazandırılacak. Bu bölgeye turistik bir otel ve deniz suyu ile tedavi alanını hayata geçireceğiz.

KIŞLADÜZÜ VE YUKARI HEREKE KALKINMA HAMLESİ

Yıllardır ihmal edilen Kışladüzü ve Yukarı Hereke bölgemizin önce ulaşım sorununu çözeceğiz. Körfez’e Yukarı Hereke Bölgesinden Yarımca’ya inen yeni yollar yapacağız. Sonrasında İlimtepe’de olduğu gibi bir eğitim kampüsü ve bölgede cazibeyi artıracak belediye düğün salonu, otel ve restoranı olan sosyal tesis kazandıracağız. Kışladüzü Mahallemize yapacağımız Cam Seyir Terası ile körfezimizin doyumsuz manzarasını izleme olanağı sağlayacağız. Hereke turizm merkezi olacak.

UMUMİ WC’LER

Her gün gelişen ve nüfus yoğunluğu artan, ticaretin ve alışverişin canlanacağı ilçemizin en önemli sorunlarından umumi ihtiyaç giderme sıkıntısına çözüm bulacağız. Ağadere Caddesi, Tuğrul Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesine ivedilikle bay, bayan ve çocuklar için hijyenik umumi tuvaletler yapacağız.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ

Belediyemizin bütün kaynaklarını doğru kullanıp israf etmeden hesap verebilir bir hale getireceğiz. Muhakkak, denetim komisyonlarında muhalefet meclis üyelerine yer vereceğiz. Dönem sonunda belediyemizin gelir-gider ve bütçe gerçekleşme oranını şehrin billboardlarında yayınlayacağız.

YERALTI OTOPARK SİSTEMİ

İlçemizin hızla artmakta olan nüfusunu göz önüne alarak ilçe merkezi başta olmak üzere kent genelinde uzun süreli ihtiyaca cevap verecek otopark planlamaları yapılacak. Bu alanda birinci önceliğimiz sokak aralarına yeraltı otopark sistemine geçmek olacaktır.

İLİMTEPE’DE DOĞAL YAŞAM ALANI

Betonarme hiçbir yapının inşa edilmeyeceği mesire alanı tamamen doğanın yapısıyla uyumlu malzemelerle donatılacak. Yürüyüş yolları, engelsiz spor alanları, oyun alanları, okçuluk, binicilik ve bunların yanında diğer sportif aktivitelerin yapılacağı bir rekreasyon alanı oluşturacağız. 

MAHALLELER ARASI ENTEGRASYONİ

İlçemizde birbirinden kopuk halde bulunan mahallelerimizi birbiriyle entegre hale getirip ticaret ve sosyal yaşamı canlandıracağız. Yavuz Sultan Selim mahallesinde bulunan TOKİ konutlarını Esentepe, Kuzey ve Güney mahallelisine alternatif ulaşım yolları ile de ilçe merkezimize entegrasyonunu sağlayacağız.

 EL EMEĞİ SATIŞ MERKEZİ VE ORGANİK PAZAR

 Aile ekonomisini desteklemek ve kadınlarımızın üretimine katkı sunmak amacıyla el emeği ürünler yanında, hanımların evlerde ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini birinci elden ve kıymetinde değer bulması için belediyemizi öncü kılacağız. Herkede halıcılığı tekrar eski şaşaalı günlerine döndüreceğiz.

 BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE

En büyük servetimiz gençlerimiz. İlçemizde her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılık ile ilgili kurumlarla işbirliği yaparak gençlerimizin bu batağa düşmeden gerekli tedbirleri almak için çalışacağız. Bununla ilgili psikolojik danışmanlık veren gençlik merkezleri, enerjilerini atabilecekleri spor salonları ve aktivite alanlarını hayata geçireceğiz.

ALT VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

 Sorumluluk sınırlarımızda olan alanlardaki alt ve üstyapı çalışmaları uzun dönem ihtiyacı karşılayacak bir yaklaşımla ve ilgili kurumlarla koordinasyon halinde hayata geçirilecek.

 İMAR PLANLAMALARI, İSKAN VE RUHSAT İŞLEMLERİ

 İmar, ruhsat ve iskân işlemlerinde ilave zaman ve emek harcanmayacak, halkımıza ek mali külfet getirilmeyecek. Parsel bazlı ve dar bölgeli imar planlamalarına geçit verilmeyerek, bütüncül bir planlama yaklaşımı sergilenecek. Zemin niteliklerine ve mevki yakınlıklarına rağmen planlamlarda geçmişte yapılan standartsız ve adaletsiz uygulamalara son verilecek.

 MACERA VE AKSİYON SPOR PARKURLARI

Macera ve aksiyon sporlarına ev sahipliği yapmak üzere İlimtepe, Belen, Dereköy ve Demirciler bölğesinde ekstrem sporlar parkuru yapılacak yerli ve yabancı turizme canlılık kazandırılacak.

 MESİRE ALANLARI

 İlçemizin coğrafi güzelliklerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini arttıracak ve ilçede yaşayan insanların doğal yaşam alanlarında keyifli vakit geçirmesini sağlayacak mesire alanları oluşturulacak.

YEŞİL VE SAKİN ŞEHİR

Körfez’i bir cazibe merkezi kılan yeşili ve sakinliği; hızlı kentleşmeye kurban etmeyeceğiz. Kent hayatında huzuru ve dinginliği sağlayacak, yatay şehirleşme ile insanımızın varoluşuna uygun kentsel çevrelerde yaşamasını sağlayacak bir belediyecilik icra edilecek.

SOSYAL YARDIMLAR

Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak ilçemizde yaşayan dar gelirli ailelerin tespitleri yapılarak yaşam standartlarının yükselmesine katkı sağlanacak. Temel ihtiyaçlar, eğitim ve evlilik yardımları yapılacak. 

ENGELSİZ ŞEHİR

Öncelikle kamu binalarından başlamak üzere ilçemizin her noktasını engelli erişimine uygun hale getirmek için titizlikle çalışacağız. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edeceğimiz toplumla bütünleştirecek projeler geliştirilecek.

İSTİHDAM KURSLARI

 Meslek edindirme kurslarının yanında özellikle ilçemizin ve ilimizin işgücü ihtiyaç analizleri yapılarak isabetli ve ihtiyaç olan alanlarda eğitimler vererek gençlerimizin iş sahibi olmasının önü açılacak.

MODERN HALK KÜTÜPHANESİ

 Okuma alışkanlığını geliştirmek adına, kafe ve çok amaçlı salon gibi sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, nezih bir kütüphane tesis edeceğiz. Ayrıca semt kütüphaneleriyle kültür ikliminin yaygınlaştırılmasına gayret göstereceğiz.

KADIN SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİ

Kadınlarımıziçin içerisinde yüzme havuzu, spor salonları, kütüphane, çocuk oyun ve bakım alanları, eğitim salonları ve kafeterya hizmetlerinin sunulduğu tesisler yapılacak.

KREŞ VE ÜSTÜN ZEKALI OKULLARI

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine öncelik vererek onları hayata hazırlanabilecekleri yeteneklerini ön plana çıkaracak kurumlar kuracağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38