Sirmen; İzmit turizm kenti olacak

Akşam ziyaretlerine hız kesmeden devam eden CHP İzmit adayı Sefa Sirmen, sırasıyla Kozluk, Yuvam Akarca ve Yahya Kaptan'da bazı ziyaretlerde bulunurken "İzmit, turizm alanında meydanlarıyla ünlü bir kent olacak" dedi.

Sirmen; İzmit turizm kenti olacak

Akşam ziyaretlerine hız kesmeden devam eden CHP İzmit adayı Sefa Sirmen, sırasıyla Kozluk, Yuvam Akarca ve Yahya Kaptan'da bazı ziyaretlerde bulunurken "İzmit, turizm alanında meydanlarıyla ünlü bir kent olacak" dedi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 12:26
Sirmen; İzmit turizm kenti olacak
 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen coşkulu aday tanıtım töreninin yankıları hala sürerken, CHP'nin İzmit adayı Sefa Sirmen, çalışmalara kaldığı yerden devam ederek bir dizi akşam ziyareti gerçekleştirdi. Sirmen, ilk olarak Kozluk Mahallesi'nde bir eve konuk oldu. Ev sakinleri tarafından sevgiyle karşılanan Sirmen'e ilginin bir hayli yoğun olduğu gözlendi. Konuk olduğu her evin sakinleriyle uzun uzun sohbet eden Sefa Sirmen, her zaman olduğu gibi ikramların tadına bakmayı da ihmal etmedi. Sirmen söze "kente nefes aldıracak" meydan projeleriyle başladı.

BİR TURİZM KENTİ KURACAĞIZ

Evdeki katılımcılardan birinin sorusu üzerine İzmit'te ki turizm hamlesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sirmen; "İzmit     ülke sanayimizin adeta kalbi, bir sanayi kenti. Ama bu İzmit'in aynı zamanda turizm kenti olmasının önünde bir engel değil. Avrupa'da bunun pek çok örneği var. Çok önemli tarihi değerlerimiz mevcut. Bu değerlerimizi gün yüzüne çıkararak kentimize yapacağımız hayati dokunuşlarla birleştireceğiz ve bir turizm kenti kuracağız. Bu hamle sayesinde İzmit kalkınacak ve imkanları daha geniş bir kent haline gelecek" dedi.

İZMİT MEYDANLARIYLA BİLİNECEK

Ardından Yuvam Konutları 9. Bölge sakinlerinin konuğu olan Sirmen, katılımın fazla olması nedeniyle sokakta gerçekleştirilen bir etkinliğe katıldı. Her programında olduğu gibi konuşmasının kısa tutarak katılımcıların sorularına yanıt veren Sefa Sirmen, kentte hiç meydan olmadığından yakınan katılımcının sorusuna hitaben; " İzmit'te meydan vasfına sahip önemli alanlar var. Ancak bu alanlar bu gün amacından tamamen sapmış durumda. Yapacağımız meydan düzenlemeleri sayesinde İzmit turizm alanında meydanlarıyla ünlü bir kent olacak" dedi.

MEYDAN PROJELERİMİZ HAZIR

Sözlerine konunun detaylarıyla devam eden Sirmen; Pek çok meydan oluşturmayı düşündük ve bunların tamamını projelendirdik. Halkevi meydanı bunlardan bir tanesi. Halkevi binasının restorasyonunu da içeren projemiz, kent merkezinde nefes alınan alanlardan bir tanesi olacak. Mehmet Ali Paşa için ise kimseyi kırmadan herkese hakkını vererek, kentimizin de rahat rahat büyüyebileceği bir meydan planladık. Toplamda 5 farklı noktada tüm alt yapısı tamamlanmış ve uluslararası teknolojik imkanlara sahip doğal meydan projelerimiz hazır."dedi.

YÜZ BİNLERCE TURİST GELECEK

Son olarak Yahya Kaptan Mahallesi'ne bağlı Anemon Sitesi sakinleriyle bir araya gelen Sirmen, burada da turizm projelerinden bahsetmeyi ihmal etmedi. Sirmen; "Avrupa kentleri, düzeni ve tertibiyle İzmit'e model olmalı. 3000 yıllık tarihi dokumuz da bu model için son derece uygun. Bir şehrin olmazsa olmazı kent meydanlarımız, sosyal imkanlarımız ve sahip olduğumuz değerlerle birleşince yüz binlerce turistin görmek isteyeceği bir İzmit inşa etmiş olacağız. Tarihi olanaklarımız, estetik kent görüntümüz ve teknoloji yatırımlarımız, şehir ekonomisine tavan yaptıracak "dedi.

Son Güncelleme: 19.02.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38