banner28

ALTIN KEMER PAŞA YAĞLI GÜREŞLERİNDE KIRAN KIRANA MÜSABAKA

İzmit Belediyesi 3. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’nde bu yılın başpehlivanı Orhan Okulu oldu

ALTIN KEMER PAŞA YAĞLI GÜREŞLERİNDE KIRAN KIRANA MÜSABAKA

İzmit Belediyesi 3. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’nde bu yılın başpehlivanı Orhan Okulu oldu

20 Eylül 2015 Pazar 10:24
 ALTIN KEMER PAŞA YAĞLI GÜREŞLERİNDE KIRAN KIRANA MÜSABAKA
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde Doğu Kışla Parkı yanında hazırlanan er meydanında yapılan güreşlere 500 pehlivan katıldı. Kıyasıya mücadelenin yapıldığı güreşlere vatandaşların da ilgisi oldukça yoğun oldu. 12 kategoride pehlivanların yarıştığı güreş müsabakalarında başpehlivanlığı 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu aldı. 
‘ATALARDAN GELEN DEĞERLERE, DEĞER VERİYORUZ’
Renkli görüntülerin yaşandığı programda konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bu millet yüz yılar boyu dünyaya hükmetmiş. Bu şekilde özgürlüğü korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanlarını özgürce okumuş. Onun içindir ki bizler 1071’de Malazagirt’te ki o değerleri, Çanakkale’de ki o yürekleri, kurtuluş savaşındaki o gücü o kuvveti ve o birliği, beraberliği her zaman göstermek zorundayız. Atalarımızdan gelen değerlere değer vereceğiz, yeni nesillerimize aktaracağız ve yarınlara taşıyacağız. Bu yağlı güreşlerimizi de böyle değerlendiriyoruz” dedi. 
‘GENÇLER BÜYÜK TÜRKİYE’NİN SAHİBİ OLACAK’
Doğan, “Burada bir eğlencenin ötesinde, sportif ve bir çok alanda gençlerimize mesajlar vermeyi hedefliyoruz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bakın hala vatanımızın birliği, bütünlüğü için 7 düvele mücadele veriyoruz. Geçmişten gelen değerleri gelecekteki gençlerimize aşılamak için uğraşıyoruz. Tarih koridorumuzu yapıyoruz, mehteranımız var, güreşlerimize devam ediyoruz. Gençlerimizi önemsiyoruz çünkü gençlerimiz yarınların büyük Türkiye’sinin sahibi olacaklar. Büyük Türk milleti yüzyıllar boyu olduğu gibi tüm dünyaya adaleti, hukuku, insanlığı öğretecek” ifadelerini kullandı. 
‘ATA SPORUMUZA DESTEKLERİMİZ SÜRECEK’
Başkan Doğan konuşmasının devamında, “Biz atalarının değerlerine sarılarak geleceğe güçlü bir şekilde yürüyen bir milletiz. Biz geçmişimizden, değerlerimizden kopamayız. Yağlı güreşler bir yandan güçlü bir spor alanı olurken, diğer yandan da güzel organizasyonlarla insanımızı bir araya getiren sosyal bir değer olma özelliğini taşıyor.  7'den 77'ye hep birlikte burada bu coşkuyu yaşıyoruz. Biz İzmit Belediyesi olarak ata sporumuza destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
KIRAN KIRANA FİNAL
Son yılların en çekişmeli geçen başpehlivanlık final müsabakasında 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile Antalya Belediyesi Güreşçisi Sinan Kaya güreşi yaklaşık bir saat sürdü. Güreş severlerin nefeslerini kesen müsabaka sonunda sevinen Orhan Okulu oldu. Okulu’nun altın kemerini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan verirken kategorilerinde dereceye girenlere de madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Son Güncelleme: 20.09.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38