Avrupa’dan Bir Şampiyonluk, İki Üçüncülük Geldi

Avrupa Para Tekvando şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu sporcular, bir şampiyonluk ikide Avrupa üçüncülüğü kazandı.

Avrupa’dan Bir Şampiyonluk, İki Üçüncülük Geldi

Avrupa Para Tekvando şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu sporcular, bir şampiyonluk ikide Avrupa üçüncülüğü kazandı.

22 Nisan 2015 Çarşamba 10:04
 Avrupa’dan Bir Şampiyonluk, İki Üçüncülük Geldi

 Türkiye Paralimpik Tekvando Milli Takımı, 4. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu. Şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcularından +58 kiloda Ayşe Dudu Kartatay Avrupa şampiyonu olurken,+75 kiloda Uğur Yıldız ile 58 kiloda Gülsün Demirel Avrupa üçüncüsü oldu.

13 MADALYA KAZANDI

4. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası, Moldova'nın başkenti Kişinev'de 15 ülkeden 70 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonaya 17 sporcu ile katılan Türkiye, 13 madalya kazandı. 2020 yılından itibaren paralimpik oyunlara dahil edilen para-tekvando'da bu gelişmenin ardından düzenlenen ilk büyük şampiyonaya Türkiye damgasını vurdu. Şampiyonada 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan sporcular, erkekler, bayanlar ve takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

BİR AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU, İKİ AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Erkek sporcuların 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığı şampiyonada K42-61 kiloda Mehmet Sami Saraç, K43-75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile K44-75 kiloda Haşim Çelik altın madalya kazanan isimler oldu. K44-75 kiloda Yasin Tokdoğan Avrupa ikincisi olurken, K44-61 kiloda Süleyman Erdoğan, K44-75 kiloda Fatih Çelik ile K42-+75 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Uğur Yıldız bronz madalyanın sahibi oldu.

AYŞE DUDU AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Bayan sporcular ise şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı. K44-49 kiloda Büşra Gör ile K42-+58 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Ayşe Dudu Karatay, ülkemize altın madalya getiren isimler oldu. K42-58 kiloda Nurgül Bilek ve K44-+58 kiloda Gamze Gürdal gümüş madalyanın sahibi olurken, K44-58 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Gülsün Çelik Demiral ile K44-+58 kiloda Kadriye Turgut bronz madalyayı boynuna geçirdi.

BAKAN'DAN TEBRİK MESAJI

Avrupa Şampiyonu olan Para - Tekvando takımını kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın tebrik etti. Kılıç ”Sporcularımızdan gelen madalya haberleri bizleri sevindirmeye devam ediyor. Sporcularımız verdikleri mücadele sonucunda 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak kürsünün en üstünde bayrağımızı dalgalandırdılar. Avrupa Şampiyonu olan Engelli Tekvandocularımızın azimleri ve başarıları tüm sporcularımıza örnek olacağına inancım tam. Şampiyon olan takımımızın sporcularını ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ederim."dedi.

 

Son Güncelleme: 22.04.2015 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38