Başkan, ‘’Eray’daki azim tüm gençliğe örnek’’

Başkan Karaosmanoğlu’nun amatör sporlara destek programı meyvesini vermeye devam ediyor

Başkan, ‘’Eray’daki azim tüm gençliğe örnek’’

Başkan Karaosmanoğlu’nun amatör sporlara destek programı meyvesini vermeye devam ediyor

20 Kasım 2015 Cuma 13:25
Başkan, ‘’Eray’daki azim tüm gençliğe örnek’’

Karate dünya takviminde yılın en önemli organizasyonları arasında yer alan 9. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Dünya Şampiyonası, Endonezya’nın ev sahipliğinde geçen hafta yapıldı. Başkent Cakarta’daki organizasyonda 91 ülkeden 1425 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un karatecisi Eray Şamdan, 60 kiloda Dünya Şampiyonu oldu. Aldığı büyük başarının sevincini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile paylaşan Dünya şampiyonu Şamdan, “Bu başarı ülkemize ve şehrimize armağan olsun” derken, Başkan Karaosmanoğlu da, “Hiçbir başarı tesadüfü değildir. Çalışmanın ve disiplinin eseridir. Eray’ın azmi ve başarısı tüm gençliğe örnek olmalıdır” açıklamasını yaptı.

 DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK KOLAY İŞ DEĞİLDİR

Buz Arena’da düzenlenen şampiyonanda alt yaş kategorilerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu milli karateci Eray Şamdan, Endonezya’da büyük başarıya imza atarak Dünya Şampiyonu olurken, muhteşem bir performansın altına da imza attı. Eray Şamdan’ın ziyaretinden ve kazandığı şampiyonluktan dolayı mutluluğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eray yavrumuzu, onu yetiştiren İbrahim hocamızı, bugünlere getiren ailesini ve okulundaki öğretmenlerini tebrik ederim. Bulunduğu güzel ortam ve sporcunun gayreti hem ülke bazında, hem de dünya ölçeğinde büyük bir başarı getiriyor. Dünya şampiyonu olmak kolay bir iş değildir. Büyük bir çalışmanın ürünüdür. Yukarı çıkmak zor, yukarıda kalmak daha da zordur. Disiplinli ve düzenli çalışmak gerekir. Eray’ın yoluna bu ilkelerden taviz vermeden devam edeceğine inanıyorum. Şampiyonumuz en az 5-10 yıl daha zirvede kalabilir” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Başkanı İslam Yücel’in de katıldığı ziyarette, disiplin ve çalışmanın karşılığında alınan Dünya Şampiyonluğunun gururu ve mutluluğu da gözler kaçmadı.

 AMATÖR SPORUN YANINDAYIZ

Bir amatör sporla uğraşmaları konusunda gençliğe tavsiyelerde de bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Çok yetenekli çocuklarımızı kulüplerimizle özel olarak yetiştireceğiz. Amatörce yapılan spora desteğimiz sürekli olacaktır. Ancak bu gençlerimiz arasından çok yeteneklileri devlet, kulüpler ve biz yerel yönetimler olarak destekleyeceğiz. Disiplinli bir şekilde çalıştık mı bayrağımızı her fırsat da göndere çekebiliriz. Kocaeli bu anlamda çok sporcu yetiştiren bir kent oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör kulüplerimize destek oluyor, tesisler yapıyor ve her fırsatı değerlendiriyoruz. Altyapının olduğu yerlerde zaten yetenekli çocukları çıkıyor” açıklamasını yaptı. Eray Şamdan’a ve hocası İbrahim Elçin’e başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu, Şamdan’a ve Elçin’e hediyelerini de takdim etti. Eray Şamdan, 52 sporcunun bulunduğu 21 yaş altı Kumite 60 kilodaki madalya mücadelesinde yaptığı altı karşılaşmayı teknik üstünlük ile kazanmış, rakiplerinden 47 puan alırken, sadece 11 puan bırakmıştı.

 

Son Güncelleme: 20.11.2015 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38