banner28
banner23
banner36

Büyükşehirli Beş Sporcu Avrupa Oyunlarında

Bu yıl ilki gerçekleştirecek Avrupa’nın en prestijli spor oyunlarına aday olan Avrupa Oyunları’na beş Büyükşehirli sporcu katılacak.

Büyükşehirli Beş Sporcu Avrupa Oyunlarında

Bu yıl ilki gerçekleştirecek Avrupa’nın en prestijli spor oyunlarına aday olan Avrupa Oyunları’na beş Büyükşehirli sporcu katılacak.

05 Haziran 2015 Cuma 10:54
 Büyükşehirli Beş Sporcu Avrupa Oyunlarında

 8 Aralık 2012'de Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından Roma'da yapılan Genel Kurulla Avrupa Oyunları organizasyonun yapılma kararı alındı. 19 spor dalının yer alacağı oyunların ilki, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak. Avrupalı sporcuların katılımıyla dört yılda bir yapılacak şampiyonaya ülkemizden de bir çok başarılı sporcu katılacak.

AVRUPA ÜLKELERİ KATILIYOR

Türkiye’nin yanı sıra şampiyonada Arnavutluk, Almanya, Andorra, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Monaco, Karadağ, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan ‘dan sporcular katılacak.

BEŞ BOKSÖRLE KATILACAK

Şampiyonaya Türkiye’den bir çok sporcu katılırken Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünden de şampiyona beş sporcu katılacak. Mavi beyazlı sporcularından Atıcılık, Judo, Boks ve Karate branşından sporcular şampiyonada mücadele verecek. Atıcılık branşında Dünya Gençler üçüncüsü Serdağ Saadet Kandıra ülkemizi bayanlarda tek temsil edecek sporcu olacak. Kandıra, Trap yarışlarında 16 Haziran yarışacak. 27 Haziran’da tatamiye çıkacak milli takım kafilesinde yer alan milli Judocu Burak Serbest, ağır sıklette +100 kiloda yarışacak.

YAKAN ÇİFTİ DE BAKÜ’DE

Karate komite de Dünya ve Avrupa şampiyonu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli karatecileri Tuba Yenen Yakan ve Karate kata da eşi Mehmet Yakan 13-14 Haziran tarihlerinde tatamide mücadele edecek. 2012 Londra olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden milli boksör Selçuk Eker 56 kiloda 16-17 Haziran tarihlerin ringde mücadelesini verecek bir başka sporcu olacak.

MADALYA İÇİN GİDİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü başkanı İslam Yücel,yaptığı açıklamada "Avrupa oyunları beş sporcumuzla birlikte katılacağız. Önemli bir organizasyonda da derecelerle geleceğimizi umut ediyorum. Avrupa Oyunları'na gidip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve İstiklal Marşımızı okutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Madalya almaya gidiyoruz ve inşallah alıp geleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 05.06.2015 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38