banner28
banner23
banner36

ERAY ÜLKEMİZE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Endonezya’da düzenlenen 21 yaş altı Dünya şampiyonasında 60 kiloda Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Eray Şamdan Dünya Şampiyonu oldu.

ERAY ÜLKEMİZE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Endonezya’da düzenlenen 21 yaş altı Dünya şampiyonasında 60 kiloda Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Eray Şamdan Dünya Şampiyonu oldu.

15 Kasım 2015 Pazar 11:34
ERAY ÜLKEMİZE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da devam eden 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu

Eray Şamdan’dan Dünya şampiyonluğu geldi. 91 ülkeden 1425 sporcunun mücadele ettiği organizasyonun üçüncü gününde 21 yaş altı kumite 60 kiloda Eray Şamdan ile 21 yaş altı kumite 67 kiloda Burak Uygur, Dünya Şampiyonu oldu. Buz Arena’da düzenlenen şampiyonanın ilk iki gününde 3 altın, bir gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Karate Milli Takımımız, üçüncü gün sonunda 5 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı.   

 

ERAY’DAN KARİYER ZİRVESİ

Alt yaş kategorilerinde üç Avrupa şampiyonluğu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu milli karateci Eray Şamdan, Endonezya’da Dünya Şampiyonu olurken muhteşem bir performansın altına imza attı. 52 sporcunun bulunduğu 21 yaş altı kumite 60 kilodaki madalya mücadelesinde yaptığı altı karşılaşmayı teknik üstünlük ile kazanan milli sporcumuz, rakiplerinden 47 puan alırken, sadece 11 puan bıraktı. 

 

SON SANİYELERDE KAZANDI

İlk turda Sri Lankalı Kepdi Karunarathana’yı (8-0) ile ikinci turda ev sahibi Endonezya’dan Saputra Ari’yi (11-3) teknik üstünlük ile geçen Eray, üçüncü turda favorilerden Japon  Taihei Hanaguruma’yı bitime 34 saniye kala 5-3 geriden gelerek 8-5 mağlup etti. Çeyrek finalde İranlı Miad Yari (9-1) ile yarı finalde Avusturalyalı Jonathan Caruso’yu (11-3) teknik üstünlük ile yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Mısırlı Etta Karim Abou’yu da 2-0 mağlup eden milli sporcumuz, dünyanın bir numarası oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile kulüp başkanı İslam Yücel, Dünya şampiyonu sporcuyu telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik etti.

Son Güncelleme: 15.11.2015 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38