banner28
banner23
banner36

Karaosmanoğlu “Spor okulları Türkiye’ye model olacak bir projedir”

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli genelinde faaliyete geçen Ücretsiz Spor Okulları projesini yerinde inceledi

Karaosmanoğlu “Spor okulları Türkiye’ye model olacak bir projedir”

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli genelinde faaliyete geçen Ücretsiz Spor Okulları projesini yerinde inceledi

14 Ocak 2016 Perşembe 11:41
Karaosmanoğlu “Spor okulları Türkiye’ye model olacak bir projedir”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Yuvacık İlkokulu ve Ortaokuluna konuk oldu. Okul müdürleri Ekrem Kızıltaş ile Beha Nalbant’ın da eşlik ettiği ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, “Ücretsiz Spor Okulları” kapsamında yürütülen çalışmaları da yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bedenen ve ruhen sağlıklı, karakter yapısı itibariyle güçlü bir gençlikle geleceğe güvenle bakabiliriz. Gelecek onların omuzlarında yükselecektir. Bu yönüyle ahlaklı, karakterli, disiplinli ve geleceğe umutla bakan enerji dolu gençler olarak yetiştirmemiz bizim en büyük gayemizdir” dedi

 

ENERJİ DOLU EVLATLAR YETİŞSİN İSTİYORUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve sporun tabana yayılmasının amaçlandığı spor okulları projesinden, haftanın her günü 7 ayrı branşta 8 binin üzerinde çocuk bu hizmetten faydalanmayı sürdürüyor. Ücretsiz Spor Okulları için açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı hayata iyi hazırlamak en önemli görevlerimiz arasındadır. Bedenen ve ruhen sağlıklı, karakter yapısı itibariyle güçlü bir gençlikle geleceğe güvenle bakabiliriz. Büyükşehir Belediyesi olarak bunu önemsiyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

 

GENÇLERİN HER ANINI DOLDURMALIYIZ

12 ilçede ve 28 spor tesisinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları’nın yaygınlaştırılması noktasında ilçe belediyelerinin de etkin bir şekilde görev aldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yaptığımız bu çalışma bütün Kocaeli’nin ilçelerine örnek olacaktır. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ı spor okulları projesine destek verdiği için tebrik ediyorum. Spor salonlarımızı ve BESYO’da okuyan öğrencilerimizi de bu projenin içerisine katıyoruz. Geleceğin büyüklerini ne kadar iyi yetiştirirsek ülkemiz o kadar zengin olacaktır. Zenginliğimiz ve kazancımız çocuklarımızdır. Yavrularımızdan bir tanesini bile kaybetmememiz gerekiyor. Sokakta amaçsız hiçbir gencin kalmamasını istiyorsak, onların her anını doldurmalıyız” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE MODEL OLACAKTIR

Ücretsiz Spor Okulları projesinin tüm Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “İlçe belediye başkanlarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu projeyi önemsiyor. Yerel yönetimlerin hayatın içerisine, eğitime ve bizzat çocuklarımızın gelişimine dönük projeler üretmesi Türkiye’yi daha ileri götürecektir. İnanıyorum ki; ülkemizde bu tarz hizmetlerin uygulanmadığı yerlerde “Ücretiz Spor Okulları” model bir proje olacaktır. Eğitim muhakkak ki uzun vadeli bir iştir. Hayatı bir bütün olarak kabul ederek sporla, kültürle, sağlıkla, sosyal yaşamla ve en önemlisi kitapla gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız” açıklamasını yaptı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİ ÖRNEK ALIYORUZ

Yuvacık İlkokulu ve Ortaokulu’nu inceleyen, eğitim kadrosuyla sohbet eden Başkanlar Karaosmanoğlu ve Ayaz, aynı zamanda öğrencilerle de yakından ilgilendi. Ücretsiz Spor Okulları kapsamında eğitim gören ilkokul ikinci sınıf öğrencilerinin cimnastik dersine konuk olan Başkanlar Karaosmanoğlu ve Ayaz, yapılan çalışmayı yakından takip etti. Spor Okulları projesinin bir eğitim kampanyası olduğunu ifade eden Başiskele Belediye Başkanı Ayaz, “Büyükşehir Belediyemizin spor, kültür ve eğitim alanında çocuklarımızın daha bilinçli yetişmesi için ailelerle birlikte kurduğu diyaloğu örnek alıyor ve biz de projeler üretiyoruz” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 14.01.2016 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38