Millilerimiz, Hong Kong’u 5-2 Yendi

Kocaeli’nin ev sahipliğini yaptığı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın ilk maçında millilerimiz Hong Kong’u 5-2 yendi

Millilerimiz, Hong Kong’u 5-2 Yendi

Kocaeli’nin ev sahipliğini yaptığı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın ilk maçında millilerimiz Hong Kong’u 5-2 yendi

14 Şubat 2014 Cuma 11:26
Millilerimiz, Hong Kong’u 5-2 Yendi
 Kocaeli’nin ev sahipliğini yaptığı, U18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Klasman B Grubu müsabakaları,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda oynanan Türkiye-Hong Kong maçıyla başladı. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı üçlü grupta, Hong Kong ve Güney Afrika takımları yer alıyor. Açılış karşılaşmasında Ay Yıldızlı Milli Takımımız, Hong Kong ile karşı karşıya geldi.

 

PROTOKOL MAÇA İLGİ GÖSTERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un antrenörlüğünü de yapan Tarık Göçmen nezaretinde milli takım kafilesinde beş Kağıtsporlu buz hokeyci de yer alıyor. Karşılaşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Orhan Duman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yazıcı, Dünya Buz Hokeyi Federasyonu yetkilileri ve sporcu yakınları da izledi.

 

İLK PERİYODA HIZLI BAŞLADI

Açılış seremonisinin ardından başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında buz kenarındaki koruyucu camların kırılması sonucu karşılaşmaya yaklaşık 15 dakika ara verildi. Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından kırılan koruyucu cam değiştirilerek yenisi takıldı ve karşılaşma yeniden başladı. Miroslav Stefik, Oleksander Gorbatuk ve Tibor Rovensky’ın yönettiği karşılamaya hızlı başlayan milliler, Can Kaya ve Ogün Uzunali'nin attığı gollerle ilk periyodu 2-0 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodunda oyunda dengeyi kuran Hong Kong, Brad Ho Nam Lee ile farkı 1'e indirdi ve ikinci periyot bu skorla sona erdi.

 

SON MAÇ G.AFRİKA İLE

Son periyotta Hong Kong, James Hing Pui Yen ile beraberliği sağlasa da Türkiye Berk Üstün ve Ahmet Hars (2) ile bulduğu gollerle skoru 5-2'ye getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Türkiye maçı 5-2 kazandı. Millerimiz 15 Şubat Cumartesi saat 15.00’te grubun diğer takımı Güney Afrika ile karşılaşacak. Ay Yıldızlı milliler bu karşılaşmayı kazanması durumunda bir üst tura çıkma hakkını elde edecek.

Son Güncelleme: 14.02.2014 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38