SPOR ŞURASINA BÜYÜK İLGİ

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilk olan spor şurasında, spor camiası bir araya geldi.

SPOR ŞURASINA BÜYÜK İLGİ

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilk olan spor şurasında, spor camiası bir araya geldi.

27 Kasım 2015 Cuma 10:35
 SPOR ŞURASINA BÜYÜK İLGİ
Wellburn Luxury Otel’de gerçekleştirilen şura büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, KASKF Başkanı Murat Aydın ile çok sayıda spor kulübü temsilcisiyle spor yöneticileri katıldı. TRT spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünü yaptığı şurada Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Düşmez, Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Efe Aydan, MHK eski başkanlarından Mustafa Çulcu, milli takımın eski kaptanlarından Ogün Temizkanoğlu ile çevre illerden spor adamları da yer aldı.

Saygı duruş ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Doğan, “Bizim çeşitli spor dalları ile ilgili çalışmalarımız var. Amatör Spor Kulübü Federasyonumuz, Üniversitemiz olsun herkes çok özverili çalışıyor. Ama eksiklerimiz de var. Bizler de bugün ve yarınlarımız için çalışacağız. Yaklaşık 500 katılımcı ile spor dallarında yoğun müzakereler yapacağız” dedi.

 

TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK ÇALIŞMA

 

Spor şurasının Türkiye’ye model olacağını söyleyen Doğan “yerel anlamda bir ilki gerçekleştiriyoruz. İzmit Belediyesi sporcu ve spor dostu bir belediyedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bizler ilçe belediyeleri olarak, bu alanda neler yapabiliriz sürekli bunu düşünüyoruz. Kocaeli, bir çok alanda örnek olabilecek tesislere sahip. Üniversitemizin sporla ilgili yüksekokulu, sporla ilgili çalışmaları var. Bakanlığımızın çizgisinde çalışan il yöneticilerimiz var. Amatör spor kulüplerimizin başkanı var. Basınımız da bu konuya çok ilgili. Sonuçta iyi bir takımımız var. Kocaeli’nin bugünü ve yarınlarını hep birlikte konuşup tartışacağız. Burada sporla ilgili bir çok konuda müzakereler yapacağız.

 

GÜÇLÜ BİREYLER BIRAKACAĞIZ

 

 2023 hedeflerimize koşarken bu da bir yol haritası olacak. Türkiye’ye model olacak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalıştay sonuçlarının takibiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapmalıyız. Burada akan terler, beyin enerjileri hedefe ulaşmış olacak. Biz bu görevlerden ayrıldığımızda, geride daha güçlü bireyler bırakmayı hedefliyoruz. Yapacağımız fikirsel, gönülsel her türlü katkınıza teşekkür ediyorum. Milli sporcularımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok kıymetli spor yöneticilerimiz de burada her birine teşekkür ediyorum. Çalıştayımızın başarılı olmasını, beklenen hedeflere ulaştıracak güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.

 

SPOR ŞURASI İLİMİZE ÇOK FAYDALI OLACAK

 

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da yaptığı konuşmada; “Ben çok şanslı bir Gençlik Hizmetleri Müdürüyüm. Yerel yönetimlerden belki de en fazla destek alan biziz. Sportif alanda ilimize olan katkılar, aynı zamanda ülkemize de fayda sağlamaktır. 288 sporcumuz da milli takımlarda yer alarak bunu gösterdiler. Spora gönül veren herkesi saygı ile selamlıyorum. Sayın valimize, en fazlada İzmit Belediye Başkanımızı saygı ile selamlıyor spora olan destekleri için teşekkürü bir borç biliyorum. İnanıyorum ki bu spor şurası ilimize çok faydalı olacak. Ülke sporumuza da örnek olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

BU TÜR GÜZEL FİKİRLER ÜRETMELİYİZ

 

Şurada İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da söz alarak “Ben de burada bir sporcu velisi ve dünya şampiyonu bir velisi olarak bulunmaktan gurur duyarım. Gönül ister ki, sporu futbol değil birçok dalda konuşalım. Spora desteği daha fazla yapmalıyız. Ama onlara sporu biz bıraktırıyoruz. Gençlerimiz, üniversite sınavları başlayınca sınavlara yoğunlaşıyorlar ve sporu bırakıyorlar. Dikkat edin, sporda başarılı öğrenciler sadece BESYÖ de okuyor. Neden hukuk ya da başka bir dalda okuyan öğrenciler sporda başarılı olmuyor. Bizler bunun için araştırma yapmalıyız. Bu tip hatta daha güzel fikirler ile burada olup çözümlerimizi anlatmalıyız.” dedi. KASKF Başkanı Murat Aydın da, Başkan Doğan’a spora olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

MÜZAKERE YÖNTEMİ YAPILDI

 

Konuşmaların ardından, müzakere yöntemiyle katılımcıların görüşleri alındı. Katılımcılar ortalama 10’ar kişilik gruplar halinde ve yuvarlak masa modeline göre toplanıp görüşlerini dile getirip bunları kayıt altına aldılar.

 

SONUÇLAR RAPOR HALİNE GETİRİLECEK

 

Şurada, görüş ve önerilerin hiçbiri atlanmadan ilgili masanın raportörü tarafından kayıt altına alınarak, düzgün cümleler haline getirilerek, akıcı ve tutarlı bir metin ortaya çıkarılacak. Masalardan elde edilecek raporların çalıştay moderatörleri editörlüğünde sonuç raporu haline getirileceği kaydedildi..

 

ÇALIŞTAY GRUPLARI

 

Gün boyu devam eden çalıştayda, spor yönetimi, tesisleşme, spor ekonomisi ve bütçe, altyapı ve performans, eğitim ve spor, spor ve medya ilişkisi konuları müzakere edildi. Çalıştay gruplarının, futbol, paralimpik spor dalları, bireysel sporlar, salon sporları, su sporları, mücadele sporları, doğa sporları, kış sporları ve motor sporlarından oluştuğu öğrenildi. 

Son Güncelleme: 27.11.2015 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38