Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezinde İşler Yolunda

Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezindeki minik sporcular testlerden geçti.

Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezinde İşler Yolunda

Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezindeki minik sporcular testlerden geçti.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:28
Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezinde İşler Yolunda
 Türkiye ve Kocaeli’nin amatör sporlarda ki marka kulübü olan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü bünyesinde bulundurduğu 28 branştaki, 200 Antrenör ve 71.850 sporcudan oluşan dev kadrosuyla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. 2020 Olimpiyatlarına katılım noktasında sporcu, antrenör ve velileriyle hedeflerini belirleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, Kağıtspor Akademi projesi kapsamında; Sporcu, antrenör ve velilerin akademik eğitim çalışmaları uzman eğiticilerle sürdürüyor. Kağıtspor Akademi projesi kapsamında Sporcu Beceri Koordinasyon Eğitim Merkezi (SBKM)‘de çalışmalarını sürdüren mavi beyazlılar, sporcuların akademik ve bilimsel test ölçümlerini de gerçekleştiriyor.

SBKM HAVUZUNA DAHİL EDİLİYOR

Çocukların sosyal, duygusal, zeka ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak kulüp bünyesine dahil olan 3 ile 9 yaşlarındaki minik sporcular, SBKM Havuzuna dahil ediliyor. Altı aydır devam eden proje kapsamında belirlenen plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için yol haritası belirleniyor. Sporcu Beceri Koordinasyon Merkezinde ayrıca çocukların özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekleyerek, sporun kültür olarak kazanılması hedefleniyor.

BRANŞLARA YÖNLENDİRİLİYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cimnastik salonunda gerçekleşen idmanlarda, son olarak sporcuların boy, kilo, denge ölçümleri yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü branş yöneticisi Hüseyin Coştur’un da katıldığı ölçümlerde antrenörler minik sporcular sporcu ölçüm istasyonunda teste tabii oldu. Doksan sporcunun ölçümlerden geçtiği testler sonucunda, minik sporcular üç ay sonra yapılacak son testlerin ardından, fiziksel özellikleri ve becerilerine göre branşlara yönlendirilecekler.

Son Güncelleme: 08.07.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38