Yüzme branşına büyük ilgi: 1 ayda 1000 çocuk

Spor okulları yüzme branşında eğitim alan öğrenci sayısı her geçen gün artıyor

Yüzme branşına büyük ilgi: 1 ayda 1000 çocuk

Spor okulları yüzme branşında eğitim alan öğrenci sayısı her geçen gün artıyor

03 Şubat 2016 Çarşamba 11:41
Yüzme branşına büyük ilgi: 1 ayda 1000 çocuk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Spor Okulları’na bu yıl dahil edilen yüzme branşı büyük ilgi görüyor. Bir ay gibi kısa bir sürede yüzme branşında eğitim alan çocuk sayısı 1000’e ulaştı. Ücretsiz Spor Okulları’nda, 6-12 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak 7 ayrı branşta spor eğitimi eğitim alıyor.

 

YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, çocukları yüzme sporlarıyla tanıştırma hedefine doğru başarıyla ilerliyor. Denizi olan bir kentte, çocukların yüzme sporundan mahrum olmasını istemeyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda başta tesisleşme olmak üzere tüm olanaklarını ortaya koyuyor.

 

1 AYDA 1000 ÇOCUK

Bu çerçevede kısa bir süre önce ücretsiz Spor Okulları’na yüzme branşı eklendi. Bir ay önce start alan yüzme branşı dersleri ailelerden büyük ilgi gördü. Aileler yüzme branşı açılır açılmaz çocuklarını vakit geçirmeden Spor Okulları’na kaydettirdi. Böylece bir ay içinde toplam 1000 çocuk ücretsiz Spor Okulları’nın yüzme branşında eğitim alır hale geldi.

 

GEBZE, KÖRFEZ, İZMİT VE GÖLCÜK’TE

Ücretsiz Spor Okulları’nın yüzme branşı, Gebze, Körfez, İzmit ve Gölcük ilçelerinde devam ediyor. Gebze’deki dersler Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Gebze Olimpik Yüzme Havuzunda, İzmit’te ise,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Çenesuyu’ndaki havuzunda veriliyor. Gölcük’te, Gölcük Belediyesi’ne ait Havuzda eğitim alan Spor Okulu öğrencileri Körfez’de ise, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yüzmeyi öğreniyor.

 

YÜZMEYİ STİLİYLE ÖĞRENCEKLER

Yüzme branşı derslerin alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Derslerde, çocuklara, su üzerinde durma, ayak çırpma, kulaç atam ve nefes alma gibi yüzme branşının temel prensipleri öğretiliyor. Buna ilerleyen zamanda Serbest, Sırt üstü, Kelebek ve Kurbağalama teknikleri eklenecek.

 

Son Güncelleme: 04.02.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38