İHA-1 DRONE EĞİTİMİ PROJESİ BAŞLIYOR

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan İHA-1 Drone Eğitim Projesi başlıyor.

İHA-1 DRONE EĞİTİMİ PROJESİ BAŞLIYOR

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan İHA-1 Drone Eğitim Projesi başlıyor.

19 Ekim 2021 Salı 13:42
İHA-1 DRONE EĞİTİMİ PROJESİ BAŞLIYOR

 20-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan projede başvurular Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi sosyal medya hesaplarından yapılan duyurular sonrası tamamlanmıştı.

Son yıllarda tarım, enerji, haritalama, güvenlik, inşaat, sinema, film, klip, ulaşım, tanıtım, organizasyon vb. gibi bir çok alanlarda endüstriyel droneların kullanımı giderek yaygınlaşıyor ve yeni bir iş alanı olarak dikkat çekiyor.  Özellikle de gençlerin hayal güçlerine göre çok daha farklı alanlarda da kullanılabiliyor. Sayılan alanlarla ilgili yapılan uçuşlar “Ticari Uçuş” vasfına giriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 22.02.2016 tarihli talimatnamenin 21.04.2016 tarihinde eklenen maddesi uyarınca Ticari Uçuş Eğitimi almayan kullanıcılar ticari olarak İnsansız Hava Aracı kullanamıyor. Bu sebepten gençlerin hem amatör hem de ticari olarak bu alanda faaliyet gerçekleştirebilmesi için Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Yapılacak olan İHA-1 Drone Eğitimi Projesinde üniversitede öğrenim gören veya mezun 18- 29 Yaş aralığındaki gençlerimizin gerek sosyal hayatta gerek iş hayatında kullanabilecekleri bir eğitim sertifika sahibi olması planlanıyor. Katılımcılar Kocaeli ilinde ikamet eden, Gençlik Merkezine üye olan 18-29 yaş aralığındaki gönüllü gençler arasından seçiliyor.

Kocaelili gençler tarafından projeye ilginin oldukça yüksek olduğunu ifade eden kurum yetkilileri, gençlere gerek mesleki gerekse hobi anlamında değer katacak bu tür projelere her zaman yer ve imkan tanıyacaklarını belirttiler. Son olarak bu tür projelere ve etkinliklere katılmak isteyen gençlerin Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri sosyal medya hesaplarını yakında takip etmelerinin önemini vurguladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38