Düğün salonlarının açılışı için tarih verildi

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıklamada bulundu.

Düğün salonlarının açılışı için tarih verildi

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi açıklamada bulundu.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 18:58
Düğün salonlarının açılışı için tarih verildi

 Profesör Doktor Seçil Özkan canlı yayında yaptığı açıklamada , salgının seyrine göre düğün salonlarının açılmasını tarihi duyurdu. Düğün salonları ile ilgili açıklama geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün salonları Mart ayında kapatılmış ve düğünler iptal edilmişti. Yaz aylarına girilmesi ile birlikte en çok araştırılan konu , düğün salonlarının ne zaman açılacağı , düğünlerin ne zaman başlayacağı soruları oldu.

Bu konuda Bilim Kurulu 'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Seçil Özkan, canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cnn canlı yayınında  Başak Şengül’ ün  sunumu ile yayımlanan  Akıl Çemberi adlı programda konuşan Özkan, normalleşme adımları ile ilgili bazı detaylara yer verdi.  Evlenecek çiftlerin ve ailelerinin merak ettiği düğün salonları ne zaman açılacak? sorusuna Bilim Kurulu Üyesi Seçil Özkan, şu şekilde yanıt verdi: “Normalleşme takviminin 8. haftası yani 11 Temmuz’dan sonra da bu tür toplu düğün organizasyonları yapılabilir. Bunlar yapılırken de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Ancak bu söylemlerimin hepsi rakamlara bağlı.”

HER ŞEY SALGININ SEYRİ İLE İLGİLİ...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Seçil Özkan, aldıkları kararların virüsün seyrine göre şekillendiğini söyleyerek, “Bilim Kurulu’nda temel olarak şunu konuştuk. Bilimsel yayınlara dayalı olarak ilk normalleşme adımlarının ardından adım adım neler açılabilir onu konuştuk. Ancak bu söyleyeceklerim salgın seyrinin aşağı yönlü hareketiyle mümkün. Her şey yolunda gider ve salgın eğrisi aşağı yönlü giderse normalleşme takviminin başladı

Son Güncelleme: 28.05.2020 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38