banner28
banner23
banner36

İzmir'de 6,6'lık deprem

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya, yaralananların sayısı da 202'ye yükseldi. 12 binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir'de 6,6'lık deprem

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya, yaralananların sayısı da 202'ye yükseldi. 12 binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

30 Ekim 2020 Cuma 17:11
İzmir'de 6,6'lık deprem

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 202 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Depremin ardından İzmir'de Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binalar yıkılırken, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar başladı.

Seferihisar'da ise depremin etkisiyle deniz karayla buluştu. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

AFAD: 6 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İzmir'deki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğünü, 202 kişinin yaralandığını, yıkılan ve hasar gören 12 binadaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 13'ü 4 büyüklüğünün üzerinde 67 artçı sarsıntı yaşandığı ifade edildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre, 1'i boğularak olmak üzere 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 202 vatandaşın yaralandığı duyurulan açıklamada, İzmir'de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

"Türk Kızılay, bölgeye 48 personel, 16 araç gönderdi"

Açıklamada, Ankara, Erzurum ve Diyarbakır'dan 3 askeri kargo uçağıyla çevre illerden AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli, araç ve ekipmanların bölgeye sevk edildiğine yer verilerek, Türk Kızılay tarafından bölgeye 48 personel, 16 araç ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanlarının gönderildiği kaydedildi.

UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 53 araç ve 189 personelin bölgede görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 5 milyon lira acil yardım ödeneğinin bölgeye gönderildiği aktarıldı.

Vali Köşger: 70 kişi enkaz altından kurtarıldı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, enkaz altından şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Koşger, "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var.Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda. Şu ana kadar tespitlerimiz 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğu. 10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var." ifadelerini kullandı.

"En kritik bölge Bayraklı ve Bornova"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir açıklarındaki depreme ilişkin, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı olduğunu bildirdi.

Soyer merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrası yoğun bir trafik yaşandığını belirten Soyer, şunları söyledi:

"Şu anda derli toplu sağlıklı bir bilgi yok elimizde. Bazı ihbarlar aldık. Yıkılan binalarımız var. Özellikle Bayraklı, Bornova'da. Bunlarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Can kaybına dair bir bilgi yok elimizde. Şu an yoldayız. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor."

Ayrıca, Bayraklı ilçesinde Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak'ta yıkılan binanın enkazından 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Artçılar devam ediyor

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 6 artçı sarsıntı kaydedildi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

Geniş bir alanda hissedildi

İzmir'de meydana gelen deprem geniş bir alanda hissedildi. İstanbul, Uşak, Denizli, Manisa, Aydın, Muğla, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir gibi kentlerde yaşayan vatandaşlar deprem sonrasında ev ve iş yerlerinden cadde ve sokaklara çıktı. Bölgede kısa süreli panik yaşandı.

                                                                                                                          Kaynak: AA

Anahtar Kelimeler:
İzmirde 66lık Deprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38