banner28
banner23
banner36

“Kumlu Kreş; İşini yürekten yapanların kurumu”

Bu sayımızda ilimizin en prestijli eğitim kurumu Kumlu Kreş kapılarını Söz Kocaeli’ne açtı. Karşılaştığımız manzara Kumlu’nun neden ilimizin en seçkin kurumlarından olduğunu gösterdi.

“Kumlu Kreş; İşini yürekten yapanların kurumu”

Bu sayımızda ilimizin en prestijli eğitim kurumu Kumlu Kreş kapılarını Söz Kocaeli’ne açtı. Karşılaştığımız manzara Kumlu’nun neden ilimizin en seçkin kurumlarından olduğunu gösterdi.

03 Kasım 2020 Salı 15:18
“Kumlu Kreş; İşini yürekten yapanların kurumu”

 Bir aile ortamında eğitim alan çocukların, Kumlu Kreş’te olmaktan duyduğu mutluluğu hep birlikte gördük. Bu işi neden yaptığının bilincinde olan bir kadronun aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini gördük.

Bu işe kendini adamış bir eğitim neferi olan Kumlu Kreş çok seçkin bir ekip oluşturarak çocukların fiziksel gelişiminden duygusal gelişimine kadar her şeyi düşünmüş. Yabancı dil eğitiminden, milli manevi değerler eğitimine kadar çocukların her şeyi bulabileceği bir eğitim yuvası olan Kumlu Kreş’in velileri ise bu durumdan oldukça memnunlar.
Kumlu Kreş bu muazzam eğitim hizmetini Fatih Mahallesi Gaye Sokak No:5 Körfez adresindeki binasında sürdürüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının tahribatlarını atlatmaya çalışırken Türkiye’de en çok konuşulan ve merak edilen konu eğitimin nasıl normale döneceğiydi. Bu konuda ilimizin önde gelen güvenilir eğitim kurumlarından olan Kumlu Kreş’in müdürü Fatma Engin kapılarını bizlere açarak anaokulu eğitiminin öneminden çocukların eğitiminde nasıl yol izleneceğine dair bir çok konuda bizleri aydınlattı.

-SİZİ KISACA TANIYABİLİR MİYİZ?
Ben Fatma Engin Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Kocaeli Üniversitesi Uygulama Anaokulundan sonra Kumlu Kreşte çalışmaya devam ediyorum. 13 yıllık bu kurumda sevgi saygı özel aile ortamına dayanan çocukların sevgiye doyabildiği güvenilir bir ortamda çalışmaktan gurur duyduğumu öncelikle söylemek istiyorum.

-ANAOKULU İÇİN BAŞLANGIÇ YAŞI ÇOCUKTAN ÇOCUĞA DEĞİŞİM GÖSTERİR Mİ? BU KONUDA VELİLER NASIL BİR YOL İZLEMELİ?
Evet tabi ki bu değişim gösteren bir konu. Her çocuğun kendini hazır hissetme zamanı farklıdır. İki yaşını doldurmuş bir çocuk artık sosyalleşmeye başlar. Bu sosyalleşme sürecinde aileler çocuğun kendi dünyasını keşfetmeye başladığını görür. Birey olabilecek durumda olduğunu görmek için veliler bu yaştan sonra arayış içerisine girer. Bu dönemden sonra aile çocuğunu okul hayatına alıştırmaya başlamalı.

ÇOCUKLAR İLK GÜNDEN İTİBAREN OKULA ALIŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR MU? BU SORUNU NASIL AŞIYORSUNUZ? GENEL BİR ORTALAMA VERECEK OLURSANIZ BİR ÇOCUK OKULA NE KADAR ZAMANDA ADAPTE OLUR?
Çocukların okullara uyum süreçleri çocuktan çocuğa değişim gösterir. Her çocuğun kitabı farklıdır, her çocuk kendi kitabını kendi yazar bazı çocuklar buraya geldiğinde ben burada kalmak istiyorum derken, bazı çocuklar içine kapanık utangaç olduklarından bu süreç daha da uzayabiliyor. Ancak ortalama olarak bir hafta on gün içinde çocuklar okula adapte olabiliyorlar diyebiliriz.

-VELİLER ÇOCUKLARINI ANAOKULUNA PSİKOLOJİK OLARAK NASIL HAZIRLAYABİLİR? ONLARI NASIL MOTİVE EDEBİLİRLER?
Veillerin çocuklarını anaokuluna başlaması için her şeyden önce çocuğa açık olmak, onunla konuşmak gideceği okulla ilgili her ayrıntı doğru bir şekilde çocuğa anlatılmalı. Belli saatlerde okulda kalacağı, okulda neler yapılacağı; oyun saatinden yemek saatine her şey ayrıntılı bir şekilde anlatılmalı. Keyif alacağı oyun oynayacağı bir ortama gireceği doğru bir şekilde anlatılarak çocuk hazırlanmalıdır. Ancak tekrar belirtmek istiyorum çocuğa açık olunmalı asla kandırılmamalıdır.

-ÇOCUĞUMUZU ANAOKULUNA GÖNDERİRKEN KARŞILAŞACAĞIMIZ ZORLUKLAR VE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?
Bu konuda okul ile velilerin iyi bir iş birliği içerisinde olması gerekiyor her şeyden önce. Biz velilerimizle olabilecek her şeyi açık açık konuşup onları yönlendirebiliyoruz. Okulda çocuk anne baba göremediği için zorlanır. Çocuğun okuldan anladığı şeyle anne babanın anladığı şey aynı olmayabilir. Bu konuda çocuğun en çok zorlanacağı nokta budur. Özellikle veliler çocukların yanında çocuklarının adına konuşmaması gerekir bu önemli sorunlar çıkarabiliyor bu süreçte.

-EĞER ÇOCUK AİLESİNDEN AYRILMAK, ANAOKULUNA GİTMEK İSTEMEZSE NE YAPILABİLİR?
Öncelikle o çocuğun güveni kazanılmalıdır. Gitmek istememesinin sebebi güvensizliktir. Nerede nasıl davranacağını bilemeyen çocuklar genelde istemezler. Evde her isteği yerine getirilen çocuklarda daha çok bu sıkıntılar yaşanabiliyor. İstekleri sınırsızdır bu yüzden bu tip çocuklarda sıkıntı yaşanabilir. Okul ortamında kurallar olduğundan çocuğa cazip gelmez bunu evle birlikte paralel bir ortam oluşturarak çocuk okula gelmek isteyecektir.

-ÇOCUKLARINI SİZE EMANET EDEN AİLELER GÜN İÇİNDE ÇOCUKLARINI MERAK EDİYORLAR. YEMEK YEDİ Mİ? SUYUNU İÇTİ Mİ? UYUDU MU? ACABA AĞLIYOR MU?  BU SORUNU NASIL ÇÖZÜYORSUNUZ?
Biz velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Merak ettikleri her şeyi istedikleri anda öğrenebiliyorlar. Gün içinde çocuklarının ne yaptıklarını hem teknolojik hem iletişim araçlarıyla rapor veriyoruz. Velilerimize bu konuda çok şeffaf davranıyoruz. Bu konuda çocuklarını bize emanet eden ailelerin bugüne kadar bu konuda içleri hep rahat etmiştir.

-ANAOKULU ÇOCUĞUN YETENEKLERİNİ KEŞFETMESİ KONUSUNDA YETERLİ Mİ SİZCE?
Bir kere çocuk mutlaka anaokuluna gitmeli. Çocuk kendini keşfetmesi için onu özgür doğal ortamında izlemek ve görmek gerekir. Yeteneklerini ancak ve ancak okul ortamında keşfedebileceklerdir bu konuda okul olmazsa olmazımız diyebiliriz?

-ÇOCUKLARIN HAYATLARINDA CEP TELEFON TABLET BİLGİSAYAR GİBİ CİHAZLARIN OLMAMASI GEREKTİĞİ SÖYLENİYOR BUNUN BİR SINIRI VAR MI? YAŞ VE BU CİHAZLARIN KULLANIM SÜRESİ KONUSUNDA NE ÖNERİRSİNİZ?
Evet bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Kesinlikle çocuklarımızın hayatlarında bu cihazların olumlu ya da olumsuz etkisi çok büyük. Bu cihazlar amacına uygun kullanılmalı. Bizim okulumuza gelen çocuklardan örnek vermek gerekirse her on çocuktan üç tanesi telefon ya da tablet bağımlısı olabiliyor. Bu tip çocuklarda dikkat dağınıklığı odaklanamama iletişimde zayıflık gibi davranış bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu yüzden okulun önemi burada ortaya çıkıyor. Okul çocuğu dijital ortamdan uzaklaştırıp gerçek dünyada yetenekleriyle tanışmasını sağlıyor. Aileler bu konuda çocuklarını iyi takip etmeliler.

-PANDEMİ SÜRECİYLE OKULUNUZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLDU?
Bakanlığın okulumuzdan istediği her şartı yerine getirmiş bulunmaktayız öncelikle bunu söylemeliyim. Elimizden gelen bütün titizliği gösteriyoruz. Hijyen her zaman bizim önem verdiğimiz bir konuydu. Sınıflarımızın fiziksel yapısı bahçemizin ve park oyuncaklarımızın hijyeni düzenli olarak yapılıyor. Her konuda gerekli olan her şey yapılıyor. Dışarıdan veli girişlerini yasakladık, Görüşmelerimizi dışarıda bahçemizde gerçekleştiriyoruz.

-AİLELER NEDEN KUMLU KREŞİ SEÇMELİ?
Her şeyden önce biz yaptığımız işi yürekten yapan bir kurumuz. Kumlu velilerimiz çok şanslı bir anne baba olduğunu düşünüyorum. Çünkü evde çocukları nasıl seviliyorsa burada da öyle seviliyor. Öğretmenlerimizin ve görevlilerimizin çocuklara bir aile ortamında sevgi ve şefkatle yaklaşıyorlar. Kurumumuzda yabancı dil, müzik, drama, tiyatro, geleneksel oyunlar ve değerler eğitimiyle çocuklarımızın gelişimi güvenilir bir eğitim sistemiyle sağlanıyor. Bu yüzden yolu sevgiden geçen herkesi kurumumuza bekliyoruz diyebilirim.
  


 

Son Güncelleme: 03.11.2020 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Filiz 2020-11-03 18:07:30

Bir Kumlu velisi olarak çocuğumuzu Kumlu Kreşe göndermemizin en önemli sebebidir Fatma Hanım.

banner34

banner39

banner37

banner38