banner28
banner23
banner36

Sevgiyle her ‘’engeli’’ aştılar

Rehabilitasyon merkezinde tanışıp evlenen bedensel engelli çiftin hayat hikayesi tüm engellilere örnek oluyor

Sevgiyle her ‘’engeli’’ aştılar

Rehabilitasyon merkezinde tanışıp evlenen bedensel engelli çiftin hayat hikayesi tüm engellilere örnek oluyor

20 Aralık 2015 Pazar 13:38
Sevgiyle her ‘’engeli’’ aştılar
Kocaeli Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde hayatlarını devam ettirirken birbirlerini beğenip evlenen Zehra(27) ve Serdal Ağırkaya(31)’nın hayat hikayesi, engelli bireylere örnek olacak cinsten. Engellerin bedende değil yürekte olduğunu belirten Ağırkaya çiftçi, “Birbirimizi severek hayata sımsıkı tutunduk” diyerek, kendileri gibi engelli olan vatandaşlara mesaj veriyor.

 

HERKESE ÖRNEK OLDULAR

Engelli vatandaşların en büyük sorunlarından birisi hayata atılmalarındaki zorluklar. Bu zorlukları yenerek hayata sımsıkı tutunan engellilerin bulunması da diğer engellilere örnek olması yönünden önemli. Kocaeli’de Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde tanışıp evlenen bedensel engelli Zehra ve Serdal Ağırkaya çifti de, sadece engellilere değil tüm insanlara örnek oluyor.

 

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TANIŞTILAR

Bir yaşında yanlış iğneden dolayı tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Serdal Ağırkaya ilerleyen yaşlarda engelli basketbol sporu yapmak için Kocaeli’ne gelir. Konya doğumlu olan Ağırkaya, imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Kocaeli Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde hayatını idame eder. Merkezde kendisi gibi engelli olan Zehra ile tanışır. Kısa sürede evlenme kararı veren örnek çift, şimdilerde iki çocuk sahibi. Çocuklarından ilkine Umut adını vermişler, diğerine ise Vahit.

 

“ENGEL BEDENDE DEĞİL YÜREKTE”

Serdar Ağırkaya 2009 yılında Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamaya başladığını ifade ederek, ”Merkezde benim gibi birçok engelli arkadaşımız vardı. Zehra ile burada tanıştık. 2012 yılında da evlendik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm ev eşyalarımızı temin etti. Birer engelli olarak hayata küsmek yerine sımsıkı tutunduk. Çünkü engeller bedende değil yürektedir. Şimdi iki çocuğumuz var. Biz bu hayatı beraber yaşayacağımız için mutluyuz. Tüm engelli arkadaşlarıma da tavsiyem; hayata küsmek sizin engelliliğiniz, eğer hayata yürekten atılırsanız engelleriniz de bir bir ortadan kalkar” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Yıllar önce yaşadığı bir kaza sonucu 20. kattan düşerek sakat kalan Zehra Ağırkaya ise birbirlerini severek tüm engelleri aştıklarını ifade ederek, “Hayat, birbirimizi sevdikten sonra daha kolaylaştı” şeklinde konuştu. Kocaeli Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İlhan Tuğrul ise ”Serdal kardeşimiz kurumuza ilk gelenler arasındaydı. Kendisini ifade edebilen, hayata pozitif bakabilen bir arkadaşımızdı. Gayet mutlu bir ailesi var şimdi. Hayat dört elle tutunabilmesi diğer engellilere örnek. Bu konuda diğer engelli vatandaşlarımıza da hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerin kalitesinin artmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük emeği de var. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin ve Bakanlığımızın destekleri ile birçok engelli vatandaşımızın hayata tutunmasını sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.12.2015 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38