banner28
banner23
banner36

Soma faciasından ilk kareler

Manisa'nın Soma İlçesi'nde facianın meydana geldiği kömür ocağının, bugüne kadar uzmanların girip inceleyemediği, 301 madencinin çoğunun can verdiği noktanın 21 ay sonra ilk kez fotoğrafları ortaya çıktı.

Soma faciasından ilk kareler

Manisa'nın Soma İlçesi'nde facianın meydana geldiği kömür ocağının, bugüne kadar uzmanların girip inceleyemediği, 301 madencinin çoğunun can verdiği noktanın 21 ay sonra ilk kez fotoğrafları ortaya çıktı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 17:06
 Soma faciasından ilk kareler

Facianın izlerinin bulunduğu fotoğraflarda, demir rayların, boruların, ince tel gibi bükülüp, kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Facia ardından başlatılan adli soruşturmada, 6'sı tutuklu 46 sanık, 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2-25 yıl hapis cezası istemiyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Yarın da yeniden görülmeye devam edilecek duruşmalarda, bu kez, mağdur ve sanık avukatlarının istekleri doğrultusunda, facia sırasında madenden çıkartılan işçiler ile kurtarma çalışmalarına katılan işçilerin dinleneceği belirtildi. Ayrıca talep eden madenci ailelerinin de yine duruşmada, dinleneceği, açıklandı. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın başkanlığındaki heyet ve bilirkişi ekibi, geçen 5 Şubat'ta, bu güne kadar 4 kez ocağa inen bilirkişi heyetleri ve müfettişlerin ulaşamadığı ölümlerin büyük bölümünün gerçekleştiği 'U 3' bölgesine gitti.

Heyet ocakta yaklaşık 2.5 saat, incelemelerde bulundu, facianın nasıl olduğuna yönelik araştırma yaptı. 301 madencinin yaşamını yitirdiği, deyim yerindeyse 'Facianın kalbinden' görüntüler 21 ay sonra ilk kez ortaya çıktı.

Bugüne kadar uzmanların ulaşamadığı, ocağın 4'üncü bant boyu, 3 bant boyu ve 'U 3' bölgesine ait fotoğraflar facianın nasıl bir tahribat yaptığını da ortaya koydu. Kömür üretiminde kullanılan, ray ve vagonların, havalandırma borularının eğilip, büküldüğü, eriyip parçalandığı görüldü.Mahkeme ve bilirkişi heyetiyle birlikte ocağa giren mağdur ailelerin avukatlarının karşılaştıkları bu manzara karşısında, şaşkınlık, korku ve büyük üzüntü yaşadıkları belirtildi.

Son Güncelleme: 15.02.2016 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38