Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Tarhan bakanları istifaya çağırdı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Ankara’da düzenlenen katliamla ilgili sorumluluğunu kaybetmeyen İçişleri Bakanı ve ölümlerin ardından gazetecilerin sorularına gülen Adalet Bakanı’nı istifaya çağırdı.

Tarhan, “Bunun için soruşturmanın ya da incelemenin beklenmesi kadar yersiz bir şey olamaz. Hemen, şimdi, bugün istifa etmeli ya da görevden alınmalılar” dedi.

İçişleri Bakanı’nın patlamalar sonrasında, “Güvenlik zafiyeti yok” sözlerini hatırlatan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, hangi ülkenin başkentinde böyle bir patlama sonrasında sorumluların göreve devam edebildiklerini sordu.

Tahsin Tarhan, “Acımız büyük... Öfkemiz sıcak… Yüreğimiz ateş parçası... Onlarca yurttaşımızı kaybettiğimize mi yanalım yoksa bu güzel ülkemizin bu hale gelmesine mi? İstediğimiz tek şey sorumluların bulunup hesap sorulması. Olayda ihmali olanların sorumluluklarını kabul etmeleri, onurlu bir davranışla ihmallerini kabul ederek istifa etmeleridir. BU ülkede onurlu bir davranış çok mu hayalcilik? Bu ülke, ne ‘Güvenlik zafiyeti yok’ diyen bir İçişleri Bakanı’nı ne de 100’e yakın insanın ölümünden sonra kameralara gülümseyen bir Adalet Bakanı’nı hak etmemektedir” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Refah gençliğinden Sumud daveti
EKONOMİ
13 Kez Görüntülendi.
Zeytinoğlu: Eylül Enflasyonu Son 8 Ayın Zirvesinde
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
KTO 2025 Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Suçundan Hükümlü Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Hükümlüsü T.Y. Operasyonla Körfez'de Yakalandı
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Perşembe Pazarı’nda Esnafla Buluştu
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: Şeffaf ve Önleyici Uygulamalar Geliyor
ASAYİŞ
56 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucuya Geçit Yok: 189 Şüpheli Yakalandı
İZMİT
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Patili Dostlara Özel Festival Başlıyor
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Kitap Fuarı’na Ulaşımda Konforlu Dönem Başlıyor