Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Ruhu olan yapılar olmalı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonunun düzenlediği toplantıya katıldı. Başkan Baran, “Camiler en güzel mekânlarımız olmalı. Bunda da en önemli etken mimarisi” dedi

Ruhu olan yapılar olmalı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonunun düzenlediği toplantıya katıldı. Başkan Baran, “Camiler en güzel mekânlarımız olmalı. Bunda da en önemli etken mimarisi” dedi

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonunun Körfez’de düzenlediği ve cami dernekleri ile Kur’an kursu derneklerinin yöneticilerinin katıldığı yemeğe konuk oldu. Toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran dışında; Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, İsa Taş ve Levent Yılmaz, Kocaeli Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Yüksel Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı.

DESTEĞİNİ HER ZAMAN SÜRDÜRDÜ

Toplantının açılışında konuşan Federasyon Başkanı Yüksel Özdemir, “İbadethanelerin yapılması, bu konuda derneklere yardım edilmesi noktasında özellikle Büyükşehir yasası ile belediye başkanlarımızın eli rahatladı. Bu konuda en büyük etken belediyecilikten gelen bir Cumhurbaşkanımızın olması. Körfez’de de Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi her zaman derneklerimizin yanında yer aldı” dedi.

EN GÜZEL MEKANLARIMIZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “Camilerimiz bizim Beytullah’ın şubeleri. Bizim en güzel mekânlarımız olması gereken yerler. İbadethanelerimiz konusunda, Kur’an kurslarımız konusunda elimizden gelen hassasiyeti gösteriyor, desteği veriyoruz. Güzel şeyler oluyor ülkemizde. Ama maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınma da önemli. Manevi kalkınma ebetteki mekânsal olarak da şartların iyileşmesi lazım. Camilerin en güzel mekânlarımız olması lazım.

OSMANLI MİMARİSİ

Bizler, Osmanlının, Selçuklunun torunlarıyız. Camilerimizin mimari olarak biraz Osmanlı, biraz Selçuklu görüntüsü olmalı. Camilerimizi yaptırmadan önce projeyi çizdirirken bu konuya da önem vermeliyiz. Ruhsuz beton yığınları olmamalı. Oralar bizlerin evi, namaz kıldığımız yerler. Son dönemdeki yapılarda Osmanlı mimarisini görmeye başladık. Bu gerçekten güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor” dedi.

BİRLİKTE AŞACAĞIZ

“Sizlerin sıkıntısı, bizlerin sıkıntısıdır” diyen Başkan İsmail Baran, “Yapılacak konulara imkânımız ölçüsünde destek olacağız. Zorlukları birlikte aşacağız. Bu samimiyet ve gayretle yolumuza devam ettiğimiz müddetçe önümüzde engel kalmayacaktır” dedi. Federasyon Başkanı Yüksel Özdemir, konuşmaların ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de İşletmelere İtfaiye Raporu Zorunluluğu
KOCAELİ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
KOCAELİ
36 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Fırtına Uyarısı
GÜNDEM
131 Kez Görüntülendi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenileniyor
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Yuvacık Barajı’nda Doluluk Oranı Yükseldi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Narkotik Operasyonu: 9 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
18 Kez Görüntülendi.
Lokomotif Çocuk Köyü’nde 2025 Yılı Başarıyla Tamamlandı
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOÜ Anıtpark Öğrencilerinden Taşınma Kararına Tepki
ASAYİŞ
26 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Kamyon ile Servis Minibüsü Çarpıştı
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden, Çifte Şampiyonluk