Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

DOĞAN, KADREŞLİK BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRMELİYİZ

Kardeş Şehirler Buluşması kapsamında Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından misafir edilen Moldova Gagauz Özerk Cumhuriyeti belediye başkanları İzmit’e hayran kaldı.

DOĞAN, KADREŞLİK BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRMELİYİZ

Kardeş Şehirler Buluşması kapsamında Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından misafir edilen Moldova Gagauz Özerk Cumhuriyeti belediye başkanları İzmit’e hayran kaldı.

İzmit Belediyesinin vizyon projelerinden olan Tarih Koridoru,  Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, inşaatı devam eden Sanal Gerçeklik Küresi, Gölkay’ı gezen heyet son olarak Down Kafede özel çocuklarla bir araya geldi. İzmit Belediyesi’nin projelerini hayranlıkla inceleyen konuk belediye başkanları programın sonunda Cephanelik’teki Livadi Restoranta Başkan Doğan ile bir araya geldi. 

YOĞUN KATILIM

Konya Selçuklu Belediyesi gibi İzmit’in Türkiye’deki kardeş belediyelerinin yanı sıra Kosova, Makedonya’dan gelen konukların da yer aldığı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kardeş ülke ve şehirleri İzmit’te ağırlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Doğan, “ bizim atalarımız yüzyıllar boyunca yönettikleri coğrafyalar da insanların özgürlüklerine, dillerine, dinlerine, insan haklarına son derece saygılı olmuşlardır. Bugün maalesef dünya üzerinde egemen olan Avrupa, Amerika gibi söz sahibi ülkeler ne yazık ki aynı yaklaşımı göstermiyorlar. Bunu biz Gagavuz kardeşlerimizin özerklik mücadelesinde, Kosova, Makedonya bölgesindeki mücadelelerde de açık bir şekilde görüyoruz. Bosna zaten yüreğimizi yakan bir acıdır.

İKİYÜZLÜLER

 

İnsan haklarından en önemlisi olan yaşama hakkı Avrupa’nın ve Amerika’nın gözüyle ne yazık ki kağıt üzerinde kalmıştır. Arakan’da dininden dolayı katledilen insanlara sessiz kalınması, Suriye’de, Irak’ta, son olarak Filistin’deki olaylarda özellikle Kudüs’ün başkent ilan edilmesi bunun örneklerinden sadece birkaçı. Yaşanan bu olaylar ve yaklaşımlarla sözde insan hakları savunucuları,  kendi çıkarları söz konusu olduğunda maalesef insanların dinine, inançlarına ve değerlerine değer vermediklerini tüm dünyaya gösterdiler. Haklı güçsüzleri kenara itip, güçlü olan haksızlarla hareket edip, çifte standart uygulamaktalar.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Bu sebepledir ki, biz, dostların bulunduğu yerlerde bu gerçekleri görerek kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bu anlamda Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bakışıcısında, çizgisinde özellikle siz kardeşlerimizle olan ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Siz, bizim kardeşlerimizsiniz.  Türk milleti olarak, kardeşleriniz olarak her zaman yanınızdayız. Aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyesi olan belediye başkanlarına şehrimize gelişleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KARDEŞ SICAKLIĞINI HİSSETTİK

Başkan Doğan ve ekibinin misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten konuklar da “ İzmit’te bulunmak bizim için büyük onur. Burada bulunduğumuz sürede gerçekten kardeş sıcaklığını hissettik. Misafirperverliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada İzmit Belediyesi tarafından Gagauz

Çadır Lunga’ya yapılacak ikinci parkın projesi de incelendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
186 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.