Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Başkan Büyükakın, ‘’Bize ait kültürel tüm kodları sahipleniyoruz’’

Başkan Büyükakın, COVİT-19 salgınına karşı farkındalık oluşturacak projelerin sivil toplum kuruluşlarının eliyle de yapılabileceğini vurguladı.

 

 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Dr. Fuat Ayar ve Kocaeli Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği (KOSİD) Başkanı Hüseyin Öz ile birlikte yönetim kurulu üyelerini makamında konuk etti. Kültürden sanata, eğitimden gençliğe, spordan kentlilik bilincine kadar birçok alanda görüş alışverişinin yapıldığı birlikteliklerde, gelecek nesillere aktarılacak kadim değerlerin korunması ve yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği ele alındı. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ulusal ve uluslararası konuların da görüşüldüğü ziyarette, COVİT-19 pandemisi sürecinde farkındalık oluşturacak projelerin sivil toplum kuruluşlarının eliyle de yapılabileceği vurgulandı.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN EMEKLERİNİ YAKINDAN BİLİYORUZ”

Maske, Mesafe ve Temizlik konusunda verilebilecek her türlü güçlü mesajın önemine dikkat çekilen görüşmede, “Korona virüsünü hep birlikte yenecek, alınabilecek önlemleri birlikte anlatacağız” diyen Başkan Büyükakın, “Sağlık çalışanlarımızın emeklerini ve mücadelesini yakından biliyoruz. İnşallah halkımızla birlikte, COVİT-19 salgınına karşı alınacak tedbirlere harfiyen uyarak özlediğimiz o normal yaşama geri döneceğiz” ifadelerini sarf etti. Pandemi ile mücadelede her daim halkın yanında olduklarını da dile getiren Başkan Büyükakın, şehrin ortak değerlerine ve kentlilik bilincinin daha da yaygınlaştırılması noktasında STK’lara büyük görev düştüğünün altını çizdi.

 

“ELİMİZDEKİ TÜM İMKANLARI KULLANIYORUZ”

Hemşehri dernekleri başta olmak üzere, kentin ve ülkenin gelişimine katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşlarının yanında olduklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kültürel hazinelerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Kemençesinden tulumuna, zurnasından sipsine, sazından bizi anlatan söz dizilerine ve halk oyunlarına kadar bize ait kültürel tüm kodları sahipleniyoruz. STK’larımıza bu noktada destek vererek bu süreci daha da etkin kullanma amacındayız” şeklinde konuştu. Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Dr. Fuat Ayar ve Kocaeli Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği (KOSİD) Başkanı Hüseyin Öz, kendilerini kabul eden Başkan Büyükakın’a teşekkür ederken, kente dair neler yapabilecekleri hususunda da bilgi aktarımında bulundular. Birliktelik yapılan istişarenin ardından sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
186 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.