Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Özel okullarda KDV bilmecesi

Özel okulların önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yönelik yapmaya başladığı kayıtlarda, KDV’nin hangi orandan hesaplanacağı belirsizlik yarattı.

 Birçok okul yeni dönem için yüzde 1’den kayıt yenilerken, vergi uzmanları KDV indiriminin sadece 2020-2021 dönemini kapsadığını belirtiyorlar.

Özel okullarda 2021-2022 eğitim-öğretim yılına ilişkin kayıtlar başladı. Eğitim kurumları kendi öğrencileri için açtığı erken kayıt dönemi için velilerine davet mektubu göndermeye başladı. Velilere yüzde 1 KDV avantajı olduğu bilgisini veren okullar kafa karışıklığına sebep oldu.

Bilindiği gibi COVID-19 pandemisi nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmişti. Kimi eğitim kurumlarında 30 Haziran 2021 tarihine kadar olacak ödemelerde yüzde 1 KDV’den kayıt yenilemesi sektörde sıkıntı yarattı.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, yüzde 1 KDV’nin 2020-2021 eğitim ve öğretim Dönemini kapsadığına dikkat çekerek, “Yeni eğitim öğretim dönemi için belirsizlik var” dedi.

Hangi KDV oranı geçerli olacak?

Kayıtlar başladı ancak bazı okullarda yüzde 1 KDV oranıyla ödemelerin alındığını da sözlerine ekleyen Öztürk şöyle konuştu: “Peşin ödeme yapacak olanların eğitim-öğretim ücreti için KDV oranı yüzde 1 olarak kayıt yenileniyor. Ancak bu durum taksitli ödemelerde nasıl uygulanacağı karışıklık yaratmış durumda. Hazirandan sonrasına sarkacak ödemelerde KDV hesaplaması için yüzde 8 uygulanması gerekecek. Bu durumda bir karmaşa ve belirsizlik söz konusu.”

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
41 Kez Görüntülendi.
KOTO’dan Almanya’da Stratejik Temaslar: Sağlık Turizmi ve Yatırım Gündemde
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Silahlı Yağma Suçundan Aranan Şahıs İzmit’te Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Mahallesi’nde Narkotik Operasyonu: 135 Gram Uyuşturucu Ele Geçirildi
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Çayırova’da 140 Bin TL’lik Ziynet Hırsızlığı Aydınlatıldı
SPOR
6 Kez Görüntülendi.
Dev Spor Üssü: 75 Dönümlük Tesiste İnşaat Başladı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“Güvenli Okul” Denetimleri Tam Not Aldı
KÖRFEZ
32 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Ulaşım Konforu İçin Yoğun Yol Bakım Mesaisi
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
204 Kez Görüntülendi.
Sabancı MTAL Öğrencileri Valencia’da Staj Yapacak
KÖRFEZ
13 Kez Görüntülendi.
6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Körfez’de Yakalandı