Başiskele Kent Meydanı inşaatı başladı

Büyükşehir’in yapımına başladığı Başiskele Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası’nda inşaat alanında çalışmalar devam ediyor

Başiskele Kent Meydanı inşaatı başladı

Büyükşehir’in yapımına başladığı Başiskele Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası’nda inşaat alanında çalışmalar devam ediyor

29 Nisan 2014 Salı 16:50
Başiskele Kent Meydanı inşaatı başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan Başiskele Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası’nin inşaatı başladı. Başiskele Serdar Mahallesi’nde 10 dönümlük alan üzerinde yapılacak kent meydanı ve belediye hizmet binası bodrum, zemin ve iki kattan oluşacak. Çalışma içerisinde kamera, kartlı geçiş sistemi, yangın tesisatı, acil anons sistemi, meclis salonu için özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik uygulamalar bulunacak.

 

KENT MEYDANI VE BELEDİYE BİNASI

Bodrum katta sığınak, arşiv, tuvaletler, elektrik ve mekanik odaları yer alacak. Zemin kata seminer salonu, zemin ve birinci katta da ofisler yapılacak. İkinci katta idari personel odaları bulunacak. Yapının çevresi de kent meydanı olarak düzenlenecek. Projede 52 araçlık otopark da yer alacak. Binanın bodrum katı 2 bin 80 metrekare, zemin katı bin 848 metrekare, birinci ve ikinci katları da bin 440 metrekare olacak. Toplam inşaat alanı ise 6 bin 810 metrekareden oluşacak. Projedeki bina alanını dışında kalan bölüm kent meydanı olarak düzenlenecek.

 

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Projede 52 araçlık otopark da yer alacak. Binada kamera, kartlı geçiş ve acil anons sistemi, yangın tesisatı, meclis salonu için özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik uygulamalar da bulunacak. Ofislerin arası temperli şeffaf kumlu bölme duvar ile bölünecek. Birinci katta da ofisler yer alacak. İkinci katta idari personel odaları bulunacak.

 

KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Seminer salonu iskeleti çelik karkas olup dış cephesi cam ve traverten kaplama şeklinde düzenlenecek. Seminer salonunun çatısı teras olup alınları sert ağaç kaplamadan imal edilecek. Ana bina iskeleti betonarme olup dış cephesi traverten kaplama, ahşap kaplama, alüminyum giydirme cephe ve alüminyum cephe motifinden oluşacak. Ana bina çatısı metal kenetli çatı sistemi ile kaplanacak. İnşaat alanında yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra kazı çalışmalarına başlandı.

Son Güncelleme: 29.04.2014 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38